Connect with us

Društvo

Predsjednik SO Danilovgrad na vojnoj vježbi Vojske Crne Gore

Predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad, Velimir Đoković prisustvovao je u toku prethodne nedjelje prezentaciji kapaciteta i sposobnosti Vojske Crne Gore.

Prezentacija je organizovana u sklopu posjete predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, danilovgradskoj kasarni „Milovan Šaranović“.

Tom prilikom predstavljena je veličina, struktura, zadaci i misije Vojske, razmještaj jedinica, kao i vizija njenog budućeg razvoja. U okviru izvođenja vojne vježbe, demonstriran je na djelu dio naoružanja i opreme kojima VCG raspolaže.

Reklama

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije