Dio Danilovgrada sjutra bez struje
Cijene korišćenja prenosnog i distributivnog sistema električne energije, koju će plaćati domaćinstva u narednoj godini će biti veća za 0,78 odsto u odnosu na ovogodišnju, saopšteno je Pobjedi iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Elektroprivreda još nije utvrdila cijenu električne energije za domaćinstva za narednu godinu, a iz RAE su saopštili da je elektroenergetska kompanija dužna da do sredine narednog mjeseca objavi cijene električne energije za 2019. godinu.

Cijene korišćenja prenosnog i distributivnog sistema električne energije utvrđene su odlukom RAE iz 2016. koja se odnosi na trogodišnji regulatorni period od 2017. do 2019..

Cijena korišćenja sistema koju će plaćati domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem u narednoj godini je za 0,78 odsto veća u odnosu na cijenu iz prošle godine, dok je cijena gubitaka u narednoj godini za 0,49 odsto manja u odnosu na cijenu iz ove godinu – kazali su Pobjedi iz RAE.

Nova zakonska regulativa podrazumijeva da se od 1. januara prošle godine cijena električne energije za distributivne potrošače formira na osnovu tržišne cijene sa referentne energetske berze u Budimpešti (HUPX), uz određena ograničenja.

Opširnije u PObjedi