Connect with us

Društvo

Održan sastanak rukovodstva Opštine sa predstavnicima mjesnih zajednica

U Velikoj Sali Opštine Danilovgrad, krajem prethodne nedelje, održan je sastanak koji je okupio rukovodstvo Opštine Danilovgrad i izabrane predstavnike mjesnih zajednica. U susretu koji je imao za cilj osnaživanje saradnje i unapređenje lokalnog razvoja, prisustvovali su  predstavnici lokalnih vlasti predsednik Opštine, Aleksandar Grgurović, i predsednik Skupštine Opštine, Velimir Đoković.

Na samom početku sastanka, prisutni su iskazali svoje zadovoljstvo  što su ugostili predstavnike mjesnih zajednica u prostorijama u kojima se donose ključne odluke za građane Danilovgrada. Njihova izjava ukazuje na važnost transparentnosti i inkluzivnosti u procesima donošenja odluka koje imaju uticaj na život građana.

Centralna tema sastanka bila je buduća saradnja između lokalnih vlasti i mjesnih zajednica. Ovom prilikom, još jednom je naglašen ključni značaj mjesnih zajednica kao oslonca budućeg razvoja grada. Predstavnici Opštine su istakli nužnost bliske saradnje, doslednog dijaloga, transparentnosti u radu, i posebno aktivnog angažmana izabranih predstavnika mjesnih zajednica u oblikovanju lokalnih politika razvoja. Ovakav pristup predstavlja korak ka većem učešću građana u procesima odlučivanja i omogućava da lokalne politike budu u skladu sa potrebama zajednice.

Prisutni predsjednici Savjeta dvanaest mjesnih zajednica su se zahvalili rukovodstvu Opštine na srdačnom dočeku i otvorenosti za konstruktivan dijalog. Održani sastanak je ocenjen kao značajan i obećavajući korak ka budućoj saradnji koja će doprineti unapređenju uslova života unutar lokalnih zajednica. Naglasili su da je ključno da se kontinuirani dijalog održava kako bi se obezbedio održiv i holistički razvoj grada Danilovgrad.

Društvo

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada će se problem riješiti.

Slične situacije sa plavljenjem imanja dešavale su se i ranije ali u znatno manjem obimu, stoji u odgovorima koje nam je proslijedila Služba za odnose sa javnošću i protokol opštine Danilovgrad.

Plavljenje imanja: Bez odgovora kada će se riješiti problem u Filendaru

Ubrzo nakon što smo u toku jučerašnjeg dana objavili da petnaest dana čekamo odgovore na pitanja kada će se riješiti problem mještana Filendara ekipe d.o.o. stigli su nam odgovori u kojima se navodi da su ekipe “Vodovod i kanalizacija” Danilovgrad, zajedno sa službenicima Komunalne policije u više navrata izlazile na teren, u cilju rješavanja navedenog problema.

U odgovorima se dalje navodi da prilikom rekonstrukcije magistralnog puta, odnosno izgradnje novog Bulevara, koja je, naravno, uključivala i izgradnju nove atmosferske kanalizacije duž puta, je došlo do određenih promjena u smislu nakupljanja veće količine vode u dijelu naselja pored samog puta. Slične situacije dešavale su se i ranije, ali u znatno manjem obimu. Treba napomenuti da d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Danilovgrad nije učestovalo u u pomenutim radovima, već je iste izvodio izvođač radova na izgradnji bulevara Podgorica – Danilovgrad, navodi se u odgovorima.

Kada je riječ o mogućnosti odvoda atmosferskih voda, ona svakako postoji, ali najprije mora biti urađen projekat, kao i ispitivanje ponora u koji bi iste bile odvođene, istakli su u odgovorima.

Iz Opštine su naveli i da ne raspolažu informacijama o eventualnom zatrpavanju kanala za odvod atmosferskih voda na koje ukazuju mještani.

Mještani putem društvenih mreža iskazuju i zabrinutost da je i pijaća voda iz vodovodne mreže ugrožena zbog fekalnih voda koje su usmjerene u postojeće kanale pored magistralnog puta.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako bi se što prije stekli uslovi da mogu doći do svog posla, škole i svojih domova.

Stoji u saopštenju grupe građana koji će organizovati protest na Dan Opštine 09. decembra u 11 sati na kružnom toku u Spužu.

U saopštenju se ističe da protestom ne žele blokirati saobraćaj već ga preusmjeriti preko Martinića kako bi skrenuli pažnju na stanje u kojem se nalazi 25% građana Opštine Danilovgrad.

“Poziv za učešće na protest smo uputili svim odbornicima Skupštine opštine Danilovgrad. Takođe smo pozvali Predsjednika Opštine i Predsjedniku Skpuštine Opštine da se obrate prisutnim građanima i da nam saopšte kada će najkasnije početi, a kada završiti rekonstrukcija puta. Osim toga ovim protestom tražimo da se sve rupe na ovom putu saniraju asfaltom najkasnije do 31. decembra ove godine. Ukoliko rukovodstvo Opštine ne ispoštuje naše zahtjeve organizovaćemo još veće proteste i na drugim putnim pravcima.

Protest je vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast, a u koji nas i dalje neopravdano drži nova vlast. Zato pozivamo naše sugrađane da zajedno tražimo put koji su nam davno obećali.”, zaključuje se u saopštenju, koje potpisuje Zdravko Đuranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Društvo8 минута ranije

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada...

Društvo23 минута ranije

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako...

Hronika49 минута ranije

U Danilovgradu uhapšen osumnjičeni za proganjanje

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje visoko tehnološkog kriminala, podnijeli krivičnu prijavu protiv...

Servisne informacije2 сата ranije

Isključenja struje u Danilovgradu za 07.12.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 7. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: Danilovgrad       -u terminu od 8:00 do...

Kultura21 сат ranije

Sjutra otvaranje tradicionalne izložbe “Umjetnici zavičaju”

Izložbu će otvoriti Dragan Bojović državni sekretar Ministarstva prosvjete i inovacija. Tekst za katalog je pisala istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadzić....

Društvo1 дан ranije

Plavljenje imanja: Bez odgovora kada će se riješiti problem u Filendaru

Naime, zbog nepoštovanja postojećeg projekta rekonstrukcije odnosno, kako saznajemo od mještana, naprasne promjene istog, preko 40 kuća iz naselja Filandar,...

Najčitanije