Naslovna - Novosti - Ekonomija - Kovačević: Godina štednje i finansijske stabilnosti
Zorica Kovačević na čelu Danilovgrada

Kovačević: Godina štednje i finansijske stabilnosti

Budžet opštine Danilovgrad za ovu godinu planiran je na iznos od 5,8 miliona eura, što je više 5,78 odsto u odnosu na prošlogodišnji. Predsjednica opštine Zorica Kovačević kaže da će ovo biti godina štednje i finansijske stabilnosti, te da će lokalna uprava voditi računa o svakom centu.

Podrazumijeva se da ćemo redovno izmirivati obaveza prema svim pravnim licima i subjektima i pojedincima, a restrikcija će se odnositi i na troškove pripreme i organizacije pojedinih manifestacija, reprezentaciju, službena putovanja i druge povlastice – kazala je Kovačević.

POREZI

Prema planu, opština će ove godine ukupno od tekućih prihoda ostvariti 2.621.000 eura. Od poreza, računa na 1.454.000 eura. Najviši iznos očekuje od poreza na imovinu, 630.000 eura, a od poreza na nepokretnosti 450.000 eura. Po osnovu naknada u opštinsku kasu sliće se 763.000 eura, od taksi 44.000, a od Egalizacionog fonda računaju na 1.850.000 eura.

– Moramo iskoristiti sve zakonske propise da povećamo stepen naplate, posebno poreza na nefinansijsku imovinu, kako bi lokalna uprava funkcionisala u skladu sa potrebama građana – kaže Kovačević.

Danilovgrad će, dodaje ona, biti veliko gradilište, jer će početi radovi na rekonstrukciji i izgradnji kanalizacione mreže sa kolektorom za prečišćavanje otpadnih voda, sanacija ,,stare džade“ i martinićkog puta, rekonstrukcija elektromreže i zgrade Muzeja, kao i realizacija drugih kapitalnih projekata od vitalnog interesa za prosperitet ove sredine.

– Takođe, očekujemo da na ovom području zaživi privatni biznis velikih kompanija poput Volija, Arome, Osmanagića i drugih, što će doprinijeti smanjenju nezaposlenosti i otvaranju novih radnih mjesta za mlade ljude i stručne kadrove – rekla je Kovačević.

(opširnije u Pobjedi)

Takođe pogledajte

Najkasnije do 29. januara kreće isplata depozita deponentima IBM

Fond za zaštitu depozita je u obavezi da najkasnije 29. januara započne isplatu garantovanih depozita …

informacije.me

Informacije.me Dodajte Vašu firmu na najbolji Poslovni imenik

Današnji svijet komunikacije ima izvjesnu složenost u dobu interneta i društvenih medija, što zahtijeva više …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: