Connect with us

Društvo

Udruženje Bjelopavlića “Bijeli Pavle” uputilo pismo predsjednici Zorici Kovačević: “Voljeli bismo da Vas na kraju svi zajedno ispratimo”

Udruženje Bjelopavlića “Bijeli Pavle” uputilo je otvoreno pismo predsjednici opštine Danilovgrad Zorici Kovačević. Pismo prenosimo u cjelosti u nastavku

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Nužda nas je natjerala da Vam se ovim putem i na ovaj način obraćamo ispred Udruženja Bjelopavlića “Bijeli Pavle” iz Danilovgrada. Naime, svjedoci smo da se ovih dana u našem gradu, i ne samo u Gradu, događaju neobične scene, kakvih, bar ne ove vrste, nikada prije u istoriji naših Bjelopavlića nijesu viđane. Šire se transparenti po ulicama pa se potom pale i druge razne i nemile scene koje sve više podsjećaju na zbivanja u dalekim zemljama, koje na žalost šalju slike primitivizma, podjela i sukoba među i onako osiromašenim građanima.

Smatramo da smo ipak daleko od toga, na primjer Avganistana i da, uvažena predsjednice, Vi vašim autoritetom i funkcijom koju nosite u ime svih građana naše Opštine uradite sve da mnogo svjetlije i ljepše slike iz našeg grada idu u svijet od onih koje šaljemo ovih dana.

Vi ste, uvažena predsjednice, koliko se sjećamo cvijećem dočekani prilikom izbora za predsjednicu svih građana, ne valjda samo partijskih drugova. Iskreno, voljeli bi smo da Vas na kraju svi zajedno ispratimo. Da to bude onako, kako je uvijek bilo u tvojim, u našim Bjelopavlićima; kao pravu odivu koja je znala da iz svoje oskudne torbice svima podjednako podijeli taj nasušni kolač, onako od srca, da bi te pamtili, rado srijetali i sa dobrom sjećali.

Uvažena predsjednice, živimo u nadi da više nikada neće biti onih litija, bar ne onim povodom kada se po Crnoj Gori hapsilo, a u našim, u tvojim Bjelopavlićima ponajviše. Odavno tada naš kraj nije ličio više i jače na 1948. godinu kao nedavno kada su hapšeni nedužni ljudi. Vaši građani predsjednice. Vi tada ni riječ o tome ne rekoste. Možda zato što nijeste imali udjela u svemu što se tada dešavalo. Vrag će ga znati, zar ne? Na čast onima koji su odlučivali o tome.
Živimo u nadi uvažena predsjednice, da će Vaša energija, vaše iskustvo u danima koji dolaze biti više posvećeni da, primjera radi, stvaramo da oni koji znaju a to su mladi ostaju i mijenjaju ovaj i onako arhaični ambijent. Da nam pamet i razum konačno budu ispred bilo kakvog partijskog. Da sačuvamo njih, te mlade ljude. A oni bolje od nas Sinjavinu, Landžu, te prirodne resurse što se nemilice i bez reda raznose poput našeg kamena,šuma i to malo ravnice što već nije pretočeno u građevine.

Bavimo se draga predsjednice besmislom, šiju se noveuniforme po Opštini kao da nam naša policija i naša vojska nijesu dovoljna uniforma. Nekome već odavno podjele i zla volja međusobno ponajbolje odgovaraju. Dugo to traje draga predsjednice u Crnoj Gori. Bjelopavlići su na žalost već odavno dobar poligon za tako nešto. Nastojite predsjednice, sa vaše strane da ostanemo neomraženi jedni prema drugima. I onako smo i suviše mali i slabašni i povrijeđeni i uvrijeđeni da nam ne trebaju dodatni jadi.

S nadom u Boga da ćemo sačuvati jedni druge kako god mislili i krstili se i klanjali se da ćete Vi uvažena predsjednice, dati vidan doprinos u svemu tome čak više nego do sada primite iskrene pozdrave od članova našegUdruženja.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije