Gostovanje Orhana Pamuka

X Zimski salon knjige, Booka 2017, održaće se od 14. do 31. decembra 2017. godine u organizaciji IK Nova knjiga. Ovogodišnji Zimski salon, 14. decembra sa početkom u 20h u sali Millennium u TC-u Mall of Montenegro, otvoriće turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Orhan Pamuk.

 

Orhan Pamuk u Crnu Goru dolazi na poziv svog izdavača i biće naš gost od 14. do 17. decembra. Tom prilikom će obići Podgoricu, Bijelo Polje i Cetinje, posjetiće kulturno-istorijske znamenitosti i susrešće se sa najvišim državnim zvaničnicima.

Ovaj događaja je organizovan pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, Ministarstva kulture, Opštine Bijelo Polje i Prijestonice Cetinje, a u saradnji sa Centralnom bankom Crne Gore i Muzejem novca na Cetinju. Partneri u projektu su Maal of Montenegri i hotel Ramada.

Ove godine obilježavamo i 18 godina naše izdavačke kuće Nova knjiga. Tim povodom 14. decembra u svim Gradskim knjižarama građane očekuju brojni popusti.
18-godišnje poslovanje Nove knjige i jubilej Zimskog salona proslavićemo sa našim gostom, autorom čije romane objavljuje Nova knjiga, Orhanom Pamukom, ali  i sa autorima iz Crne Gore koje je objavila Nova knjiga, našim pjesnicima, piscima, dramaturzima, književnim kritičarima, esejistima.

Družićemo se iz večeri u veče, a publika će imati priliku da čuje njihova mišljenja i stavove po pitanju brojnih tema o književnosti i umjetnostu uopšte. Dakle, ove godine nas očekuju interesantne tematske večeri sa autorima Nove knjige, a to su: Branko Baletić, Tanja Bakić, Aleksandar Bečanović, Balša Brković, Goran Danilović, Aleksandar  Gavranić, Siniša Jelušić, Igor Lukšić, Janko Ljumović, Nikola Malović, Dragana Mrkić, Nataša Nelević, Obrad Nenezić, Nikola Nikolić, Ranko Pavićević, Slavica Perović, Marija Perović, Ksenija Popović, Đuro Radosavović, Ognjen Spahić, Lena Ruth Stefanović, Snežana Tomanović, Bogić Rakočević, Radmila Vojvodić, Bećir Vuković, Mile Bakić.

Pored toga, dodatno ćemo nagraditi naše čitaoce: shodno njihovom interesovanju i predlozima, ugostićemo pisca kojeg oni budu željeli da upoznaju, a čija djela pobuđuju najveće interesovanje kod čitalaca. To će biti gost iznenađenja.

Izdavačka produkcija Nove knjige svježija je i bogatija za nove naslove, pa ćemo na Salonu promovisati naša nova izdanja. Kao i do sada, ni ovog puta nećemo zapostaviti najmlađe čitaoce. Jedno veče će biti posvećeno njima, a Nova knjiga će ih uvesti u svijet bajke kroz svoja izdanja Andersenovih, Grimovih  i drugih bajki, istakla je Jelena Krsmanović, urednica  u IK Nova knjiga.

[ads2]

Pored programskog dijela Zimskog salona, ovaj festival čini bogatim i privlačnim i drugi dio, prodajni, na kojem će izdavači iz Crne Gore i regiona ponuditi svoja izdanja po popularnim cijenama, uz popuste do 50%.

Izdavači čije će se knjige prodavati na Salonu su:

Crna Gora:  Nova knjiga, Unirex, CID, Obodsko slovo, Almanah

Srbija: Službeni glasnik, Laguna, Vulkan, Rende , Clio

Hrvatska:  Znanje, Naklada Ljevak, Mozaik knjiga, Profil, Tim-press

Bosna i Hercegovina: Connectum, Šahinpašić

Pozivamo vas da prisustvujete otvaranju Zimskog salona 14. decembra u 20h u sali Millenniumu TC-u Mall of Montenegro, da prisustvujete druženjima tokom trajanja X Zimskog salona od 14. do 31. decembra, kao i da praznična darivanja obogatite izborom knjige koja će obradovati vaše najbliže.

 

Izvor : Nova Knjiga