Naslovna - Novosti - Društvo - “Zeleni” na prijemu kod predsjednice Opštine
Izvor opština Danilovgrad Foto Facebook

“Zeleni” na prijemu kod predsjednice Opštine

Predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević primila je grupu novinara i predstavnika organizacija koji se bave očuvanjem prirode, u susret proglašavanju rijeke Zete parkom prirode. 

Radi se o medijskim kućama koje aktivno prate i doprinose zaštiti životne sredine a to su: Deutche Welle, Discovery i Ethical Corporation. Od međunarodnih organizacija na sastanku su učestvovali World Wildlife Fund i The Nature Conservancy, a od lokalnih Ekološki Pokret Ozon.

Predsjednica Zorica Kovačević, potpredsjednik Ilija Grgurović i savjetnik za životnu sredinu Vuk Iković su ukratko predstavili opštinu Danilovgrad sa društvenog, kulturnog i ekološkog aspekta.

Takođe, pojašnjen je pristup zaštite rijeke Zete i budući način upravljanja. Nakon ovoga su uslijedila pitanja novinara o rijeci Zeti, trenutnim pritiscima poput postojećih hidroelektrana i poljoprivrednih farmi i stepenu njihovog uticaja na biodiverzitet.

Razgovor je nastavljen obilaskom hidorelektrane “Slap” koja je u fazi rekonstrukcija gdje se gradi riblja staza koja će omogućiti bolju komunikaciju i kretanje životinjskih vrsta.

Takođe pogledajte

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje sjutra

Na sjeveru, tokom jutra ili prijepodne, po kotlinama magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, …

Zajednička priredba obrazovnih ustanova: “Moj grad je pjesma”

U okviru proslave Dana opštine i Dana oslobođenja Danilovgrada 9. decembra i 150 godina od …

Оставите одговор

%d bloggers like this: