Naslovna - Novosti - Ekonomija - Najbolja zelena biznis ideja na regionalnom takmičenju – Kamp Pod Ostrog
Najbolja zelena biznis ideja

Najbolja zelena biznis ideja na regionalnom takmičenju – Kamp Pod Ostrog

Najbolja zelena biznis ideja

Na regionalnom takmičenju Philanthropy for Green ideas, na kojem su učestovali takmičari iz šest zemalja regiona, ideja “Kamp Pod Ostrog” bila je najbolja. Naime, Philanthropy for Green Ideas je projekat, čiji je osnovni cilj stimulacija i ohrabrivanje inovacija koje se tiču zelenih biznis ideja na lokalnom nivou, te na taj način teži da doprinese građenju kompetentne i prosperitetne regije Zapadnog Balkana.

“Kamp Pod Ostrog” je smješten u istoimenom naselju, nedaleko od željezničke stanice “Ostrog”, što mu omogućava i efikasnu pristupačnost svim zainteresovanim kamperima. Bazira se na korišćenju organskih resursa, podstičući lokalno stanovništvo na proizvodnju, u kampu se planira korištenje električne energije iz obnovljivih izvora a takođe i korištenje zaboravljenih zelenih tehnologija a na taj način direktno dopinoseći poboljšanju kvaliteta ekonomije i stanja životne sredine u mjestu “Pod Ostrog”, a i šire.

Najbolja zelena biznis ideja
Najbolja zelena biznis ideja

 

Ovaj kamp će pužati i vidove aktivnog odmora kao što su: biking, hiking, paintball, bushcraft i sl., pa je pogodan i za razne sportske organizacije, udruženja, kao i sve one koji su u potrazi za najbližim kontaktom sa prirodom. Gostima je obezbijeđena sva potrebna oprema za kampovanje, a u uslugu je uključena i organizovana posjeta vjerskom objektu – Manastiru Ostrog, vodopadima na Zeti. Kamp će imati i edukativni dio gdje će zainteresovani moći od raznih predavača da čuju o temama održivog razvoja gradova, ekologije, aktivizma, zelenih tehnologija.

Najbolja zelena biznis ideja
Najbolja zelena biznis ideja – Kamp Pod Ostrog

Do sada je “Kamp Pod Ostrog” imao priliku da ugosti članove Odreda izviđača “Njegoš” iz Podgorice, izviđače iz Makedonije koji su kvalitetno iskoristili blagodeti boravka u prirodi, dok se očekuje posjeta američkog portretnog i dokumentarnog fotografa Sare Arnof.

Zelena biznis ideja “Kamp Pod Ostrog” je učešće na regionalnom forumu ostvarila nakon selekcije na nacionalnom konkursu „Zelenih ideja“ koji je organizovao Fond za aktivno građanstvo – fAKT u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler sa ciljem da podstakne pojedince, poljoprivredna gazdinstva, mala preduzeća i nevladine organizacije da razviju inovativne biznis ideje koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

Takođe pogledajte

biznis ideje 2020

Biznis ideje 2020. Kako početi i razviti sopstveni biznis

Mnogi ljudi pokretanje sopstvenog biznisa doživljavaju kao pravu misteriju. Željeli bi da pokrenu posao, ali …

Kako do 250.000 evra za razvoj lokalne infrastrukture uz podršku Kraljevine Norveške

Javni poziv za finansiranje projekta razvoja lokalne infrastrukture u Crnoj Gori, za koji Kraljevina Norveška …

Оставите одговор

%d bloggers like this: