OO DPS Danilovgrad: Ponosni smo na rad i rezultate lokalne vlasti - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

OO DPS Danilovgrad: Ponosni smo na rad i rezultate lokalne vlasti

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Na sjednici Skupštine opštine Danilovgrad održane 02. aprila 2021. godine, građani su mogli još jednom da se uvjere ko radi za njihovo dobro, a ko brigu brine politikantskim floskulama i demagogijom, stoji u saopštenju danilovgradskog DPS-a koji je dostavljen portalu VD.

Razmatrajući ključni dokument na ovoj sjednici, Izvještaj o radu presjednice Opštine i radu organa i službi lokalne uprave, pojedini opozicioni odbornici, kad već nijesu mogli da nađu nijednu grešku u izvještaju, bavili su se estetskim zamjerkama. Te negdje nije dovoljno opširan, dok je negdje preopširan. Te ima previše brojčanih podataka, te nema nekih informacija. Zaista, teško je ugoditi nekim odbornicima opozicije. Al’ nije to ni bio cilj izvještaja. Radi njihovog „lakšeg čitanja i razumijevanja“ sljedeći izvještaj će biti umnogome obimniji. Ali ne njihovog ugođaja radi, nego zbog kompletnije prezentacije ostvarenih rezultata na koje smo ponosni, navodi se dalje i saopštenju.

Sve i da se neke stvari nijesu našle u izvještaju, potpuno smo uvjereni u pravilno tumačenje naših sugrađana, kojima nije potreban dokument da bi vjerovali sebi i svojim očima.

Nije nepoznato građanima, navode dalje iz DPS-a, kao i pojedinim odbornicima da se privodi kraju izgradnja stambene zgrade sa 68 stanova za potrebe Vojske Crne Gore na Rsojevici vrijedne 5,5 miliona eura. Znaju i penzioneri da smo posvećeno radili na rješavanju njihovih stambenih potreba. Određena je nova lokacija za penzionersku zgradu u čiju izgradnju će se uložiti 350.000 eura. Znaju i vide naši sugrađani da je završena prva faza rekonstrukcije objekta Umjetničke kolonije i okolnog galerijskog prostora u šta je investirano 81.000 eura. Vide građani i novu ogradu oko Gimnazije koja je koštala 41.000 eura. Treba li podsjećati na urađeno naše najmlađe sugrađane koji se igraju na novom dječjem igralištu u Pažićima, vrijednosti 20.000 eura.

“Shvataju građani našu ozbiljnost i kada svjedoče intenzivnoj izgradnji bulevara Podgorica-Danilovgrad čija je vrijednost 29 miliona eura. Znaju sugrađani u svim Mjesnim zajednicama da je vršena sanacija, nasipanje i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih saobraćajnica u šta je uloženo 260.000 eura.

Vide i znaju sugrađani da smo vrijedno radili na poboljšanju vodosnadbijevanja, kako u gradskom tako i seoskom području. U rekonstrukciju vodovodne mreže, izgradnju novih cjevovoda i poboljšanje tehničkih kapaciteta Vodovoda uloženo je 185.000 eura.

Pored značajne investicije u rekonstrukciju mHE Glava Zete (3,6 miliona eura) građani su svjedočili unaprijeđenje elektro mreže kroz rekonstrukciju i izgradnju novih trafostanica, ali i ugradnju 862 betonska i drvena stuba i postavljanje oko 30 km samonosivog kablovskog snopa. Vide građani i da je proširena mreža javne rasvjete, da je ugrađeno 215 novih i popravljena 261 svetiljka.

Znaju naše vrijedne sugrađanke da je kroz podršku ženskom preduzetništvo podržano 11 projekata za šta je izdvojeno 20.000 eura, dok naši privrednici svjedoče podršku IRF-a od 6,4 miliona eura za projekte u Danilovgradu. Vide svi građani novi Hipermarket „Voli“ sa svim njegovim sadržajima u šta je uloženo 5,5 miliona eura. Prolazeći magistralom svi građani svjedoče novom objektu kompanije Tehnocolor (1,38 miliona eura), izgradnji objekta benzinske pumpe „Hifa oil“ (1 milion eura) ili izgradnji objekta kompanije „Network Communications“ na raskrsnici za Bandiće (990.000 eura). Ne manje značajno je i ulaganje „Aroma-Domaća trgovina“ u Distributivni centar mesnih proizvoda (500.000 eura).

Ovo je direktna posljedica odgovornog rada lokalne uprave koja je nizom odluka i procedura unaprijedila poslovni ambijent za šta je dobijen i Međunarodni sertifikat povoljnog poslovnog okruženja. Lokalna uprava nije to radila zbog priznanja i nagrada (a dobijena je i Međunarodna nagrada za lokalnu zajednicu sa najboljim poslovnim ambijentom u jugoistočnoj Evropi) već za dobrobit svih građana, prije svega otvaranje novih radnih mjesta.

Itekako znaju vrijedni poljoprivrednici kakva podrška im je pružena u prethodnoj godini. Znaju i vrednuju isplaćene premije i subvencije resornog Ministarstva (872.000 eura), bespovratnu podršku kroz IPARD program (721.000 eura) kao i podršku lokalne uprave za subvencije za otkup mlijeka, besplatnu žetvu, izdig i ugradnju solarnih sistema na katunima.

Iznoseći samo dio ostvarenog u prošloj godini koju je obilježila pandemija i teški ekonomski i finansijski uslovi, želimo da rezultatima demantujemo zlonamjerne nastupe.

Koristimo priliku i da se osvrnemo i na još jednu „opasku“ pojedinih opozicionih odbornika. Navodno brinući za dug Opštine Danilovgrad, koji smo uvijek transparentno i javno saopštavali, a koji iznosi 6,27 miliona eura (ili 339,7 eura po glavi stanovnika), zaboravljaju pojedini odbornici da je u posljednje dvije godine vraćeno preko 3 miliona eura duga. Upravo odgovornim ponašanjem lokalne uprave, vodeći računa o svakom euru naših sugrađana. Nadamo se da odbornici koji tako prilježno kritikuju lokalnu upravu preko saopštenja i mikrofona za „dužničko ropstvo“, makar polušapatom ili glasno u sebi razmišljaju o dugu koji nam je za prva tri dana mandata nametnula ekspertska Vlada (dodatnih 1.435 eura po glavi stanovnika).

Demokratska partija socijalista ostaje privržena interesima svih građana Danilovgrada, spremna da ostvarene rezultate suoči sa svim rezultatima opozicionih kolega. Jer naš Izborni program jeste naša obaveza prema svim građanima. I onima koji su nas podržali, i onima koji će tek prepoznati našu političku ponudu. I onima koji nas kritikuju. A ko se sjeća vaših izbornih programa i obećanja?”

Odgovornim i predanim radom, uz partnerski odnos sa građanima, lokalna vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista kreira konkretne rezultate. Naša težnja je da ostvarujemo napredak koji Danilovgrad čini sredinom za kvalitetan život i rad svih građana, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Društvo

Na Policijskoj akademiji postavljena skulptura “Čvor” akademskog vajara Ištvana Balinda

Foto: Umjetnička kolonija Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Posredstvom saradnje između dvije institucije kulture i prosvjete, iz Danilovgrada, Umjetničke kolonije i Policijske akademije , u dvorišnom ambijentu Akademije postavljena je skulptura “Čvor”akademskog vajara Ištvana Balinda.

Autor je skulpturu u mermeru “Maljat”, dimenzija 200 x 80x 80cm, realizovao 2009. godine u oviru Internacionalnog simpozijuma skulpture u Umjetničkoj koloniji Danilovgrad. Tokom boravka i umjetničkog rada od mjesec dana u Umjetničkoj kolonoji Balind je ovako opisao svoje utiske: “Prostor gdje radimo je veoma blizu Zete, tako da imamo jedan stari most, planine oko nas i to je jedna krajnje specifična atmosfera za rad. Nijesam još vidio ovako nešto i baš sam bio pozitivno iznenađen u svakom smislu.Idila u sprezi sa gostoljubivim mještanima dovoljna je da natjera i kamen da progovori.”

Smatram da će ovakav vid saradnje još više doprinijeti prezentovanju umjetničkih djela realizovanih u našoj instituciji i produbiti saradnju ove dvije institucije, navela je Vesna Jovović, poslovni direktor JU Umjetnička kolonija Danilovgrad.

“Veoma nas raduje što je skulptura postavljena u dvorištu Policijske akademije. Na ovaj način promovišemo i podržavamo kulturno stvaralaštvo, što je i uloga Akademije kao javne ustanove koja se bavi obrazovanjem” izjavio je v.d. direktora Policijske akademije Svetomir Knežević.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

42 godine od najrazornijeg zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru

Crna Gora danas obilježava 42. godina od najrazornijeg zemljotresa, koji je na današnji dan 1979. pogodio našu zemlju.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

7 sati, 19 minuta i 50 sekundi, Crnu Goru je pogodio katastrofalan zemljotres, jačine 7,2 stepena Rihterove skale u epicentru.

Potres je izazvao ogromna razaranja na cijelom Crnogorskom primorju, na dužini od preko 100 kilometara.

Epicentar zemljotresa bio je u Jadranskom moru, između Ulcinja i Bara, na udaljenosti od 15 kilometara od obale. U tom zemljotresu stradala je 101 osoba u Crnoj Gori i 35 u Albaniji.

Oko 100 hiljada ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

Najviše su stradali gradovi Ulcinj, Bar, Petrovac, Budva, Tivat, Kotor, Risan i Herceg Novi, uništen je veliki broj modernih hotelskih kapaciteta, oštećena 53 zdravstvena objekta, 570 objekata socijalne i dječije zaštite i 240 škola.

Posebno su stradali kulturno-istorijski spomenici, a oštećeno je oko 350 kilometara magistralnih i 200 kilometara regionalnih puteva.

Šteta je procijenjena na više od 4,5 milijarde dolara. Ali zemljotres 1979. će se pamtiti, prema riječima svjedoka, pamtiti po požrtvovanosti i solidarnosti.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
14°
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 8km/h S
Влажност: 33%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 4
ПетСубНед
18/8°C
14/8°C
14/7°C

Facebook

Instagram

Najčitanije