Connect with us

NVO Sektor

Aktivnosti Odreda izviđača Njegoš u 2017. godini

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odred izviđača “Njegoš” ostavio je za sobom još jednu uspješnu godinu punu akcija, projekata i zabave. Izviđači su 2017. godinu proveli brinući o okolini i učeći mnoge interesantne i korisne stvari, od sušenja biljki za čaj do pravljenja skloništa u šumi kada imaju samo prirodu i zdrav duh.

 

Organizovano je više akcija čišćenja, među kojima su eko patrole na Ćemovskom polju, Spužu i na Gorici, koju su pored ovoga više od par puta sređivali zajedno sa Udruženjem ljubitelja Gorice i prirode , zatim, sprovedene su jednodnevne i dvodnevne radne akcije u Herceg Novom kada su izviđači  čistili zidine Peraških vrata, a u Tivtu su članovi učestvovali na Danima aktivizma gdje su proz druženje i zabavu naučili ponešto i učinili da obala opet zablista. Mladi su pokazali svoju brigu za prirodu i kada je bilo najteże, pomogavši u gašenju požara na Marezi.

Naravno, nije sve u čišćenju, Odred je sproveo i joś uvijek sprovodi više projekata. Projekat „Scouts Go Green“ je podrazumjevao neke od gore navedenih akcijja ali i rad u Bašta Ekologika, gdje su članovi gajili svoju baštu i pomagali u održavanju imanja, a najuočljivija je osmatračnica koju su sagradili da bi bolje dočarali i naučili neke od osnovnih djelovanja izviđača. Pod istim projektom je organizovan i humanitarni izlet na Vučje, povod je bio sakupljanje novčane pomoći Srđanu i tom prilikom je sakupljeno 225€.

„Izviđaštvo za sve“ je još jedan projekat izviđača, a koji je podržan od strane Crnogorskog Telekoma pozivom Za svako dobro. Projekat je podrazumijevao tri Eko questa, na Gorici, kod Karvera i na Skalinama i tri Eko kampa, Pod Ostrog, u Andrijevici i na Ponte Veslu. Ovom prilikom su spojeni izviđači i mladi iz cijele Crne Gore, koji  su se upoznali i družili na radionicama i akcijama , a o svakom kampu je napravljen i kratak video koji možete pogledati na YOUTUBE kanalu Odreda

NET ACTIVE VIDEO

screenshot_20161204194525

POTRAGA

Među ostalim brojnim aktivnostima koje je Odred organizovao ili na kojima je učestvovao su Titogradsko proljeće, manifestacija za djecu, Festival roditeljstva, izgradnja sunčanih satova u dvorištima škola, obilježavanje Dana celijakije u Podgorici, otvaranje omladinskog centra, radionica Vidljivost omladinakog aktivizma, Unicefov projekat Moje vrijednosti i vrline ( Sebi želim) i predavanja studentima u American Corner-u i na Danima angažovanja mladih.

20934857_1434577539912208_2829007913255761532_o

Rad Odreda možete pratiti i putem android aplikacije ili facebook profila, a izviđači će nastaviti da rade ono što najbolje znaju. ZDRAVO!

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i nevladinih organizacija

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Budžetom Opštine Danilovgrad opredijeljeno je 27.816,00 eura za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija.

U skladu sa članom 4 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, nevladinim organizacijama sa posebnim statusom dodijeljena su sredstva u iznosu od 8.344,80 eura, i to:

  • NVO „Rastimo zajedno“ – 4.174,80 eura i
  • NVO „Klub dobrovoljnih davalaca krvi“ – 4.170,00 eura.

Preostala sredstva, u iznosu od 19.471,20 eura, dodijeljena su nevladinim organizacijama koje su ispunile uslove Konkursa i kriterijume iz Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, na osnovu bodova koje su utvrdili nezavisni procjenjivači, i to:

  • NVO „Matrix“ – 3.870,00 eura
  • NVO „Oro“ – 3.800,00 eura
  • NVO „Savjet za implementaciju omladinske politike“ – 3.280,00 eura
  • NVO „Udruženje građana i poštovalaca Bjelopavlića-Bijeli Pavle“ – 2.250,00 eura
  • NVO „Etnografski muzej Danilovgrad“ – 2.150,00 eura
  • NVO „Zavičaj“ – 2.050,00 eura
  • NVO „Otvorena škola“ – 2.071,20 eura

Dana 29. jula 2022. godine, Predsjednik Branko Bošković održao je sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija, dobitnicima sredstava, radi zaključivanja ugovora. Sastanku je prisustvovala Olivera Pavićević, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, koja je prisutnima predočila proceduru i obrazložila Odluku o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama za 2022. godinu, koju je donijela Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, a čiji je potpisnik predsjednik Komisije, Dejan Vuković.

Predsjednik Opštine, Branko Bošković, je čestitao dobitnicima sredstava na dobro osmišljenim i prijeko potrebnim projektima i izrazio želju za bliskom saradnjom sa nevladinim sektorom jer, kako je on rekao, sa dva različita polazišta, ipak, Opština i nevladin sektor imaju isti cilj, a to je unapređenje i poboljšanje uslova života naših građana i građanki. Zaključene ugovore možete pogledati u nastavku

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije