Naslovna - Novosti - Društvo - JAVNE LIČNOSTI PRISKOČILE U POMOĆ MALOM RADOVANU
možemo i bolje

JAVNE LIČNOSTI PRISKOČILE U POMOĆ MALOM RADOVANU

Najavljivana humanitarna akcija danilovgradskog festivala Zbrka fest, “Možemo i bolje”, u okviru koje će sedmogodišnji dječak iz Nikšića Radovan Krivokapić i njegov otac Nenad dobiti kuću, je u toku, a svoju podršku su osim prijatelja festivala i privrednika iz Crne Gore i inostranstva, pružile i brojne javne ličnosti kao promoteri same akcije.

Tako su akciju do sada podržali pjevači Slobodan Kovačević, Vanja Radovanović, Nina Žižić, Jelena Božović, kik-bokser Ivan Strugar, fudbaler Stefan Mugoša, odbojkašica Ksenija Ivanović, bacačica diska i kugle Kristina Ivanović, director Nacionalne modne komore i poznato TV lice Srđa Lubarda i mnogi drugi…

Priča o dječaku koji je protekle godine imao samo jednu želju – da od Djeda Mraza dobije televizor, ganule su Crnu Goru i region do suza. Pomoć je ubrzo pristigla od svih ljudi dobre volje, stigli su televizor i igračke, koje je Radovan, od malena naučen da dijeli, podijelio sa drugarima koji ih poput njega, nijesu imali u izobilju. Ubrzo, Krivokapići se iz neuslovnih iznajmljenih prostorija sele u kuću za koju stanarinu plaća Centar za socijalni rad.

“Radovan nas je svojom novogodišnjom željom podsjetio da nam toliko malo treba da budemo srećni, i da nesvjesni tuđih nedaća mnoge stvari u sopstvenom životu uzimamo zdravo za gotovo. Njegov osmijeh nakon kupljenog televizora pokazuje da možemo i moramo bolje, umjesto da samo budemo nijemi posmatrači u društvu. Stoga smo u razgovoru sa njegovim ocem odlučili da ovom akcijom podstaknemo humane ljude, ali i iskoristimo sve mogućnosti, da im sagradimo kuću i jednom za svagda riješimo stambeno pitanje, da bi Radovan imao što bolje djetinjstvo”, pojašnjavaju organizatori Zbrke iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

Podsjećanja radi, Zbrka fest će biti održan 1. i 2. maja na Glavi Zete, a organizatori ističu da će ova muzička manifestacija na duže staze za cilj imati humanitarnu notu.

Takođe pogledajte

Sjutra mečevi 12. kola T1.CFL: Iskra protiv Sutjeske

Utakmicama 12. kola sjutra će, nakon dvonedjeljne pauze zbog obaveza reprezentacije, biti nastavljeno takmičenje u …

Privode se kraju razgovori o povećanju zarada u prosvjeti

Ministar prosvjete Damir Šehović održao je danas sastanak sa članovima Izvršnog odbora Sindikata prosvjete, u vezi sa …

Оставите одговор

%d bloggers like this: