Connect with us

Društvo

U mjesnoj zajednici Slap očišćen put ka starom Višu

Danas je u orgazaciji MZ Slap i uz podršku mještana organizovana akcija čišćenja puta ka starom Višu.

Ukupno je očišćeno oko 500 metara puta.

Osluškivanje potreba stočara, Predsjednik opštine u posjeti gazdinstvu u MZ Slap

Ranije ove godine ovaj kraj je posjetio i predsjednik Opštine Danilovgrad najavljujući podršku pri rekonstrukciji i asfaltiranju puta ka starom višu. U ovom kraju živi jedan većih stočara u pojasu između Danilovgrada i Glave Zete koji ima problema sa plasmanom mlijeka jer transportna vozila mljekare ne mogu doći do objekata gdje se nalazi krupna stoka.

Nedavno je završena javna rasprava o Nacrtu Program uređenja prostora opštine Danilovgrad za 2024. godinu sa Programom urbane sanacije u kojem se nisu mogle vidjeti dionice koje su planirane za rekonstrukciju ili asflatiranje. Za sjutra je zakazana Sjednica Skupštine opštine Danilovgrad na kojoj će se raspravljati o Programu uređenja prostora za 2024. godinu. 

U okviru Nacrta koji je spreman za sjutrašnju raspravu ne postoji lista puteva koji se planiraju realizovati ali u okviru izvještaja sa Javne rasprave navedeno je da je “vezano za zahtjeve zainteresovanih lica, održan sastanak sa Predsjednikom Opstine, kao i sa nadleznim Sluzbama i Sekretarijatima, kojom prilikom je odluceno da određeni dio sredstava predviđen Programom bude usmjeren na realizaciju gore pomenutih zahtjeva i to: radovi na putnoj infrastrukturi (MZ Slap, MZ Danilovgrad III, .. ), postavljanje kontejnera, sanacija Doma MZ, aktivnosti na ispitivanju ispravnosti vode od strane Instituta za javno zdravlje, predlog rješenja za kaptažu, rad na pripremi projektne dokumentacije za gradski park, stavljanje u funkciju česme u Grliću (MZ Danilovgrad l), postavljanje zaštitnih stubića na trotoaru (Spuž i Danilovgrad), stavljanje u funkciju tezgi na nekadašnjoj pijaci (MZ Spuž), izrada projekta za trotoar za dionicu starog puta Danilovgrad – Spuž, identifikacija prostorija svih Mjesnih zajednica na teritoriji opštine Danilovgrad, izrada projekta vodovoda za Podvrh (Prentina Glavica prema Spuzu).”

 

Društvo

Rukovodstvo Opštine posjetilo MZ Mosori, najavljena podrška

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Grgurović i Bojan Pavićević posjetili su MZ Mosori i tom prilikom se neposrednije upoznali sa funkcionisanjem ove mjesne zajednice. Mještani su ovom prilikom izložili rukovodstvu Opštine probleme i izazove sa kojima se suočavaju mještani ovog kraja, stoji u saopštenju na sajtu Opštine Danilovgrad.

Već decenijama zapostavljan kraj suočava se sa problemima koji se tiču osnovnih životnih potreba. Kraj ne samo da je bogat istorijom, već i svim drugim resursima koji zaslužuju da budu valorizovani na najbolji način predočili su iz Mjesne zajednice rukovodstvu. Vjerski objekti, istorija, istorijske ličnosti, kulturni spomenici, plodno zemljište, poljoprivredni potencijal ne zaslužuju da budu zapostavljeni, kazali su mještani.

Između ostalog, Grgurović i Pavićević su istakli da će se trud Opštine usmjeriti ka rešavanju ovih problema po prioritetima. Vodosnadbijevanje i putna infrastruktura su problemi koji će biti rešavani u narednom periodu shodno finansijskim mogućnostima Opštine.

Prisutni su istakli da ne pamte kada ih je posjetilo rukovodstvo Opštine i da im to uliva nadu da će ovo mjesto zasijati nekadašnjim sjajem. Nadaju se da će poboljšanjem uslova života ponovo okupiti brojna domaćinstva, pa će samim tim i obrazovne ustanove ponovo biti u funkciji.

Grgurović i Pavićević obišli su puteve u ovom kraju kao i izvor koje će predstavljati bazu za rešavanje problema vodosnadbijevanja. Obišli su i zapuštene putne pravce čijom bi se sanacijom poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom, zaključuje se u saopštenju na sajtu Opštine.

Nastavite čitanje

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije