Connect with us

Hronika

Šest vozača lišeno slobode

PS SP OB Danilovgrad su dana 09. , 10., i 11.02.2024.godine sprovodeći Planske aktivnosti “Pojačane kontrole učesnika saobraćaja”, lišili slobode lica:

1. I. V . (1987) iz Podgorice, zbog odbijanja da se podvrgne ispitivanju prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu,

2. D. B. (1994) iz Danilovgrada, zbog odbijanja da se podvrgne ispitivanju prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu,

3. N.R. (1999) iz Danilovgrada, utvrđeno prisustvo psihoaktivne supstavnce “THC-marihuana”,

4. M.P . (1994) iz Podgorice, zbog odbijanja da se podvrgne ispitivanju prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu,

5. N.V. (1998) iz Danilovgrada, zbog odbijanja da se podvrgne ispitivanju prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu,

6. LJ. N. (1976) iz Danilovgrada zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 3.05 g/kg,

Navedena lica su uz zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka privedena sudiji Suda za prekršaje u Podgorici i Odjeljenja u Danilovgradu, saopštili su iz OB Danilovgrad.

Advertisement

Hronika

Devet maloljetnika konzumiralo alkohol u lokalu u Danilovgradu

Na putevima u CG povrijeđeno 14 osoba

Danilovgradska policija izvela je akciju “Mladost” i u jednom ugostiteljskom objektu zatekla devet maloljetnika u konzumaciji alkoholnih pića.

“Zaposlenima u ovom UO izdati su, dok će odgovornom licu biti izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, navodi UP na društvenoj mreži X.

 

Nastavite čitanje

Hronika

Pretresom pronađeno više komada oružja i municije, podnijeta krivična prijava

Riječ je o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po prijavi nasilja u porodici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.I. u mjestu Lalevići, u Danilovgradu, saopšteno je iz UP.

Tom prilikom, kako navode, policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku, 35 komada municije za lovačku pušku, pušku Mauser kalibra 8 mm, 86 komada puščane municije, 199 komada pištoljske municije, tri čaure od pištoljske municije i zrno nepoznatog kalibra.

„Takođe, oduzet je revolver „Nagant“ kalibra 7.62 mm, pištolj marke „Zastava M57“ kalibra 7.62 mm sa komadom municije u okviru, puška italijanske proizvodnje, četiri okvira za pištolj, dva komada malokalibarske municije i vazdušna puška“, navode u saopštenju.

Sa svim preduzetim radnjama i prikupljenim obavještenjima upoznat je, kažu, tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, te je protiv M.I. podnijeta krivična prijava. 

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije