Connect with us

Društvo

Formiran predmet protiv doktora Vladimira Jovanovića zbog nelegalne gradnje na Kujavi

Načelnik Odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore, doktor Vladimir Jovanović suočava se sa još jednom krivičnom prijavom, i to ovoga puta ne zbog optužbi za nesavjesno liječenje, već zbog nelegalne gradnje. Iz Uprave policije je CdM-u saopšteno da je protiv Jovanovića podnijeta anonimna krivična prijava i da je on tim povodm 21. avgusta dao izjavu službenicima policije. Kako je odgovoreno na pitanje CdM-a, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv V.J. zbog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, javlja CdM.

“Postupak je u fazi izviđaja”, kazao je za CdM rukovodilac ODT Duško Milanović.

Prema informacijama CdM-a, doktor Jovanović je prijavljen zbog nelegalne gradnje u mjestu Kujava, opština Danilovgrad.

Podsjećamo da se Jovanović suočava sa više krivičnih prijava za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, po krivičnoj prijavi K.P. od 4. aprila 2023. godine, formiran je predmet protiv V.J, zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno pružanje ljekarske pomoći. Ovo nije jedina tužba protiv doktora Jovanovića, piše CdM.

Javnost je upoznata da je još 2021. Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta je krivična prijava protiv načelnika odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore Jovanovića i doktorica u ovoj zdravstvenoj ustanovi Irene Šubarić i Danijele Stojanović zbog, kako je CdM tada pisao, nesavjesnog liječenja koje je dovelo do smrti M.B.

Reklama

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije