Connect with us

Vremenska prognoza

Ubrzo do 40 stepeni

Objavljeno

on

Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

“Narednih dana, očekuje se dodatan priliv toplog vazduha, topla advekcija sa sjevera Afrike, što će usloviti u Crnoj Gori izuzetno toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha u najtoplijim predjelima, dakle, u Zetsko-bjelopavličkoj ravnici, će vjerovatno dostići 40°C”, kazala je Mirković.

Pik ovog talasa, kako je istakla, očekuje se negdje od četvrtka-petka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

Danas i narednih dana ćemo imati izuzetno visoke vrijednosti UV-indeksa. Danas preko 8,5 UV jedinice i svakako je neophodno skratiti boravak na suncu u periodu između 11 i 16 časova, upozorava Mirković.

Od četvrtka se povremeno očekuje mala i umjerena oblačnost. U subotu, po podnevnim satima, u planinskim predjelima, prvenstveno na sjeveru, ponegdje uz umjereni poveća razvoj oblačnosti, lokalno se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Do subote je stabilno izuzetno toplo, svakodnevno toplije vrijeme.

Advertisement

Vremenska prognoza

U petak 40 stepeni, za vikend temperatura u padu

Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.

Objavljeno

on

By

Na jugu sunčano i vruće, poslijepodne pojačani razvoj oblaka. Temperatura do 39-40 stepeni. More umjereno talasasto. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv, tokom noći sjeveroistočni. Temperatura mora 27 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. Na sjeveru Crne Gore pretežno sunčano. Popodne, uz pojačan razvoj oblaka biće uslova za pljuskove i grmljavinu. Temperatura do 33 stepena.

Narednih dana na sjeveru, u subotu prijepodne pretežno sunčano, a od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom. U nedjelju slično vrijeme, uz mogućnost za pljuskove tokom većeg dijela dana. U nedjelju umjeren zapadni vjetar. Temperatura u padu.

Na jugu za vikend prijepodne pretežno sunčano, popodne više oblaka, ali uglavnom suvo. Vjetar slab, uglavnom zapadni. Temperatura i na jugu i primorju u blagom padu.

Nastavite čitanje

Vremenska prognoza

I danas preko 40 stepeni

Objavljeno

on

By

shining orange sun heat wave background

U Crnoj Gori i danas će biti vruće i sunčano vrijeme

Temperature  u Danilovgradu sa okolinom 41 do 42 stepena,a na primorju koji stepen niža.

Na sjeveru sunčano i vruće. Popodne slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv.Temperatura do 37 stepeni.

Na jugu pretežno sunčano i vruće. Temperatura  oko 40 stepeni.

More malo talasasto. Vjetar slab do umjeren uglavnom  jugozapadni i zapadni. Temperatura mora 26 stepeni. UV indeks vrlo visok,  10 UV jedinica.

Narednih dana na sjeveru bez promjene, pretežno sunčano i vruće. U popodnevnim satima u planinama, biće uslova za pojavu kratkotrajne kiše ili grmljavine.

Na jugu sunčano ili pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i zapadni.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije