Naslovna - Novosti - Društvo - Počinje škola pčelarstva
škola pčelarstva

Počinje škola pčelarstva

DANILOVGRAD – Škola pčelarstva počeće 1. oktobra i trajaće do 20. decembra, saopštili su iz Saveza pčelarskih organizacija i dodali da će to biti prva generacija polaznika.

– Nastava će se održavati u „Kući meda” u Danilovgradu. Program obuhvata 220 časova teorijske i praktične nastave – za prvu generaciju polaznika biće besplatna. Nakon završetka nastave, polaznici će polagati ispite iz četiri predmeta, odnosno dobiće diplomu o završenoj školi pčelarstva – pojasnio je sekretar Saveza pčelarskih organizacija Vladimir Radulović.

U okviru škole izučavaće se predmeti: osnovi pčelarstva, tehnologija pčelarenja, biologija i zdravstvena zaštita pčela i marketing u pčelarstvu.

– Program edukacije i obrazovanja je ključni segment za razvoj u bilo kojoj oblasti, pa i kada je pčelarstvo u pitanju. Nažalost, sve je više izazova i otežavajućih okolnosti za bavljenje pčelarstvom, tako da je učenje i usvajanje novih znanja suštinski važan proces. Škola pčelarstva, pored teorijske nastave, pruža i priliku za prezentaciju praktičnih aktivnosti u pčelinjaku – istakao je Radulović.

Izvor:Dan

Takođe pogledajte

Održana centralna javna rasprava: Za zaštitu rijeke Zete

 Svi zagađivači Rijeke Zete što skorije treba da opreme svoja postrojenja savremenim kolektorima i filterima …

Najviše glasova građana za projekat „Preduzetništvo, inovacije i digitalne tehnologije za dobro mladih“

Crnogorski Telekom je, kroz konkurs Za svako dobro, dodijelio 30 hiljada eura za realizaciju tri …

Оставите одговор

%d bloggers like this: