Connect with us

Društvo

Očišćeno groblje na Baljinovcu: MZ Vražegrmci zaokružila prvi krug planiranih radova

Danas je na višečasovnoj akciji čišćenja groblja na Baljinovcu učestvovalo preko 30 akcijaša.

Groblje i okolina Crkve Svetog Nikole su u potpunosti uređeni.

Savjet mjesne zajednice uzima pauzu od maksimalno dvije nedelje kada će se održati i sjednica Savjeta na kojoj će biti dogovorene naredne aktivnosti.

Iz ove mjesne zajednice zahvalili su se svima donirali novčana sredstva za današnju akciju kako bi učesnici akcije nakon odrađenog posla mogli odmoriti i podružiti se.

Crkva Svetog NIkole na Baljinovcu i mjesno groblje

Akcija farbanja mosta na rijeci Zeti, pored mlinova na Dobrom Polju, će biti realizovana, kako kažu iz MZ Vražegrmci, nakon odobrenja Agencije za zaštitu životne sredine jer se pomenuti most nalazi u drugoj zoni zaštićenog prirodnog dobra “Park prirode dolina rijeke Zete”. Za ovu akciju materijal je donirala zabjelska kompanija Boje i lakovi Kameleon.

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije