Connect with us

Društvo

U nedelju nova akciju u organizaciji MZ Vražegrmci

Nakon dvonedeljne pauze i održanih 10 akcija, Savjet mjesne zajednice Vražegrmci nastavlja sa aktivnostima.

U nedelju, 17. septembra sa početkom u 7 časova održaće se akcija uređenja Osnovne škole na Vrelima koju je nekad pohađao veliki broj đaka, sadašnjih članova Savjeta ali i preostalih stanovnika mjesne zajednice.

Iako je škola oronula i dio krova joj se urušio, njena okolina predstavlja jedan od ljepših kutaka sela Mandići, Rošca i Požar.

Mjesto sastajanja za akciju je Dom na Potočilu u 06:45h kada se nakon dogovora kreće ka školi.

Preporuka Savjeta MZ Vražegrmci je da raspoloženo stanovništvo na akciju ponese trimere (mač i glava sa  trakom), motornu šegu, rukavice, vile. U slučaju odlaganja akcije svi stanovnici će biti pravovremeno obaviješteni, zaključuje se u pozivu.

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije