Connect with us

Promo

Seljak.me Viber zajednica, novo mjesto poljoprivredne ponude

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U cilju boljeg plasiranja i promocije poljoprivrednih proizvoda, sa seljak.me platforme, pokrenuli smo Seljak.me Viber zajednicu. Na ovaj način ćemo predstavljati dio ponude sa sajta www.seljak.me (premium korisnika i agrobiznis sekcije), sve najnovije članke sa našeg bloga seljak.me/savjetuje kao i sve važne informacije i pozive od strane Ministarstva i relevantnih institucija.

Zajednici se možete priključiti klikom na linku u nastavku https://invite.viber.com/… Članstvo u Seljak.me Viber zajednici je potpuno BESPLATNO!

“Navedena platforma je mjesto gdje će se članovi Viber zajednice u najkraćem roku upoznati sa ponudom Premium korisnika i Agrobiznis sekcije  sajta www.seljak.me. Sa zadovoljstvom možemo reći da smo za samo par dana postali najbrže rastuća Viber zajednica iz domena poljoprivrede.

Da bi se Vaši oglasi pronašli i u okviru Seljak.me Viber zajednice, potrebno je da izdvojite godišnju članarinu ili zakupite Agrobiznis nalog. U toku su novogodišnje akcije na Seljak.me platformi pa je ovo prava prilika da se maksimalno iskoriste mogućnosti oglašavanja”, kazali su za naš portal iz Marketing sektora Seljak.me platforme.

Premium korisnici

Premium korisnici

Ako želite saznati na koji način možete postati Premium korisnik pozivamo Vas da se upoznate sa novogodišnjom ponudom klikom OVDJE.

Za sva nova gazdinstva i domaćinstva koja žele objavljivati neograničen broj oglasa na  seljak.me platformi, od 15. decembra pa  do 15. januara važiće sniženja na godišnju članarinu i ona će iznositi svega 10€.

Za svega 10€ na godišnjem nivou bićete u mogućnosti izlistati neograničen broj oglasa!

Agrobiznis sekcija za poljoprivrednike

Za one koji žele biti vidljiviji kako lokalnim tako i regionalnim medijskim kućama, a spadaju u gazdinstva i domaćinstva , od 15. decembra pa  do 15. januara važiće sniženja na osnovne cijene svih Agrobiznis naloga.

Agrobiznis ponuda je kreirana za one poljoprivrednike koji se žele posebno istaći i predstaviti svoju ponudu crnogorskoj publici.

U Agrobiznis nalogu za poljoprivrednike moguće je izlistati neograničen broj artikala artikala koji će se nalaziti u zajedničkom shop-u ali i u Vašem posebnom profilu.

Izlistani artikli se dijele na Facebook stranici Seljak.me po pravilu prispijevanja i odnosu na red dijeljenja drugih izlistanih artikala na Seljak.me platformi.

Posjedovanje Agrobiznis naloga Vas čini vidljivijim kako za lokalne i nacionalne tako i za regionalne medije i televizijske kuće.

Da biste zakupili Agrobiznis nalog potrebno je da u redovnim okolnostima izdvojite 40€ za period od 12 mjeseci dok u toku trajanja specijalne Seljak.me ponude taj iznos je umanjen i iznosi svega 30€.

Još jednom Vas pozivamo da se priključite Seljak.me Viber zajednici klikom na sliku u nastavku.

Srećne novogodišnje i božićne praznike želi Vam Seljak.me tim!

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Glavni grad i Seljak.me potpisali Memorandum o saradnji

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U Podgorici je potpisan Memorandum o saradnji između Glavnog grada Podgorice i platforme Seljak.me. Memorandum su potpisali gradonačelnik Ivan Vuković, ispred Glavnog grada i Marko Maraš, osnivač platforme Seljak.me.

Ovaj memorandum ima za cilj da, posredstvom Glavnog grada – Službe za podršku poljoprivredi, stvori uslove za poslovnu saradnju između digitalne platforme „Seljak.me“ s jedne strane i registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Glavnog grada Podgorice sa druge strane, na način što bi digitalna platforma „Seljak.me“ u određenom obimu bila besplatno dostupna poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Glavnog grada.

Potpisnici će doprinositi unaprjeđenju razvojnih programa u poljoprivredi koje sprovodi Služba za podršku poljoprivredi Glavnog grada, kroz partnerske odnose bazirane na principima trаnspаrеntnоsti, konsenzusa, obostranog interesa, оdgоvоrnоsti, еfikаsnоsti, pоsvеćеnоsti, mеđusоbnе infоrmisаnоsti, autonomnosti obije strane, tе dobrom i оdgоvоrnоm uprаvlјаnju resursima kојi će se koristiti za оstvаrivаnjе zајеdničkih cilјеvа i aktivnosti. Glavni grad i Seljak.me, kao potpisnici Memoranduma o saradnji će zajedno raditi na promociji poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Glavnog grada, saradnji u cilju unapređenja vidljivosti poljopriverednih proizvođača sa teritorije Glavnog grada, unapređenju postojeće i razvoju budućih vidova saradnje i informisanju i komunikaciji sa poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Glavnog grada.

Poljoprivredni proizvođači sa teritorije Glavnog grada će planiranu podršku moći da ostvare učešćem na Javnom pozivu kojim će jasno biti definisani uslovi i kriterijumi učešća. Na taj način će pod jednakim uslovima lokalnim poljoprivrednicima biti dostupna promocija na digitalnoj platformi Seljak.me.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Kros-sektorska integracija i uključenje lokalnog stanovništva

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U cilju razvijanja i brendiranja Parka prirode dolina rijeke Zete kao jedinstvene destinacije za aktivni turizam i integrisanja ponude proizvoda nastalih na zaštićenom području potrebno je razviti dugoročnu strategiju stimulisanja  i sertifikovanja proizvođača, oporavljanja i unapređenja područja uz prateću promociju na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Upisom u registar zaštićenih područja Crne Gore, dolina rijeke Zete je krajem 2019. godine zvanično dobila status parka prirode. Iako u javnosti postoje  nejasnoće oko do sada preduzetih koraka, dalji pravac razvoja pruža brojne prilike za sve koji na teritoriji Parka žive i privređuju.

Zone zaštite Park prirode rijeka Zeta

Aktivni turizam, ugostiteljstvo, poljoprivredna proizvodnja, sportski ribolov su samo neke od privrednih aktivnosti čijom održivom implementacijom cjelokupno područje može dočekati dugo najavljivani napredak a on najpravednije može biti raspoređen ukoliko se u upravljanje područjem uključe svi akteri počevši od lokalne uprave pa do privrednika i lokalnog stanovništva.

Park prirode dolina Soče, primjer koji treba pratiti

Pametan pristup i kros-sektorska integracija

S obzirom da je Park prirode dolina rijeke Zete na svom početku i da u njemu živi gotovo 20 000 stanovnika proglašenje zaštite područja nije dovoljno. Na području je potrebno prvo zaustaviti negativne uticaje a potom raditi na oporavku i unapređenju kroz inkluziju lokalnog stanovništva i privrednika. 

Prethodno se može postići uvođenjem niza pravila o poslovanju i ponašanju u zaštićenom području počevši od seta mjera koje svi privrednici moraju primijeniti kako bi svoje negativne uticaje sveli na prihvatljivu mjeru i time nastavili svoje poslovanje pa do direktnih ili indirektnih stimulansa kao što su bespovratna sredstva za organsku proizvodnju, oslobađanje od nameta, kupovinu opreme za aktivni turizam ili uključivanja u marketinške kampanje promocije područja.

Kombinovanjem finansijskog i fizičkog kapitala sa socijalnim i ljudskim kapitalom sredstva za život zasnovana na prirodnim resursima i održivom proizvodnjom mogu pružiti podršku za život lokalnom stanovništvu, što bi u konačnici i trebao biti cilj.

U kontekstu marketinga i komunikacijskih aktivnosti bi bilo potrebno fokusirati se na konkurentske prednosti područja i proizvoda ispred drugih destinacija i njihovih proizvođača. Ukoliko je malo identifikovanih prednosti potrebno je raditi na njihovom stvaranju.

Park prirode Rijeka Zeta, Landža

Opština Danilovgrad može biti opština zelenih praznika – i rekreacije u prirodi u svim godišnjim dobima. Ona mora da bude, kako na turističkim tokovima ne bi samo uticala na ugled i promociju Danilovgrada kao turističke destinacije, već i na ugled zemlje u cjelini. 

Ovo se može postići putem kros-sektorske integracije i jačanja promotivnih sredstava na državnom nivou, jer samo na taj način mogu se postići sinergijski efekti, koji imaju pozitivan uticaj na konkurentnost Danilovgrada i ugleda kako u Evropi, tako i u svijetu.

Prakse drugih, uspješnih Parkova su se zasnivale na uključenju lokalnog stanovništva, poboljšanju ljudskih resursa u turizmu,  obrazovanju i obuci ljudskih resursa u sektoru turizma i poljoprivrede, povlačenju sredstava EU u okviru predpristupne pomoći, pripremi projekata, investicija u turizmu, poljoprivredi i putnoj infrastrukturi ali i obavezne implementacije ekoloških standarda u turističkim smeštajima, poljoprivrednim i ribolovnim aktivnostima pa sve do javno-privatnih partnerstava i umrežavanja.

Nastaviće se…

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije