Connect with us

Hronika

Danilovgradska policija rasvijetlila pet krivičnih djela

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, preduzimajući radnje iz svoje nadležnosti, u vremenskom periodu od 1. do 13. marta, proaktivnim radom, rasvijetlili pet krivičnih djela i podnijeli krivične prijave protiv šest lica, a prekršajne prijave protiv četiri osobe.

“Za krivično djelo teška tjelesna povreda sumnjiči se B.B. (34) iz Bara”, navode iz Uprave policije.

V.M. (36) sa Cetinja i S.A. (48) iz Nikšića se terete za krivično djelo krađa, dok se M.B. (36), J.J. (34) i J.P. (66) svima iz Danilovgrada, stavlja na teret krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

“Takođe, u navedenom vremenskom periodu policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u skladu sa svojim nadležnostima i nakon konsultacija sa nadležnim Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, podnijeli četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, protiv S.P. i I.I. iz Podgorice i B.R. i D.M. iz Danilovgrada”, navode iz Uprave policije.

Dodaju da će nastaviti sa aktivnostima.

“Policija iz Danilovgrada će nastaviti sa preduzimanjem intenzivnih aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, te osiguranja što većeg nivoa bezbjednosti na teritoriji opštine Danilovgrad, za dobrobit svih građana”, zaključuju u saopštenju.

Advertisement

Hronika

Devet maloljetnika konzumiralo alkohol u lokalu u Danilovgradu

Na putevima u CG povrijeđeno 14 osoba

Danilovgradska policija izvela je akciju “Mladost” i u jednom ugostiteljskom objektu zatekla devet maloljetnika u konzumaciji alkoholnih pića.

“Zaposlenima u ovom UO izdati su, dok će odgovornom licu biti izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, navodi UP na društvenoj mreži X.

 

Nastavite čitanje

Hronika

Pretresom pronađeno više komada oružja i municije, podnijeta krivična prijava

Riječ je o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po prijavi nasilja u porodici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.I. u mjestu Lalevići, u Danilovgradu, saopšteno je iz UP.

Tom prilikom, kako navode, policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku, 35 komada municije za lovačku pušku, pušku Mauser kalibra 8 mm, 86 komada puščane municije, 199 komada pištoljske municije, tri čaure od pištoljske municije i zrno nepoznatog kalibra.

„Takođe, oduzet je revolver „Nagant“ kalibra 7.62 mm, pištolj marke „Zastava M57“ kalibra 7.62 mm sa komadom municije u okviru, puška italijanske proizvodnje, četiri okvira za pištolj, dva komada malokalibarske municije i vazdušna puška“, navode u saopštenju.

Sa svim preduzetim radnjama i prikupljenim obavještenjima upoznat je, kažu, tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, te je protiv M.I. podnijeta krivična prijava. 

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije