Connect with us

Hronika

Gorica: Vlasnički pas napao dvanaestogodišnjeg dječaka, podnesena prijava

Ilustracija, Foto olx.ba

Juče je u mjestu Gorica, prema navodima Željka Kovačevića, vlasnički pas, rase Azijat, napao njegovog dvanaestogodišnjeg  sina.

Sve se, kako kaže Kovačević, dogodilo na seoskom putu kada su sva djeca iz komšiluka kretala na nastavu. Naime, kako kaže Kovačević, njegov sin je stigao do prvih kuća u blizini kada je, iz dvorišta, istrčao vlasnički pas koji je za sobom vukao lanac sa metalnim kolcem. Kovačević pretpostavlja da je pas iščupao iz zemlje lanac koji nije bio dovoljno obezbijeđen. U trenutku kada je vidio da je pas krenuo ka njegovom djetetu, Kovačević je pritrčao sa drvenim kolcem prigrabivši sina i tjerajući psa pobjegao sa djetetom u kuću.

Kovačević je juče podnio i prijavu u Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad, navodeći u istoj da je više puta prijavljivao jer se ova situacija ponavlja. Dvorište vlasnika psa, kako kaže Kovačević, je bez ograde, a pas se ne drži  na adekvatan način. Juče su, ističe Kovačević, djeca svjedočila napadu i pobjegla kućama.

Advertisement

Hronika

Devet maloljetnika konzumiralo alkohol u lokalu u Danilovgradu

Na putevima u CG povrijeđeno 14 osoba

Danilovgradska policija izvela je akciju “Mladost” i u jednom ugostiteljskom objektu zatekla devet maloljetnika u konzumaciji alkoholnih pića.

“Zaposlenima u ovom UO izdati su, dok će odgovornom licu biti izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, navodi UP na društvenoj mreži X.

 

Nastavite čitanje

Hronika

Pretresom pronađeno više komada oružja i municije, podnijeta krivična prijava

Riječ je o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po prijavi nasilja u porodici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.I. u mjestu Lalevići, u Danilovgradu, saopšteno je iz UP.

Tom prilikom, kako navode, policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku, 35 komada municije za lovačku pušku, pušku Mauser kalibra 8 mm, 86 komada puščane municije, 199 komada pištoljske municije, tri čaure od pištoljske municije i zrno nepoznatog kalibra.

„Takođe, oduzet je revolver „Nagant“ kalibra 7.62 mm, pištolj marke „Zastava M57“ kalibra 7.62 mm sa komadom municije u okviru, puška italijanske proizvodnje, četiri okvira za pištolj, dva komada malokalibarske municije i vazdušna puška“, navode u saopštenju.

Sa svim preduzetim radnjama i prikupljenim obavještenjima upoznat je, kažu, tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, te je protiv M.I. podnijeta krivična prijava. 

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije