Naslovna - Novosti - Ekonomija - EBRD je spreman da obezbijedi milion eura za projekat kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda

EBRD je spreman da obezbijedi milion eura za projekat kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda

Danilovgrad, PR pres servis – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je da obezbijedi milion eura nedostajućih sredstava Opštini Danilovgrad za projekat kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda.

To je saopšteno danas na sastanku šefa Kancelarije EBRD u Crnoj Gori, Japa Spreja EBRD-a i predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević.

Kovačević je kazala je da je Projekat kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u toj opštini.

„Šefa kancelarije Banke smo upoznali da smo izabrali izvođača radova za kanalizaciju i potpisali ugovor, a za segment projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sproveden je postupak izbora izvođača, izabran je izvođač, a u postupku je aktivnost na potpisivanju ugovora“, navela je Kovačević nakon sastanka.

Prema njenim riječima, od šefa kancelarije EBRD-a Japa Spreja dobili su uvjerenje da će Banka podržati milion eura nedostajućih sredstava, kako bi i jedan i drugi projekat bili dovedeni do kraja.

„U dogovoru sa Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, mi ćemo se naredne sedmice obratiti Vladi da bismo ušli u proceduru podnošenja zahtjeva EBRD-u i kako bismo u Budžetu za 2020. godinu obezbijedili milion nedostajućih sredstava“, kazala je Kovačević.

Ona je rekla da su predstavnici EBRD-a spremni da obezbijede sredstva kao tehničku podršku da bi, kako je navela, stručni tim preduzeća Vodovoda i kanalizacija bio na vrijeme angažovan i obučen da upravlja sa opremom.

„Izgradnju kanalizacione mreže smatramo veoma bitnom, kao i da se tim pitanjima od početka investicije bavimo zajednički sa novim, mladim timom, koji ćemo formirati u preduzeću Vodovod i kanalizacija“, istakla je Kovačević.

Ona se zahvalila Spreju i njegovom saradniku na posjeti i dosadašnjoj podršci u realizaciji projekta.

Sprej je iskazao zadovoljstvo napretkom aktivnosti u proteklih tri mjeseca, od strane lokalne samouprave na rješavanju ovog problema.

Takođe pogledajte

Najjeftinije gorivo

Od ponoći nova cijena benzina

Od ponoći litar BMB 98 koštaće 1,33 eura i biće jeftiniji šest centi, a litar  …

Za penzije falilo 70 miliona

Broj penzionera u ovoj godini je uvećan za 304 i trenutno iznosi 130.544. Penziju ispod …

Оставите одговор

%d bloggers like this: