Connect with us

NVO Sektor

Potpisani ugovori sa NVO iz Danilovgrada u okviru ReLOaD2 programa

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ugovori u ukupnoj vrijednosti od 110.000 eura za projekte nevladinih organizacija iz klastera ‘Središnji region” potpisani su danas, čime počinju njihove aktivnosti u okviru ReLOaD2 inicijative.

Nakon javnog konkursa koji je bio otvoren od 16. marta do 15. aprila ove godine, Komisija je odabrala dvanaest najboljih ideja, u skladu s ciljevima Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji s petnaest opština u Crnoj Gori.

Iz klastera koji čine Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje, Opština Danilovgrad i Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci odabrani su sljedeći projekti.

 

 

Hor Luča

Muzika sa crnogorskog dvoraIstraživanjem i revitalizacijom muzičke građe nastale na crnogorskom dvoru krajem 19. vijeka, hor Luča čuva tradiciju Prijestonice ali i štiti kulturno nasljeđe cijele zemlje.
Organizacija slijepih za Podgoricu i

Danilovgrad

 

Pravo na informisanje za sve

Ovaj projekat unapređuje pravo na pristup informacijama osobama sa oštećenjem vida, na način što kreira ‘Vodič kroz administraciju Glavnog grada na Brajevom pismu’.
 

Sigurna ženska kuća

 

Veza mora biti zdrava

Specifični ciljevi projekta su unaprijeđene lične sposobnosti mladih za ostvarivanje zdravih emotivnih odnosa, kao i jačanje vještina zaposlenih u pedagoškim službama Glavnog grada, kako bi radili na prevenciji nasilja.
 

 

Aktivna zona

Znanje i vještine za preduzetničke potencijale mladihOpšti cilj projekta je povećanje nivoa zaposlenosti mladih na Cetinju, s posebnim akcentom na omogućavanje uslova za ekonomsku nezavisnost i stabilnost.
 

 

Psiho-vodič

Kulturna reaktivacija – Vranjinom kroz istoriju i kulturuPromovisanje korišćenja prirodnih i stvorenih resursa, kao i povećanje turističkih i privrednih potencijala na prostoru Vranjine cilj je ovog projekta kroz uređenje novih šetačkih staza.
 

Mreža zaštićenih područja Dinarida – Parkovi Dinarida

 

Za očuvanu Goricu

Kroz kampanju o važnosti zaštite park-šume Gorica, kao i uvođenje građanskog nadzora, opšti cilj projekta je očuvanje brda budući da ovaj spomenik prirode predstavlja autentičnu biodiverzitetsku riznicu Glavnog grada.
 

Ansambl ORO

Unapređenje kulturnog sadržaja kroz folklorne djelatnostiRealizacijom ovog projekta teži se  unapređenju kulturno-umjetničkih sadržaja u Danilovgradu, na način što će se poboljšati stručni, organizacioni i tehnički kapaciteti folklornog društva.
 

 

Za napredak Zagarča

Podrška u sanaciji ilegalnog otpada u selu Zagarač i podizanje svijesti o važnosti zaštite životne sredineOvaj projekat sprovodi konkretne aktivnosti za smanjenje negativnih uticaja naglog razvoja turizma i edukuje o mjerama upravljanja biodiverzitetom uz definisanje funkcionalnih instrumenta za upravljanje otpadom u Zagaraču.
 

Sociološki centar Crne Gore – SOCEN

Saradnjom i vještinama za 21. vijek do zapošljavanja mladih u PodgoriciKroz umrežavanje zainteresovanih strana te praktične radionice koje će omogućiti mladima da steknu vještine koje tržište traži, ovaj projekat doprinosi unapređenju biznis ambijenta u Glavnom gradu.
 

 

Mali prst

 

Kreativno druženje mladih sa Zabjela

 Kreativno druženje mladih sa Zabjela će biti kamen temeljac za formiranje Omladinskog kulturnog centra Zabjelo što će podstaći lokalnu zajednicu na društveno angažovanje  i volonterizam.
Posjetite DanilovgradUnapređenje turističke valorizacije parka prirode „Rijeka Zeta“Nove manifestacije u Parku prirode Rijeka Zeta, kao i vodič za investitore stvoriće osnovu za turističku valorizaciju, a sljedstveno i pokrenuti ekonomski razvoj Danilovgrada.
Eco TeamMladi i klimatske promjeneCilj je podići svijest  javnosti o klimatskim promjenama, a pogotovu mladih kako bi   promijenili ponašanje i bili aktivni pokretači promjena u svojim lokalnim zajednicama.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora u prostorijama UN Eko zgrade u Podgorici, ReLOaD2 projektni tim održao je radionicu s detaljnim uputstvima za implementaciju projekata. U ime Opštine Danilovgrad prisustvovao je Ivan Lakić, rukovodilac Sektora za društvene djelatnosti, a u ime UNDP-a Dženana Šćekić, Tamara Čirgić, Luka Kostić i Zerina Ćatović.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i nevladinih organizacija

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Budžetom Opštine Danilovgrad opredijeljeno je 27.816,00 eura za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija.

U skladu sa članom 4 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, nevladinim organizacijama sa posebnim statusom dodijeljena su sredstva u iznosu od 8.344,80 eura, i to:

  • NVO „Rastimo zajedno“ – 4.174,80 eura i
  • NVO „Klub dobrovoljnih davalaca krvi“ – 4.170,00 eura.

Preostala sredstva, u iznosu od 19.471,20 eura, dodijeljena su nevladinim organizacijama koje su ispunile uslove Konkursa i kriterijume iz Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, na osnovu bodova koje su utvrdili nezavisni procjenjivači, i to:

  • NVO „Matrix“ – 3.870,00 eura
  • NVO „Oro“ – 3.800,00 eura
  • NVO „Savjet za implementaciju omladinske politike“ – 3.280,00 eura
  • NVO „Udruženje građana i poštovalaca Bjelopavlića-Bijeli Pavle“ – 2.250,00 eura
  • NVO „Etnografski muzej Danilovgrad“ – 2.150,00 eura
  • NVO „Zavičaj“ – 2.050,00 eura
  • NVO „Otvorena škola“ – 2.071,20 eura

Dana 29. jula 2022. godine, Predsjednik Branko Bošković održao je sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija, dobitnicima sredstava, radi zaključivanja ugovora. Sastanku je prisustvovala Olivera Pavićević, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, koja je prisutnima predočila proceduru i obrazložila Odluku o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama za 2022. godinu, koju je donijela Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, a čiji je potpisnik predsjednik Komisije, Dejan Vuković.

Predsjednik Opštine, Branko Bošković, je čestitao dobitnicima sredstava na dobro osmišljenim i prijeko potrebnim projektima i izrazio želju za bliskom saradnjom sa nevladinim sektorom jer, kako je on rekao, sa dva različita polazišta, ipak, Opština i nevladin sektor imaju isti cilj, a to je unapređenje i poboljšanje uslova života naših građana i građanki. Zaključene ugovore možete pogledati u nastavku

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije