Connect with us

Hronika

Nasilničko ponašanje u Danilovgradu: Krivične prijave protiv dva maloljetnika,

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv dva maloljetna lica koja se sumnjiče za nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad obaviješteni su da je došlo do fizičkog sukoba nekoliko maloljetnih lica u Danilovgradu u blizini Gimnazije Petar I Petrović Njegoš – navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su saopštili da su pripadnici danilovgradske policije izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te su došli do sumnje da su dva maloljetna lica stara 17 i 15 godina fizički, i uz upotrebu podesnog sredstva, napali lice staro 18 godina, zadajući mu udarce, nanoseći mu lake tjelesne povrede.

– Prema izjavama očevidaca, jedan od osumnjičenih maloljetnika je zadao oštećenom udarce rukohvatom pištolja, a koje tvrdnje će, u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, biti provjerene u toku daljih izviđajnih radnji – saopšteno je iz UP.

Takođe, po nalogu tužioca izvršeni su pretresi stanova koje koriste osumnjičeni maloljetnici u Podgorici i tom prilikom nije pronađeno ništa interesantno za službu.

Advertisement

Hronika

Devet maloljetnika konzumiralo alkohol u lokalu u Danilovgradu

Na putevima u CG povrijeđeno 14 osoba

Danilovgradska policija izvela je akciju “Mladost” i u jednom ugostiteljskom objektu zatekla devet maloljetnika u konzumaciji alkoholnih pića.

“Zaposlenima u ovom UO izdati su, dok će odgovornom licu biti izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, navodi UP na društvenoj mreži X.

 

Nastavite čitanje

Hronika

Pretresom pronađeno više komada oružja i municije, podnijeta krivična prijava

Riječ je o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po prijavi nasilja u porodici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.I. u mjestu Lalevići, u Danilovgradu, saopšteno je iz UP.

Tom prilikom, kako navode, policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku, 35 komada municije za lovačku pušku, pušku Mauser kalibra 8 mm, 86 komada puščane municije, 199 komada pištoljske municije, tri čaure od pištoljske municije i zrno nepoznatog kalibra.

„Takođe, oduzet je revolver „Nagant“ kalibra 7.62 mm, pištolj marke „Zastava M57“ kalibra 7.62 mm sa komadom municije u okviru, puška italijanske proizvodnje, četiri okvira za pištolj, dva komada malokalibarske municije i vazdušna puška“, navode u saopštenju.

Sa svim preduzetim radnjama i prikupljenim obavještenjima upoznat je, kažu, tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, te je protiv M.I. podnijeta krivična prijava. 

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije