Connect with us

Hronika

Danilovgradska policija rasvijetlila pet krivičnih djela

Objavljeno

on

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, preduzimajući radnje iz svoje nadležnosti, u vremenskom periodu od 1. do 13. marta, proaktivnim radom, rasvijetlili pet krivičnih djela i podnijeli krivične prijave protiv šest lica, a prekršajne prijave protiv četiri osobe.

“Za krivično djelo teška tjelesna povreda sumnjiči se B.B. (34) iz Bara”, navode iz Uprave policije.

V.M. (36) sa Cetinja i S.A. (48) iz Nikšića se terete za krivično djelo krađa, dok se M.B. (36), J.J. (34) i J.P. (66) svima iz Danilovgrada, stavlja na teret krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

“Takođe, u navedenom vremenskom periodu policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u skladu sa svojim nadležnostima i nakon konsultacija sa nadležnim Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, podnijeli četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, protiv S.P. i I.I. iz Podgorice i B.R. i D.M. iz Danilovgrada”, navode iz Uprave policije.

Dodaju da će nastaviti sa aktivnostima.

“Policija iz Danilovgrada će nastaviti sa preduzimanjem intenzivnih aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, te osiguranja što većeg nivoa bezbjednosti na teritoriji opštine Danilovgrad, za dobrobit svih građana”, zaključuju u saopštenju.

Advertisement

Hronika

Zbog obljube sa djetetom, Danilovgrađaninu dvije godine zatvora

“Kako Više državno tužilaštvo nije izjavilo žalbu protiv prvostepene presude, to prvostepena presuda u dijelu odluke o kazni nije mogla biti izmijenjena na štetu optuženog, odnosno na način da se optuženom izrekne eventualno stroža kazna” , dodaju iz tog suda

Objavljeno

on

By

Gavel, scales of justice and law books

Apelacioni sud Crne Gore je, nakon sjednice vijeća, odbio kao neosnovanu žalbu branioca optuženog M.Đ. iz Danilovgrada i potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici od 26.12.2023, kojom je oglašen krivim zbog produženog krivičnog djela obljuba sa djetetom i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine u koju mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 24.10.2020. do 15.01.2021.godine.

Na taj način presuda je postala pravnosnažna.

“Protiv navedene presude žalbu je izjavio samo branilac optuženog. U žalbi je predložio da se prvostepena presuda ukine i predmet vrati tom sudu na ponovno odlučivanje ili da se optuženi oslobodi od optužbe. Odlučujući o žalbi branioca optuženog, Apelacioni sud Crne Gore je ocijenio da je prvostepeni sud pravilno i potpuno iz odbrane optuženog i iskaza svjedoka oštećene, utvrdio činjenice o vremenu, mjestu i načinu izvršenja radnji krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret i da je pravilno postupio kada je odbio dokazni predlog odbrane za neposrednim saslušanjem oštećene na glavnom pretresu, na osnovu odredbe člana 93 stav 1 Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, nalaza i mišljenja stručne službe Vrhovnog državnog tužilaštva, kao i izjašnjenje socijalne radnice, cijeneći da za to ne postoje opravdani razlozi”, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Kako dodaju, Više državno tužilaštvo nije podnijelo žalbu protiv prvostepene odluke.

“Kako Više državno tužilaštvo nije izjavilo žalbu protiv prvostepene presude, to prvostepena presuda u dijelu odluke o kazni nije mogla biti izmijenjena na štetu optuženog, odnosno na način da se optuženom izrekne eventualno stroža kazna”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite čitanje

Hronika

Danilovgrađanin uhapšen zbog prijetnji Vladislavu Dajkoviću

Objavljeno

on

By

R.P. iz Danilovgrada uhapšen je zbog prijetnji na društvenoj mreži upućenih funkcioneru Glavnog grada i predsjedniku Slobodne Crne Gore Vladislavu Dajkoviću.

Podsjetimo, Dajković je prijavio prijetnje smću koje je, kako tvrdi, dobio nakon izjave da se spomenik Josipu Brozu Titu treba izmjestiti iz Podgorice.

„Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad lišili su slobode lice osumnjičeno za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu V.D“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, sumnja se da je R.P. iz Danilovgrada izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je sa svog profila na jednoj društvenoj mreži uputio oštećenom riječi prijeteće i uvrjedljive sadržine.

„R.P. je po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode i on će istom biti priveden u zakonskom roku na dalju nadležnost“, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije