Connect with us

Društvo

Formiran predmet protiv doktora Vladimira Jovanovića zbog nelegalne gradnje na Kujavi

Objavljeno

on

Načelnik Odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore, doktor Vladimir Jovanović suočava se sa još jednom krivičnom prijavom, i to ovoga puta ne zbog optužbi za nesavjesno liječenje, već zbog nelegalne gradnje. Iz Uprave policije je CdM-u saopšteno da je protiv Jovanovića podnijeta anonimna krivična prijava i da je on tim povodm 21. avgusta dao izjavu službenicima policije. Kako je odgovoreno na pitanje CdM-a, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv V.J. zbog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, javlja CdM.

“Postupak je u fazi izviđaja”, kazao je za CdM rukovodilac ODT Duško Milanović.

Prema informacijama CdM-a, doktor Jovanović je prijavljen zbog nelegalne gradnje u mjestu Kujava, opština Danilovgrad.

Podsjećamo da se Jovanović suočava sa više krivičnih prijava za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, po krivičnoj prijavi K.P. od 4. aprila 2023. godine, formiran je predmet protiv V.J, zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno pružanje ljekarske pomoći. Ovo nije jedina tužba protiv doktora Jovanovića, piše CdM.

Javnost je upoznata da je još 2021. Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta je krivična prijava protiv načelnika odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore Jovanovića i doktorica u ovoj zdravstvenoj ustanovi Irene Šubarić i Danijele Stojanović zbog, kako je CdM tada pisao, nesavjesnog liječenja koje je dovelo do smrti M.B.

Advertisement

Društvo

Polaganjem vijenca na spomenik Palim borcima obilježen 13. jul, Dan državnosti

Objavljeno

on

By

Povodom obilježavanja 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović i predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad, Predrag Pajović, položili su danas, u prisustvu komandanta kasarne “Milovan Šaranović”, potpukovnika Miloša Gačevića vijenac na spomenik Palim borcima na Trgu 9. decembar.

Današnji datum i događaji koji su ga obilježili vječni su podsjetnik opredjeljenja naroda Crne Gore prema idejama antifašizma, slobodarstva i pravde, ali i spremnosti naših predaka na podnošenje velikih žrtava u cilju njihovog ostvarenja.

Sjećanje na vrijednosti koje sa sobom nosi 13. jul najbolji je podsticaj u borbi za izgradnju države utemeljene na građanskim vrijednostima, demokratiji i vladavini prava, tolerantnog i pomirenog društva.

Nastavite čitanje

Društvo

Crna Gora slavi Dan državnosti

Objavljeno

on

By

Flag of Montenegro at Njegos Mausoleum, montenegro

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i isti datum 1941. kada je počeo narodni ustanak protiv fašizma.

To je bio uvod u Narodno-oslobodilačku borbu, u kojoj je, važnim političkim odlukama, počela obnova državnosti Crne Gore, ukinute 1918. njenim ujedinjenjem sa Srbijom, odnosno Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca koja je kasnije postala Jugoslavija.

Berlinski kongres, Slika Anton von Werner

Na Crnogorskoj antifašističkoj narodnoj skupštini, održanoj krajem 1944. u Kolašinu, donesena je odluka o statusu Crne Gore kao jedne od federalnih jedinica buduće federativne Jugoslavije.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da u vrijeme kada se savremeni svijet suočava s brojnim potresima, mi unutar Crne Gore treba da prevaziđemo sve što nas dijeli. On je na prijemu povodom 13. jula, Dana državnosti kazao da Crna Gora nije nikada uzmicala pred neprijateljem niti prezala od borbe.

Milatović je podsjetio na istorijski značaj 13. jula i kazao da su u tom datumu sabrani borba i sloboda.

“Držeći se slavne prošlosti Crna Gora nije nikada uzmicala pred neprijateljem niti prezala od borbe, ma kako ona bila surova ili nemoguća”, kazao je Milatović.

Antifašizam, kako je rekao, predstavlja jednu od najvažnijih vertikala crnogorskog društva, koje ga je živjelo mnogo prije nego kao što se pojam našao u istorijskim i sociološkim čitankama.

“Uz uvjerenje da je brat mio, ma koje vjere bio, i da je čojstvo braniti drugoga od sebe”, istakao je Milatović.

Povodom državnog praznika Dana Državnosti neradni dani su 13, 14. i 15. jul.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije