Naslovna - Novosti - Ekonomija - Bez promjene cijene struje naredne godine
Dragica Sekulić (Vlada CG)

Bez promjene cijene struje naredne godine

Ne očekujemo u sljedećoj godini promjenu cijene struje. Vjerujemo da će ona ostati na stabilnom nivou kao i u ovoj godini, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić gostujući u emisiji „Živa istina“.

Takođe, Sekulić se osvrnula i na činjenicu da se i dalje kasni sa početkom komercijalne upotrebe podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije, najavljenog za sredinu 2019. godine.

“Kabal je u fazi ispitivanja, tamo su brojne inspekcije. Kabal radi, postrojenje radi. Dobijene su direktive za otklanjanje nepravilnosti kako bi dobio upotrebnu dozvolu. To nijesu nepravilnosti koje su krupne”, rekla je.

Na pitanje da li postoji mogućnost da izvučemo neku korist od vode u Bilećkom jezeru koje koriste u BiH, Sekulić kaže da Vlada nije digla ruke od toga, ali da je vrlo teško komunicirati sa vlastima u BiH.

“Posljednijh tri godine imam desetak dopisa poslatih u prazno. Razgovarali smo na sjednicama Vlade o tome. Čuli tonove zbog čega ne pokrenemo arbitražu. Mislim da ćemo ubrzo, sa pravnim savjetnicima, razgovarati o tome koje bi nam bile šanse da pokrenemo arbitražu po pitanju Bilećkog jezera”, saopštila je Sekulić.

Takođe pogledajte

SJUTRA JE ARANĐELOVDAN

Pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva sjutra slave Sabor svetog Arhangela Mihaila ili Aranđelovdan. Po …

Danas sjednica Skupštine opštine Danilovgrad

Budžet Danilovgrada za 2020. godinu veći za oko 660.000 eura

Planirani budžet Danilovgrada za narednu godinu 6.335.000,00 eura, odnosno 663.113 eura više u odnosu na …

Оставите одговор

%d bloggers like this: