Connect with us

Hronika

Požar na farmi koza u Bandićima

Na farmi koza “Vuković” u Gornjim Bandićima prije nekoliko noći buknuo je požar u kom su u potpunosti izgorjeli štala površine od oko petsto kvadrata i nešto više od pet stotina bala sijena, prenosi portal Vijesti.

Kako prenosi ovaj medij, koze su u trenutku požara bile van štale, što ih je i spasilo.

Iz Uprave policije Vijestima su nezvanično saopštili da je uzrok požara udar groma.

Ipak, poslednju riječ daće vještak za požare eksplozije i havarije, koji je 17. avgusta ujutro sa lica mjesta izuzeo tragove.

Koze spasene, štale potpuno izgorjele
Koze spasene, štale potpuno izgorjelefoto: Privatna arhiva

Vuković za “Vijesti” priča da ga je 15. avgusta uveče pozvao komšija i rekao mu da se sa njegovog imanja na kom su štale vije dim.

“Odmah sam pošao tamo i vidio da sve gori. Interesantno je da je gorjelo ravnomjerno, sa svake strane. Jednako je gorio prvi prsten i štale. Pozvao sam vatrogasce koji su stigli nakon sat i ugasili ono što su mogli, ali štale nisu mogli spasiti. Sve je uništeno”, kazao je Vuković.

Dodaje da je najznačajnije što koze u tom trenutku nisu bile u štali.

Kazao je da su policajci i vještak došli nakon dva dana, odnosno 17. avgusta u jutarnjim satima.

“Pitao sam vještaka što može biti i da li uzrok požara može biti struja, a on mi je objasnio da treba da izuzme šinu na koju se kače osigurači. Objasnio je da je moguće došlo do prenapona koji je izbio u štali, pa da se tako zapalilo. Rekao sam mu da u štali nije bilo struje, već da je bila isključena na ulaznom zidu na kom je i bila tabla. On tvrdi da je na tom mjestu moglo da se isprazni i zapali, a tada sam ga pitao da li su, ukoliko je zbog struje, morali da izgore brojilo i kablovi, jer nisu. Rekao mi je da su, ukoliko je to uzrok, morali izgorjeti i pokazao mu da su sat i osgurači potpuno zdravi, kao i kablovi koji idu do kuće i štale. Ja se stvarno ne razumijem, možda je to sve moglo da ostane zdravo, ali mi nema logike da je ostalo ukoliko je uzrok struja”, kazao je Vuković.

Je li grom mogao ravnomjerno da zapali vatru?
Je li grom mogao ravnomjerno da zapali vatru?foto: Privatna arhiva

Nakon uviđaja obavijestili su ga da će dobiti izvještaj kada se završi vještačenje.

“Pitao sam ga da li može biti udar groma. Vještak je rekao da je i to moguće. Ipak, nema traga udara groma. Čak nema ni na limenom krovu koji je pao nakon što je izgorjela konstrukcija. Kada sam mu to pokazao, rekao je da ne vidi trag udara groma”, priča Vuković.

Taj dugogodišnji službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i vrijedni danilovgradski domaćin kaže da bi mu najlakše bilo da je struja uzrok požara, a ne da je podmetnut.

“Ne znam kako je moguće da ravnomjerno gori sa svake strane, a to se vidi i na fotografijama koje sam napravio čim sam stigao. Ipak, da ne bih prejudicirao ništa, sačekaću izvještaj. Šteta je totalna, objekat je skroz izgorio”, kazao je on.

Reklama

Hronika

Udes na putu Podgorica – Danilovgrad

Foto Jelena Jovanović, Vijesti

Zbog udesa u prekidu je saobraćaj na starom putu Podgorica – Danilovgrad.

Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije „Vijestima“ je rečeno da je do nezgode došlo oko 15.30 sati.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Majka tvrdi da je njena kćerka prebijena na Trgu u Danilovgradu

Kako kaže S.R., prema izvještaju ljekara specijaliste u Podgorici, njena kćerka ima brojne povrede kao što su hematomi na glavi, ogrebotine po tijelu, trag ugriza, te je gubila svijest, imala jaku mučninu i glavobolju

Izvor Dan

Tokom incidenta koji se preksinoć dogodio u Danilovgradu povrijeđene su dvije djevojčice, učenice osnovne škole u tom gradu, koje su se potukle na trgu, a njihovi roditelji nakon toga podnijeli prijave policiji. Majka S.R., koja se juče obratila  redakciji dnevnog lista Dan, kazala je da su ljekari u Dječijoj bolnici u Podgorici, gdje je njena kćerka upućena iz Hitne pomoći, konstatovali brojne povrede kao što su hematomi na glavi i ogrebotine po tijelu, kao i ugriz u predjelu desnog ramena sa pripadajućim hematomom. Ona tvrdi da je njena kćerka (14 godina) fizički napadnuta i da ju je druga djevojčica (13 godina) koja je učestvovala u incidentu i prošle godine udarila u školi, nakon čega je, kako tvrdi, dobila jedino ukor.

Majka druge, godinu dana mlađe djevojčice kazala  je da ne želi da se u medijima oglašava povodom incidenta, te da prepušta nadležnim organima da rade svoj posao jer je i ona podnijela prijavu policiji.

Sa druge strane, S.R. ističe da se plaši za bezbjednost svog djeteta kada za nekoliko dana počne školska godina, te da će se zbog toga obratiti upravi škole, od koje će tražiti da zaštiti njenu djecu, kćerku i sina, koji inače uči u odjeljenju sa djevojčicom sa kojom se sukobila njena kćerka.

– Moje dijete je istu noć iz Dječije bolnice upućeno u Urgenti centar na snimanje glave jer je gubila svijest, imala jaku mučninu i glavobolju, koja nije prestajala ni nakon uzimanja lijeka. Bila je potpuno dezorijentisana. Srećom, skener je pokazao da nema potres mozga – ispričala  je Dan-u S.R.

Ona je podnijela prijavu policiji zbog nasilja nad njenim djetetom, ali su joj tamo kazali da trinaestogodišnja djevojčica ne može biti odgovorna ni prekršajno ni krivično, što nije slučaj sa njenom kćerkom, koja je napunila 14 godina.

– Moje dijete nije nikog napalo, već je ona napadnuta, za šta kao dokaz imam i snimak sa telefona djece koja su tome prisustvovala. Moja kćerka je bila na trgu sa svojom drugaricom kada joj je ova djevojčica prišla i rekla joj da je njen drug zove da je pita nešto. Kada je prišla, taj dječak je rekao ovoj djevojčici „tuci je slobodno“, a ona mu je dodala telefon i počela da udara moju kćerku zatvorenom šakom u predjelu glave. Ona je pala od tog udarca, ali je odmah ustala i njih dvije su se potukle. Kada je moja kćerka krenula da bježi odatle, ta djevojčica je potrčala za njom i nakon što ju je stigla opet ju je udarala po glavi, nakon čega je moje dijete ponovo palo na zemlju. Prisutna djeca su navijala i snimala dok je ona tukla i grizla moje dijete, čupala je za kosu… Dok je moje dijete molilo za pomoć, drugarica je pokušala da je odvede, ali je ona ponovo krenula za njom da je bije. Moje dijete je bilo potpuno izbezumljeno – priča S.R.

Prijavu podnijela iz drugog pokušaja

Istu noć sam pokušala da prijavim napad u policiji, ali mi je dežurni policajac kazao da to nije moguće jer sistem nije u funkciji. Tražila sam da to učinim u pisanoj formi, ali mi je kazao da ni to ne može. Nakon što smo čekali sat i po da sistem profunkcioniše, otišli smo. Narednog dana sam se vratila u policiju i podnijela prijavu, ispričala nam je S.R.

Ona napominje da je druga djevojčica njenu kćerku fizički napala i u školi, kada joj ona nije uzvratila, već je to prijavila razrednom starješini.

– Duži vremenski period ona provocira moju kćerku, ali i sina, sa kojim uči u istom odjeljenju – tvrdi S.R.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije