Naslovna - Novosti - Društvo - Počinje škola pčelarstva
škola pčelarstva

Počinje škola pčelarstva

DANILOVGRAD – Škola pčelarstva počeće 1. oktobra i trajaće do 20. decembra, saopštili su iz Saveza pčelarskih organizacija i dodali da će to biti prva generacija polaznika.

– Nastava će se održavati u „Kući meda” u Danilovgradu. Program obuhvata 220 časova teorijske i praktične nastave – za prvu generaciju polaznika biće besplatna. Nakon završetka nastave, polaznici će polagati ispite iz četiri predmeta, odnosno dobiće diplomu o završenoj školi pčelarstva – pojasnio je sekretar Saveza pčelarskih organizacija Vladimir Radulović.

U okviru škole izučavaće se predmeti: osnovi pčelarstva, tehnologija pčelarenja, biologija i zdravstvena zaštita pčela i marketing u pčelarstvu.

– Program edukacije i obrazovanja je ključni segment za razvoj u bilo kojoj oblasti, pa i kada je pčelarstvo u pitanju. Nažalost, sve je više izazova i otežavajućih okolnosti za bavljenje pčelarstvom, tako da je učenje i usvajanje novih znanja suštinski važan proces. Škola pčelarstva, pored teorijske nastave, pruža i priliku za prezentaciju praktičnih aktivnosti u pčelinjaku – istakao je Radulović.

Izvor:Dan

Takođe pogledajte

Dva igrača FK Iskra u top 11 5. kola 1.CFL fudbalske lige

ZORAN AKOVIĆ /ZETA/ (GK) LUKA MALEŠEVIĆ /ISKRA/ JOVAN BAOŠIĆ /ZETA/ STEFAN MILIĆ /BUDUĆNOST/ MARKO ROGANOVIĆ …

Udžbenici od danas u prodaji, cijene kompleta od 40 do 107 eura

Prodaja udžbenika za osnovnu i srednju školu u crnogorskim knjižarama počeće danas. Iz Zavoda za …

Оставите одговор

%d bloggers like this: