Izvor RTCG

Poruke sa VI sjednice OO DPS Danilovgrad

Opštinski odbor DPS Danilovgrad, dao je punu podršku državnom vrhu i rukovodstvu partije da istraje u odbrani najvitalnijih državnih interesa i da radi na osnaživanju našeg identiteta, saopšteno je iz te stranke.

“Demokratska partija socijalista je partija svih građana koji prihvataju naš program i Crnu Goru kao svoju domovinu i rade u interesu njenog sveopšteg prosperiteta”, saopšteno je nakon VI sjednica OO DPS Danilovgrad, koja je sinoć održana u proširenom sastavu.

Crna Gora je, kako navode, prepoznata na ovim prostorima, kao bastion vrijednosti, koje podrazumijevaju miran suživot i multietnički sklad svih vjera i nacija koje u njoj žive.

“Zbog toga se kao neophodnost nameće očuvanje i nadogradnja svih tih vrijednosti koje smo vjekovima i u veoma teškim i burnim vremenima znali da sačuvamo. Građani Danilovgrada ostaju posvećeni tome cilju i ne žele da ih iko prebrojava, i dijeli po bilo kom osnovu”, navodi se u saopštenju danilovgradskog Odbra DPS-a.

U Crnoj Gori, kako poručuju iz DPS-a, ima mjesta za sve i nikom ne može da bude tijesno ako on to ne želi.

“Ali isto tako nikom ne damo za pravo da se osjeća dominantan i da traži više jer pripada nekoj zajednici, vjerskoj ili bilo kojoj drugo, jer je Crna Gora kuća svih nas podjednako”, poručuju iz DPS-a.

Kažu i da Zakon o slobodi vjeroispovijesti upravo daje jednaka prava svima.

“Zakon je ispoštovao sve međunarodne standarde i konvencije u ovoj oblasti i usvojen u Skupštini Crne Gore kroz demokratsku proceduru, apsolutnom većinom”, stoji u saopštenju.

Zakon, kako navode u DPS-u, obezbjeđuje jednaka prava svim vjernicima i vjerskim zajednicama.

“Zbog toga se moramo argumentima i činjenicama suprostaviti dirigovanoj i zlonamjernoj manipulaciji cjelokupne javnosti, koja je proizvod onih koji ne žele dobro ni Crnoj Gori, niti narodu koji u njoj živi. Kao prioritet se u svemu tome nameće očuvanje mira, stabilnosti i multietničkog sklada”, poručuju iz opštinskog Odbora DPS Danilovgrad.

Šestoj sjednica OO DPS Danilovgrad pored članova OO, prisustvovali su i koordinator ispred Predsjedništva Partije, Časlav Vešović i koordinator ispred Izvršnog odbora Srđan Miljanić.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO Vukota Stanišić. Predsjednica lokalne uprave, Zorica Kovačević podnijela je izvještaj o realizaciji izbornog programa u prethodnoj godini koji je jednoglasno prihvaćen.

“Konstatovano je, da je rukovodstvo Opštine profesionalno, krajnje odgovorno i domaćinski rukovodilo i upravljalo budžetom, što se odrazilo na finansijsku konsolidaciju, maksimalno izvršenje budžeta ali i realizovane i započete brojne investicije u sektoru putne, elektro i vodovodne infrastrukture, kulture, sporta i dr. oblasti, koji će doprinijeti boljim uslovima života naših građana i otvaranju novih radnih mjesta”, saopšteno je iz opštinskog Odbora DPS Danilovgrad.

Takođe pogledajte

Završena obuka za rad s mobilnim laboratorijama

Pripadnici Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane uspješno su završili dvonedjeljnu obuku za rad sa …

Sjutra su zadušnice

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici u subotu obilježavaju Zadušnice. Zadušnice uvijek padaju u subotu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: