Connect with us

Hronika

Nesavjesno uklanjanje kontejnera: Kršenje zakona i otežavanje komunalnih usluga u Danilovgradu

Komunalno preduzeće Danilovgrad suočava se sa neodgovornim ponašanjem pojedinih građana koji su uklonili postavljene kontejnere sa predviđene lokacije. Ovo nedozvoljeno uklanjanje kontejnera dogodilo se  u ulici Glavica 10, sa javne površine koja je opštinsko vlasništvo.

Ovo nesavjesno ponašanje nije samo kršenje propisa već i otežava pružanje komunalnih usluga u našoj opštini. Postavljanje kontejnera na određene lokacije predstavlja planski proces koji je vođen u cilju obezbeđivanja efikasnog i redovnog odlaganja komunalnog otpada za sve stanovnike.

Ovim činom neodgovornih pojedinaca, ne samo da se narušava estetika okoline, već se i stvaraju nepotrebne smetnje u redovnom obavljanju poslova komunalnog preduzeća. Uklanjanje kontejnera sa njihovih predviđenih lokacija predstavlja kršenje zakona i dovodi do smanjenja kvaliteta života  stanovnika opštine Danilovgrad.

Ovim putem apelujemo na sve građane da poštuju zakone i javnu imovinu, te da se suzdrže od neodgovornih i nedozvoljenih radnji koje otežavaju svakodnevni život svih nas. Osim toga, želimo naglasiti da su ovakve radnje kažnjive zakonom, te da će se preduzeti sve neophodne korake kako bi se osigurali da odgovorni budu kažnjeni.

Ujedinjeni  da očuvamo našu zajednicu i okolinu, pozivamo sve građane da se pridruže ovom apelu i da zajedno radimo na stvaranju bolje i lepše sredine za sve nas.

Podsjećanja radi Komunalno preduzeće Danilovgrad postavilo je kontejnere na više lokacija u Danilovgrad, a u toku je i izrada Elaborata o postavljanju posuda (kontejnera) za odlaganje komunalnog otpada na teritoriji opštine Danilovgrad. Ovim elaboratom će biti definisane mikrolokacije na cijeloj teritoriji opštine, sa prikazom lokacija na kojima su postavljeni kontejneri po broju i tipu, kao i nove lokacije predviđene za postavljanje novih kontejnera.

Hronika

Devet maloljetnika konzumiralo alkohol u lokalu u Danilovgradu

Na putevima u CG povrijeđeno 14 osoba

Danilovgradska policija izvela je akciju “Mladost” i u jednom ugostiteljskom objektu zatekla devet maloljetnika u konzumaciji alkoholnih pića.

“Zaposlenima u ovom UO izdati su, dok će odgovornom licu biti izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, navodi UP na društvenoj mreži X.

 

Nastavite čitanje

Hronika

Pretresom pronađeno više komada oružja i municije, podnijeta krivična prijava

Riječ je o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po prijavi nasilja u porodici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.I. u mjestu Lalevići, u Danilovgradu, saopšteno je iz UP.

Tom prilikom, kako navode, policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku, 35 komada municije za lovačku pušku, pušku Mauser kalibra 8 mm, 86 komada puščane municije, 199 komada pištoljske municije, tri čaure od pištoljske municije i zrno nepoznatog kalibra.

„Takođe, oduzet je revolver „Nagant“ kalibra 7.62 mm, pištolj marke „Zastava M57“ kalibra 7.62 mm sa komadom municije u okviru, puška italijanske proizvodnje, četiri okvira za pištolj, dva komada malokalibarske municije i vazdušna puška“, navode u saopštenju.

Sa svim preduzetim radnjama i prikupljenim obavještenjima upoznat je, kažu, tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, te je protiv M.I. podnijeta krivična prijava. 

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije