Naslovna - Novosti - Hronika - Ponovo incidenti u ZIKS-u: Zatvorenici se obračunavali bodežima

Ponovo incidenti u ZIKS-u: Zatvorenici se obračunavali bodežima

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ponovo je došlo do sukoba koji je samo pukom srećom okončan bez težih posledica, piše Dan.

Naime, prije tri dana je došlo najprije do verbalnog, a zatim i do fizičkog sukoba između trojice pritvorenika. Oni su u tuči koristili i bodeže, ali su brzom reakcijom komandira, ali i cimera pritvorenika koji su sukobili, spriječene teže posledice, pa je samo jedan od njih zadobio lakše povrede.

Rođaci jednog od pritvorenika su kazali za „Dan” da je 6. januara u istražnom zatvoru došlo do svađe između pritvorenika Dreševića i Krasnićija.

Kako tvrde, Drešević je nakon toga uhvatio Krasnićija za vrat i uputio mu ozbiljne prijetnje. Napadnuti pritvorenik je potom izvadio improvizovani bodež i zamahnuo prema Dreševiću, kojeg je jednom zakačio, nanoseći mu ogrebotinu. Tada je Krasnićiju prišao i pritvorenik Tadić, pa su se obojica uputili ka Dreševiću. Tada je došlo do većeg sukoba, a viku je čuo i pritvorenik E.Š., koji je odmah pritrčao sukobljenim pritvorenicima i pokušao da ih razdvoji.

Viku su čuli i komandiri, koji su brzo reagovali i spriječili veće posledice. Tadić i Krasnići su im predali bodeže, a o svemu je obaviještena uprava ZIKS-a.

Ovo je samo jedan u nizu obračuna koji se poslednjih mjeseci dogodio u ZIKS-u. Krajem decembra je došlo do tuče između zatvorenika B.M. i J.P. B.M. je u tom sukobu zadobio lakše tjelesne povrede.

Iz ZIKS-a je Danu saopšteno da nije bilo nikakvog obračuna između robijaša i da je došlo samo do nesporazuma.

Prema njihovim tvrdnjama, niko nije povrijeđen, a komandiri su oduzeli dva bodeža.

DAN

Takođe pogledajte

Jedna osoba poginula na putu Berane – Ribarevina

Jedna osoba je poginula u udesu koji se desio nešto prije 18 sati na putu …

Zatvoren put ka Nikšiću

Do nesreće je došlo u 15 sati i 10 minuta, a saobraćaj na magistralnom putu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: