Apelacioni sud odbio je kao neosnovanu žalbu branioca maloljetnog Nikšićanina koji se sumnjiči da je ubio sugrađanku K.R. (18), piše Dan.

Nakon što je Apelacioni sud ukinuo odluku Višeg suda da maloljetnik bude u Centru Ljubović, te da mu se odredi pritvor, odbrana je uložila žalbu, koja je odbijena i osumnjičeni će ostati u istražnom zatvoru, u posebnoj ćeliji za maloljetnike.

On je prvobitno bio upućen u Centar Ljubović, ali je Apelacioni sud u dva navrata ukinuo tu odluku.

Nakon što je drugi put ukinuto određivanje institucionalne mjere, sudija za istrage Radomir Ivanović je maloljetnom Nikšićaninu odredio pritvor do 30 dana.

Budući da osumnjičeni još nije napunio 16 godina, Ivanović je smatrao da mu nije mogla biti izrečena mjera pritvora u spuškom istražnom zatvoru, ali Apelacioni sud nije bio takvog mišljenja.

Pošto se radi o mlađem maloljetniku (nije napunio 16 godina), njemu ne može biti izrečena ni zatvorska kazna. To jasno stoji u zakonu.

Mlađem maloljetniku se za krivično djelo za koje je zaprijećena kazna duža od pet i deset godina može izreći institucionalna mjera u trajanju od šest mjeseci, maksimalno tri godine, u Centru Ljubović ili u zatvoru za maloljetnike

Pošto se radi o maloljetniku, istražni organi nijesu željeli da iznose detalje u vezi sa saslušanjem osumnjičenog za ubistvo.

Prema saznanjima Dana, jedan član porodice ubijene djevojke je pomogao policiji i tužilaštvu u rasvjetljavanju zločina tako što im je ispričao sa kim se K.R. družila i dopisivala posljednjih dana.

To je policiji bilo dovoljno da istragu usmjeri u pravom smjeru i brzo rasvijetli zločin.

Policija je saopštila da je djevojka na tijelu imala više rana od hladnog oružja.