Connect with us

Hronika

Baranin prijeti da će aktivirati eksploziv ispred banke, traži isplatu dugovanja radnicima Primorke

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Policija je evakuisala dio ulice u Baru zbog prijetnje Edina Begzića, sina bivših radnika Primorke, da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u tom gradu, saopšteno je CdM-u iz policije. Begzić je naoružan eksplozivom, pištoljem, molotovljevim koktelima, a kako poručuje u videu kojim se obratio javnosti, NLB banku će tako naoružan držati pod kontrolom i to će raditi sve dok ona radnicima Primorke ne isplati novac koji im duguje.

FOTO: Bar na dlanu

“Evakuisane su okolne zgrade. Policija je na licu mjesta”, kazali su CdM-u iz policije

Pripadnici policije trenutno pregovaraju sa njim.

U poslovnici nema nijednog službenika banke. Kako saznaje portal Feral.bar, osoba je prije početka radnog vremena poslovnice na ulazu poručila radnicima “da se sklone” i da ne ulaze u svoje radne prostorije.

FOTO: CdM

Begzić traži od banke da radnicima Primorke isplati novac.

“Sve dok im se zadnji cent sa kamatom ne isplati, držaću banku pod kontrolom. Imam veliku namjeru da se borim do kraja. Sa sobom ću imati full face masku za suzavac, pancir, molotovljeve koktele, pištolj sa mecima i dvije impovizovane ekplozivne naprave na daljinski upravljač. Sve je spremno i sve je tu. Tu će biti i kesice sa ekserima, ako dođe do eksplozije, da znate šta vas čeka, da ne mislite da vas foliram”, poručuje Begzić u video obraćanju javnosti.

Edin Begzić
Edin Begzić

Begzić je prethodno poslovnicu NLB banke oblijepio natpisom “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”.

“Ova banka je ukrala pare od poštenih građana, radnika Primorke još 2010. godine”, ističe Begzić.

On je pozvao političare da ga ostave na miru.

“Da ste radili svoj posao, mi ne bismo bili u poziciji u kojoj jesmo”, poručuje Begzić.

Baranin se obratio čelnicima Vlade i Skupštine, Zdravku Krivokapiću, Dritanu Abazoviću i Aleksi Bečiću pozivajući ih da se uključe u rješavanje problema.

“Vi ste trenutno na vlasti i imate moć. 2010. godine država pravi plan sa NLB bankom da se odobri kredit od 14,4 miliona eura, a da će u okviru toga kredita država reagovati da se isplate plate radnicima Primorke. Mislim da je tada radnicima trebalo da se isplati nepunih 160.000 eura. Od kada su te pare otišle, radnici Primorke nemaju života, zdravlja, živimo kao u zatvoru, gladujemo. Jedino svjetlo u našem životu je ono svijetlo kad otvorim frižider”, ističe ovaj Baranin.

FOTO: CDM

Tvrdi da su za pljačku znali svi.

“Znala je i Vlada i CBCG, Privredni sud, tužioci, uključujući i ove specijalne. Da li je to iko prijavio? Nije, ali jesu radnici. Ali niko nije ništa uradio”, tvrdi Begzić.

Vicepremijeru Dritanu Abazoviću poručuje da će ukoliko pošalje policiju, biti odgovoran za haos koji će da nastane.

“Ukoliko Vi ili bilo ko u ovoj državi pošalje vojsku, policiju da napadne radnike kako biste odbranili ovu lopovsku banku od nas, haos koji nastane vi ćete biti odgovorni. Isto tako ukoliko dozvolite da nas neko napadne i isprovocira haos. Pošto znam da ćete da analizirate svaki dio ovog videa reći ću vam samo jednu rečenicu. Među ovim radnicima su moji otac i majka i ja sam spreman da se i te kako borim za njih i da dam život za njih”, poručio je Bezgzić.

Podsjećamo, za malverzacije prilikom reorganizacije barske kompanije Primorka, optužen je Črtomir Mesarič, bivši direktor NLB banke iz Slovenije. Osim Mesariča, na optuženičkoj klupi su vlasnik grupe Krisma Nebojša Bošković, koji je privatizovao Primorku, direktorka Krisme trejd Biljana Bošković, direktor Primorke Svetozar Marković, direktor Melgonija Primorke Vinko Marović i direktor Krisma motorsa Milenko Marković.

FOTO: Bar na dlanu

Prema stavu tužilaštva, optuženi su nanijeli 6.651.611 eura štete državnom budžetu.

Tužilaštvo je Mesariča označilo kao organizatora kriminalne grupe i osobu koja je osmislila plan prema kojem je „Primorka” a.d. Bar u stečaju odustala od reorganizacije i da novčana sredstva dobijena od državne pomoći i kredita NLB banke upotrijebi za otplatu kredita Krismi motors i Krismi trejd.

Na taj način je, kako se navodi u optužnici, spriječeno oživljavanje proizvodnje i stvaranje uslova da Primorka može vraćati kredite iz svojih sredstava i vremenom se razdužiti, a sve sa ciljem da se zbog nemogućnosti otplate kredita realizacijom hipoteke dobije imovina ovog preduzeća za više puta nižu cijenu od realne vrijednosti i na preuzetu imovinu ostvari dodatnu dobit realizacijom investicija na predmetnom zemljištu.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Hronika

Udes na bulevaru Danilovgrad-Podgorica

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Kod kružnog toka na magistralnom putu Podgorica-Danilovgrad, u mjestu Sladojevo Kopito došlo je oko 22 sata do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo više vozila.

Više informacija za sada nije poznato.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

TRAGEDIJA: Poginula majka sa dva sina

Objavljeno

dana

By

Foto TVCG

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U mjestu Rogami, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je, prema prvim informacijama, jedno vozilo s puta sletjelo u vodu. Prema nezvaničnim informacijama, za sada su izvučena beživotna tijela tri osobe osobe.

Prema podacima portala PRESS radi se o majci sa dvoje muške djece. Jedno od stradale djece je maloljetno (16 godina).

Stradali su četrdesettrogodišnja A. K, šesnaestogodišnji M. K. i tri godine stariji N. K.

Do nesreće je došlo kada je vozilo, za sada neutvrđenih razloga, sletjelo sa “Malog mosta”.

Službi hitne medicinske pomoći slučaj je prijavljen u 07:39 sati.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Ведро
06:5016:12 CET
Осећај: 6°C
Ветар: 13km/h N
Влажност: 53%
Притисак: 1022.01mbar
УВ индекс: 0
УтоСреЧет
13/5°C
13/7°C
13/8°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']