Connect with us

Društvo

Radonjić: Mladi da uzmu više učešća u donošenju odluka

“Mladi u Danilovgradu moraju biti više aktivni u društvenim procesima, donošenju važnih odluka ali i uopšte u procesima koji se tiču svih građana Danilovgrada.”

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Prethodno je saopštio civilni aktivista Mitar Radonjić ističući činjenicu da 2su mladi u Danilovgradu godinama posmatrani kao društveni dekor i deklarativno pominjani od strane donosioca odluka ne bi li se društvena forma zadovoljila, a suštinski nisu bili uopšte predmet interesovanja donosioca odluka. Činjenica da je omladinski centar u Danilovgradu u jednom periodu bio isključen sa elektro-distributivne mreže jer Opština nije platila račun, a što je bila u obavezi, dovoljno govori o odnosu donosioca odluka prema jedinom omladinskom servisu u gradu; činjenica da u Danilovgradu ne postoji ama baš nijedan adekvatan sadržaj za mlade dovoljno govori o tome kakva je budućnost Danilovgrada.”

Radonjić ukazuje i na činjenicu odlaska mladih iz Danilovgrada zbog kako kaže nemogućnosti zaposlenja u svom gradu.

“Nepobitna i nadasve poražavajuća je činjenica da sve veći broj mladih iz Danilovgrada emigrira u druge gradove, a nerijetko i u druge države kako regiona tako i Evrope, dovoljno govori o stepenu zadovoljstva ali i mogućnosti za zapošljenjem mladih u sopstvenom gradu. Mladi moraju uzeti učešća na pravi način u donošenju odluka koje se tiču kako mladih tako i ostalih građana Danilovgrada jer ukoliko se nastavi sa formalnim dekorisanjem dnevno-političkih događaja očekuje nas nastavak jedne jako loše neinkluzivne prakse koja je dovela Danilovgrad do samog egzistencijalnog ruba i ovim putem molim mlade u Danilovgradu da uzmu učešća u javnim raspravama koje organizuje Opština povodom raznih pitanja, da uzmu učešća u radu nevladinih organizacija u Danilovgradu a ponajviše ih pozivam da budu kritički nastrojeni, da što više iznose svoja mišljenja a u krajnjem, da uzmu učešća i u predstojećim izbornim procesima, zašto da ne?”

-Molim mlade Danilovgrada da ne budu dekor ni političkim partijama već i da na tim mjestima iznesu svoje mišljenje, izbore se za veći broj mladih na listama jer ne smijemo dozvoliti da rečenica ,,mladi su garant budućnosti i prosperiteta” ostane samo isprazna floskula koja služi samo u predizbornim kampanjama već pokažimo da zaista želimo napredak Danilovgrada i da želimo da Danilovgrad bude evropski grad, ne samo geografski već suštinski, zaključuje Radonjić.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije