Naslovna - Novosti - Ekonomija - Prenos i distribucija struje skuplji naredne godine
Dio Danilovgrada sjutra bez struje

Prenos i distribucija struje skuplji naredne godine

Cijene korišćenja prenosnog i distributivnog sistema električne energije, koju će plaćati domaćinstva u narednoj godini će biti veća za 0,78 odsto u odnosu na ovogodišnju, saopšteno je Pobjedi iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Elektroprivreda još nije utvrdila cijenu električne energije za domaćinstva za narednu godinu, a iz RAE su saopštili da je elektroenergetska kompanija dužna da do sredine narednog mjeseca objavi cijene električne energije za 2019. godinu.

Cijene korišćenja prenosnog i distributivnog sistema električne energije utvrđene su odlukom RAE iz 2016. koja se odnosi na trogodišnji regulatorni period od 2017. do 2019..

Cijena korišćenja sistema koju će plaćati domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem u narednoj godini je za 0,78 odsto veća u odnosu na cijenu iz prošle godine, dok je cijena gubitaka u narednoj godini za 0,49 odsto manja u odnosu na cijenu iz ove godinu – kazali su Pobjedi iz RAE.

Nova zakonska regulativa podrazumijeva da se od 1. januara prošle godine cijena električne energije za distributivne potrošače formira na osnovu tržišne cijene sa referentne energetske berze u Budimpešti (HUPX), uz određena ograničenja.

Opširnije u PObjedi

Takođe pogledajte

biznis ideje 2020

Biznis ideje 2020. Kako početi i razviti sopstveni biznis

Mnogi ljudi pokretanje sopstvenog biznisa doživljavaju kao pravu misteriju. Željeli bi da pokrenu posao, ali …

Kako do 250.000 evra za razvoj lokalne infrastrukture uz podršku Kraljevine Norveške

Javni poziv za finansiranje projekta razvoja lokalne infrastrukture u Crnoj Gori, za koji Kraljevina Norveška …

Оставите одговор

%d bloggers like this: