Naslovna - Novosti - NVO Sektor - Održan protestni skup – “Mi smo njihov glas”

Održan protestni skup – “Mi smo njihov glas”

Održan protestni skup – “Mi smo njihov glas”

U Podgorici je danas, na trgu Sv. Petra Cetinjskog održan protestni skup ljubitelja životinja, u organizaciji NVO “Prijatelji životinja Podgorica”. Cilj protestnog okupljanja je bio poboljšanje uslova u crnogorskom skloništima za napuštene životinje, kao i primjena Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja. Takođe, jedan od povoda za ovo protestno okupljanje je bio da se pošalje poruka podrške kolegama u Sarajevu, koji se sa istim problemom susreću, a koji su za sledeću nedjelju zakazali protestno okupljanje.

Sa skupa je poručeno da se pod hitno moraju urediti sva skloništa za napuštene životinje u Crnoj Gori, što podrazumijeva sve ono što Zakon nalaže. U suprotnom će od nadležnih zatražiti da se oformi nezavisna inspekcijska komisija, koja će kontrolisati sva skloništa, neuslovna privremeno zatvarati, a protiv odgovornih lica pokretati postupke. Poručeno je da su za godinu dana članovi udruženja za zaštitu životinja uspjeli da obiđu ulcinjski i nikšićki azil, te da je ono što su tamo zatekli nedopustivo. U narednom periodu će obići i ostala skloništa, tako da će stvoriti kompletnu sliku o sveukupnom stanju. d nadležnih je zatraženo obavezno uvođenje takozvanog “No kill” sistema u skloništima, kao sistema “Uhvati, steriliši i pusti”, čijom bi se primjenom u drastično smanjio broj lutalica na ulica.

Organizator se zahvalio okupljenima, uz poruku nadležnima da ljubitelji životinja neće na ovome stati, te da će i u narednom periodu preduzimati aktivnosti, kako bi se došlo do zacrtanih ciljeva i kako bi se problem napuštenih životinja u našoj zemlji konačno počeo rješavati na pravi i jedini način, sterilizacijom i čipovanjem.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

NVO Prijatelji životinja Podgorica

Takođe pogledajte

online prodavnica rukotvorina

Najveća online prodavnica rukotvorina na Balkanu sa sjedištem u Danilovgradu

Zasigurno ste u poslednje dvije godine imali priliku čuti za Kukicu – Marketplace rukotvorina i …

,,Obučavanje, zapošljavanje mladih lica sa smetnjma u razvoju"

NVU “Rastimo zajedno” od 2. avgusta radi sa licencom: “Sjajan uspjeh tima iz Danilovgrada”

NVU “Rastimo zajedno” od 2. avgusta radi sa licencom za obavljanje djelatnosti iz oblasti dječje …

Оставите одговор

%d bloggers like this: