Naslovna - Novosti - Društvo - Festival Zbrka, prvi festival demo bendova na Glavi Zete
Festival Zbrka

Festival Zbrka, prvi festival demo bendova na Glavi Zete

Zbrka fest objavljuje konkurs za demo bendove, a prijave traju od danas do 20. marta.

Na fudbalskom terenu na Glavi Zete, 1. i 2. maja, odžaće se prvo izdanje festivala Zbrka.

Festival je namijenjen prvenstveno demo bendovima iz Crne Gore i regiona, ali publika, kako je saopštila NVO “Društvo prijatelja rijeke Zete” koja je i organizator festivala, neće biti uskraćena za nastupe regionalnih zvijezda.

“Festival Zbrka nastao je iz želje da i Crna Gora dobije demo festival dostojan sličnih festivala u zemljama regiona”, navodi se u saopšenju organizatora.

Zbrka fest, kako ističu, objavljuje konkurs za demo bendove koji će trajati od 20. decembra ove do 20.marta naredne godine. Napominju da pravo nastupa imaju svi demo bendovi iz Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske i Slovenije koji stvaraju muziku iz domena pop, rock, hip-hop, r’n’b i sličnih muzičkih pravaca.

Pozvali su zainteresovane bendovi se prijave na e-mail: zbrkafest@gmail.com ili na zvaničnu Facebook stranicu @zbrkademofest, gdje će dobiti formulare potrebne za prijavu na festival.

Žiri će, kako su objasnili, najkasnije do 01. aprila objaviti imena 15 takmičarskih bendova koji će nastupiti na festivalu.

Prva nagrada na festivalu Zbrka je produkcija albuma u vrijednosti od 3 000 eura, druga je binska oprema u vrijednosti 1 000 eura, a treća nagrada iznosi 500 eura.

“Naš je cilj da Zbrku učnimo jednim od najprepoznatljivijih festivala u regionu gdje ćemo okupiti ljubitelje dobre muzike, kako iz Crne Gore tako i iz zemalja regiona, i gdje će se ozbiljno pristupiti odabiru takmičarskih bendova i pobjednika. Zato će žiri koji će učestvovati u odabiru takmičarskih bendova biti sačinjen poznatih muzičara, novinara i drugih koji prate muzičku scenu, a u izboru pobjedničkih bendova učestvovaće i sami članovi takmičarskih bendova ali i publika”, naveli su organizatori.

Oni objašnjavaju da ime festivala označava gužvu, ali da u njihovom slučaju ono ima i dodatno značenje, odnosno da su zastupljeni svi bitni faktori fastivala kao što su Zeta, bajkeri, rock, kamp i alernativna muzika.

“S tim u vezi, pripremamo kamp naselje za sve one kojima je to omiljeni dio svakog festivala i za one koji bi se odlučli za Glavu Zete za prvomajski uranak, za bajkere pripremamo posebne uslove koji će uključivati besplatne ulaznice i besplatne obroke u vrijeme trajanja festivala, a ljubitelji muzike mogu očekivati nastupe regionalnih zvijezda različtih muzičkih pravaca”, kazali su iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

Takođe pogledajte

Nova Telekom ME aplikacija: donirajte za Dječju bolnicu, a Telekom duplira donacije

Telekomovi korisnici prethodnih dana mogli su primijetiti novu verziju Telekom ME aplikacije na svojim telefonima. …

Završen kružni tok u Spužu

Radovi na izgradnji kružnog toka u Spužu su završeni. Ovaj infrastrukturni projekat je donacija Građevinskog …

Оставите одговор

%d bloggers like this: