Dragica Sekulić (Vlada CG)

Bez promjene cijene struje naredne godine

Ne očekujemo u sljedećoj godini promjenu cijene struje. Vjerujemo da će ona ostati na stabilnom nivou kao i u ovoj godini, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić gostujući u emisiji „Živa istina“.

Takođe, Sekulić se osvrnula i na činjenicu da se i dalje kasni sa početkom komercijalne upotrebe podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije, najavljenog za sredinu 2019. godine.

“Kabal je u fazi ispitivanja, tamo su brojne inspekcije. Kabal radi, postrojenje radi. Dobijene su direktive za otklanjanje nepravilnosti kako bi dobio upotrebnu dozvolu. To nijesu nepravilnosti koje su krupne”, rekla je.

Na pitanje da li postoji mogućnost da izvučemo neku korist od vode u Bilećkom jezeru koje koriste u BiH, Sekulić kaže da Vlada nije digla ruke od toga, ali da je vrlo teško komunicirati sa vlastima u BiH.

“Posljednijh tri godine imam desetak dopisa poslatih u prazno. Razgovarali smo na sjednicama Vlade o tome. Čuli tonove zbog čega ne pokrenemo arbitražu. Mislim da ćemo ubrzo, sa pravnim savjetnicima, razgovarati o tome koje bi nam bile šanse da pokrenemo arbitražu po pitanju Bilećkog jezera”, saopštila je Sekulić.

Takođe pogledajte

Danilovgradska firma će raditi na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Podgorici

Nakon što je uspješno završen pretkvalifikacioni proces za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u okviru Projekta …

Apple iPhone SE 2 nalazi se „iza ugla”

Naviknuli smo da Američki Apple svoje nasljednike iPhone modela predstavlja u rujnu ali izgleda kako to u …

Оставите одговор

%d bloggers like this: