Connect with us

Društvo

Hrast pao na krov kuće u Grliću, nema povrijeđenih

Danas se u naselju Grlić, iz do sada neutvrđenih razloga, stablo hrasta obrušilo na krov kuće porodice Milosava Đurovića. Srećom nema povrijeđenih.

Na licu mjesta razgovarali smo sa vlasnikom kuće Milosavom Đurovićem koji je za portal VD kazao da je pukom srećom bio van stambenog objekta.

U toku jutra sam čuo konstantno pucketanje u okolini kuće i nisam mogao utvrditi o čemu se radi, priča za portal VD Đurović. Kako nam je u razgovoru kazao pas je bio taj koji ga je sticajem okolnosti naveo da se udalji od kuće.

-Pas se čudno ponašao, kretao mi se u blizini nogu pa sam pomislio da će možda biti i neki zemljotres. Odlučio sam da ga pomjerim na drugo mjesto koje je nešto dalje od kuće. Kada sam ostavio psa i vraćao se ka kući, hrast je počeo padati. Stajao sam i gledao kako pada i ruši dio krova, priča nam Milisav koji kaže da se trenutno osjeća bijedno i da ne zna šta da radi.

Ubrzo nakon pada hrasta porodica Đurišić priskočila je u pomoć. Obaviješten je i predsjednik Opštine Danilovgrad čijom urgencijom su na terenu ubrzo bile ekipe Komunalnog preduzeća, Službe zaštite i spasavanja Danilovgrad ali i brojni mještani koji su došli pomoći.

Radnici Komunalnog preduzeća zajedno sa prijateljima, komšijama i rođacima Đurovića ubrzo su krov oslobodili hrasta i u toku je pokrivanje krov najlonom kako bi se spriječila dalja šteta u slučaju padavina.

Danilovgrad ponovo solidaran: Pokrenuta akcija podrške za saniranje krova porodice Đurović

Društvo

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada će se problem riješiti.

Slične situacije sa plavljenjem imanja dešavale su se i ranije ali u znatno manjem obimu, stoji u odgovorima koje nam je proslijedila Služba za odnose sa javnošću i protokol opštine Danilovgrad.

Plavljenje imanja: Bez odgovora kada će se riješiti problem u Filendaru

Ubrzo nakon što smo u toku jučerašnjeg dana objavili da petnaest dana čekamo odgovore na pitanja kada će se riješiti problem mještana Filendara ekipe d.o.o. stigli su nam odgovori u kojima se navodi da su ekipe “Vodovod i kanalizacija” Danilovgrad, zajedno sa službenicima Komunalne policije u više navrata izlazile na teren, u cilju rješavanja navedenog problema.

U odgovorima se dalje navodi da prilikom rekonstrukcije magistralnog puta, odnosno izgradnje novog Bulevara, koja je, naravno, uključivala i izgradnju nove atmosferske kanalizacije duž puta, je došlo do određenih promjena u smislu nakupljanja veće količine vode u dijelu naselja pored samog puta. Slične situacije dešavale su se i ranije, ali u znatno manjem obimu. Treba napomenuti da d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Danilovgrad nije učestovalo u u pomenutim radovima, već je iste izvodio izvođač radova na izgradnji bulevara Podgorica – Danilovgrad, navodi se u odgovorima.

Kada je riječ o mogućnosti odvoda atmosferskih voda, ona svakako postoji, ali najprije mora biti urađen projekat, kao i ispitivanje ponora u koji bi iste bile odvođene, istakli su u odgovorima.

Iz Opštine su naveli i da ne raspolažu informacijama o eventualnom zatrpavanju kanala za odvod atmosferskih voda na koje ukazuju mještani.

Mještani putem društvenih mreža iskazuju i zabrinutost da je i pijaća voda iz vodovodne mreže ugrožena zbog fekalnih voda koje su usmjerene u postojeće kanale pored magistralnog puta.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako bi se što prije stekli uslovi da mogu doći do svog posla, škole i svojih domova.

Stoji u saopštenju grupe građana koji će organizovati protest na Dan Opštine 09. decembra u 11 sati na kružnom toku u Spužu.

U saopštenju se ističe da protestom ne žele blokirati saobraćaj već ga preusmjeriti preko Martinića kako bi skrenuli pažnju na stanje u kojem se nalazi 25% građana Opštine Danilovgrad.

“Poziv za učešće na protest smo uputili svim odbornicima Skupštine opštine Danilovgrad. Takođe smo pozvali Predsjednika Opštine i Predsjedniku Skpuštine Opštine da se obrate prisutnim građanima i da nam saopšte kada će najkasnije početi, a kada završiti rekonstrukcija puta. Osim toga ovim protestom tražimo da se sve rupe na ovom putu saniraju asfaltom najkasnije do 31. decembra ove godine. Ukoliko rukovodstvo Opštine ne ispoštuje naše zahtjeve organizovaćemo još veće proteste i na drugim putnim pravcima.

Protest je vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast, a u koji nas i dalje neopravdano drži nova vlast. Zato pozivamo naše sugrađane da zajedno tražimo put koji su nam davno obećali.”, zaključuje se u saopštenju, koje potpisuje Zdravko Đuranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Društvo8 минута ranije

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada...

Društvo23 минута ranije

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako...

Hronika48 минута ranije

U Danilovgradu uhapšen osumnjičeni za proganjanje

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje visoko tehnološkog kriminala, podnijeli krivičnu prijavu protiv...

Servisne informacije2 сата ranije

Isključenja struje u Danilovgradu za 07.12.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 7. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: Danilovgrad       -u terminu od 8:00 do...

Kultura21 сат ranije

Sjutra otvaranje tradicionalne izložbe “Umjetnici zavičaju”

Izložbu će otvoriti Dragan Bojović državni sekretar Ministarstva prosvjete i inovacija. Tekst za katalog je pisala istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadzić....

Društvo1 дан ranije

Plavljenje imanja: Bez odgovora kada će se riješiti problem u Filendaru

Naime, zbog nepoštovanja postojećeg projekta rekonstrukcije odnosno, kako saznajemo od mještana, naprasne promjene istog, preko 40 kuća iz naselja Filandar,...

Najčitanije