Connect with us

Spuž

MZ Spuž: Očišćen Park prijateljstva u Grbama

Juče je u organizaciji Savjeta mjesne zajednice Spuž organizovana akcija čišćenja otpada sa površine Parka prijateljstva u Grbama.

Sakupljeno je više desetina kesa otpada, koje su odvojene na mjesta predviđena za odlaganje otpada. Iz mjesne zajedniuce Spuž su apelovali na stavništvo da se odgovorno odnose prema zajedničkoj imovini.

Podsjećanja radi Park prijateljstvu u Grbama donacija je Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata. MZ Spuž prethodne sedmice organizovala je akciju farbanja ograde osnovne škole “Njegoš” u Spužu. U akciji su učestvovali brojni mještani, kao i nekoliko prijatelja Spuža iz drugih gradova.

Spuž

Jokić, Preokret: Bezbjednost učenika mora biti prioritet

Iz Pokreta Preokret danas su  uputili zahtjeve Upravi za saobraćaj i Strabagu kako bi se u Spužu obnovili pješački prelazi i postavili usporivači brzine zbog bezbjendnosti svih, a prije svega učenika.

U blizini prodajnog objekta „Primato“ i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu pješaci čekaju nekad i po 10 minuta da pređu sa jedne na drugu stranu ulice ističe Jokić, naglašavajući da neobnovljeni pješački prelazi bez usporivača brzine stvaraju najveći stres i brigu učenicima i njihovim roditeljima.

U situaciji i kada se pješaci usude da pređu ulicu i tada su najčešće ugroženi zbog velike učestalosti vozila i neprilagođene brzine kretanja vozila, što je najviše izraženo kada učenici idu i vraćaju se iz Osnovne škole”Njegoš” . Zato smo urgirali ka nadležnima da završe svoj dio posla. Nadamo se da će i Opština Danlovgrad u svojoj redovnoj komunikaciji sa Upravom za saobraćaj urgirati da se ovo pitanje što prije riješi jer je glavni zadatak Opštine da građanima život učini lakšim i sigurnijim, zaključila je Jokić.

Nastavite čitanje

Spuž

MZ Spuž: U subotu akcija uređenja “Parka prijateljstva”

Savjet mjesne zajednice Spuž u subotu, 30. marta, organizuje akciju čišćenja Parka prijateljstva u Grbama.
Kako su saopštili iz ove mjesne zajednice, akcija počinje u 10 časova.

Podsjećanja radi, prethodne sedmice Savjet MZ Spuž organizovao je  akciju farbanja ograde osnovne škole “Njegoš” u Spužu. U akciji su učestvovali brojni mještani, kao i nekoliko prijatelja Spuža iz drugih gradova.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije