Connect with us

Društvo

Na sajtu Opštine i dalje stare informacije

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Danilovgrad, održana je 30.11.2022. godine, i na njoj su verifikovani mandati odbornicima koji su izabrani nakon oktobarskih izbora. Na ovoj sjednici izabran je i predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad, Velimir Đoković.

Ipak, na sajtu opštine Danilovgrad i dalje se nalaze, slobodno možemo reći, zastarjele informacije.

Tako na stranici koja je rezervisana za predsjendika Skupštine opštine Danilovgrad i dalje stoji da je predsjednik Zoran Bošković. Boškoviću su mandat, zbog ispunjenih uslova za penziju, godinama osporavali članovi tadašnje opozicije, a konstituenti trenutne vlasti.

Screenshot sajt opštine Danilovgrad, www.danilovgrad.me

Slična stvar je i sa stranicom na kojoj se nalaze informacije o odbornicima, na kojoj se nalaze odbornici čiji su mandati istekli proglašenjem rezultata izbora i konstituisanjem nove Skupštine opštine Danilovgrad.

Prethodna vlast je sebe, nebrojeno puta, uz opaske prema medijima, nazivala transparentnom, ažurnom, a svoje aktivnosti u skladu sa propisima.

Sajt opštine na kojem se nikada nisu mogle pronaći informacije o kapitalnim i ključnim projektima, a na koje je javnost najčešće reagovala protestima, poput kolektora, gradskog groblja, tendera i projekata vezanih za putnu infrastrukturu.

Screenshot sajt opštine

 

Danas se odžava druga po redu Sjednica Skupštine opštine Danilovgrad na kojoj će biti izabran i novi predsjednik opštine Danilovgrad i to, kako je najavljeno, član Evrope SAD, Aleksandar Grgurović.

Danas bira predsjednik opštine Danilovgrad

 

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Akcija Željeznice Crne Gore: Sjutra predaja dokumentacije za besplatne godišnje karte

Novi red vožnje vozova

Crnogorski studenti dokumentaciju za besplatne godišnje karte, koje poklanja Željeznički prevoz (ŽPCG), mogu predati sjutra, od osam do 14 sati, saopšteno je iz te kompanije, prenosi portal RTCG.

Odbor direktora ŽPCG donio je odluku da pokloni 30 besplatnih godišnjih karata za crnogorske studente, povodom 13. novembra – Njegoševog dana.

Iz ŽPCG su rekli da će besplatne godišnje karte, koje se mogu koristiti za neograničen broj putovanja na svim relacijama u Crnoj Gori, važiti od 1. decembra ove do 1. decembra naredne godine.

“Kako bi iskoristili tu mogućnost, zanteresovani studenti treba da predaju važeće uvjerenje o studiranju i kopiju lične karte na arhivu ŽPCG, na adresi Trg Golootočkih žrtava br. 13 u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će besplatne godišnje karte biti dodijeljene za 30 studenata koji prvi predaju zahtjeve.

“Zadovoljstvo nam je da na taj način kao društveno odgovorna kompanija koja nudi usluge javnog prevoza, doprinesemo mobilnosti i edukaciji mladih ljudi i podstaknemo ih da koriste usluge naše kompanije”, kazali su iz ŽPCG.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Iković: Obezbijediti novčanu nadoknadu za predstavnike mjesnih zajednica

Nadoknada može da bude u visni odborničke isplate ili u visini polovine minimalne zarade u Crnoj Gori. U tom slučaju bi lice koje zastupa mjesnu zajednicu imalo primanja za svoj dnevni četvoročasovni rad. Sredstva za nadoknadu predstavnika mjesnih zajednica Opštine Danilovgrad bi na godišnjem nivou iznosila oko 50.000 eura što je manje od 10 % nadoknada koje Opština prihoduje od korišćenja prirodnih resursa. Ovo znači da je ovo više nego izvodljivo, naveo je Iković.

Iković je takođe inicirao da Opština uvede mjesečnu elektronsku karta koja će važiti kod svakog prevoznika na relaciji Danilovgrad – Podgorica kao i da posljednji polasci iz Podgorice za Danilovgrad i obrnuto budu u 24:00 sata. Ovo treba uraditi izmjenama Odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

Jedan od trenutno najvećih komunalnih problema u opštini Danilovgrad jesu atmosferski kanali za koje ne postoji urađena evidencija. Njihovo neodržavanje, nesavjesno zatvaranje i nestručno odobravanje gradnje uzrokuje sve veće poplave i štete i sve veći broj poziva građana ka komunalnoj inspekciji i komunalnim službama Opštine. Ovo je samo jedan od razloga zašto Odluka o komunalnom redu mora biti što prije izmijenjena kako bi rad komunalne inspekcije bio opravdan, a kvalitet života bolji.

Iković je ponovio da je potrebno osnovati sportsko-rekreativni kajak klub koji bi bio u vlasništvu Opštine, a za koji je Preoret već obezbijedio potrebnu kajak opremu. Danilovgrad ima izvrsne potenijale za ovakav klub i treba u tom pravcu promovisati i koristiti svoje vode. Kajak klub bi se koristio za organizovanje rekreativnih tura, izleta u prirodi, oporavak rijeke Zete, pecanje kao i sportska takmičenja na vodi.

Donošenjem novih i dopunom postojećih odluka će se unaprijediti rad Opštine Danilovgrad i kvalitet života njenih građana, zato je potrebno krenuti što prije u njihovu realizaciju, naveo je Iković..

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije