Connect with us

Hronika

Požar na farmi koza u Bandićima

Objavljeno

on

Na farmi koza “Vuković” u Gornjim Bandićima prije nekoliko noći buknuo je požar u kom su u potpunosti izgorjeli štala površine od oko petsto kvadrata i nešto više od pet stotina bala sijena, prenosi portal Vijesti.

Kako prenosi ovaj medij, koze su u trenutku požara bile van štale, što ih je i spasilo.

Iz Uprave policije Vijestima su nezvanično saopštili da je uzrok požara udar groma.

Ipak, poslednju riječ daće vještak za požare eksplozije i havarije, koji je 17. avgusta ujutro sa lica mjesta izuzeo tragove.

Koze spasene, štale potpuno izgorjele
Koze spasene, štale potpuno izgorjelefoto: Privatna arhiva

Vuković za “Vijesti” priča da ga je 15. avgusta uveče pozvao komšija i rekao mu da se sa njegovog imanja na kom su štale vije dim.

“Odmah sam pošao tamo i vidio da sve gori. Interesantno je da je gorjelo ravnomjerno, sa svake strane. Jednako je gorio prvi prsten i štale. Pozvao sam vatrogasce koji su stigli nakon sat i ugasili ono što su mogli, ali štale nisu mogli spasiti. Sve je uništeno”, kazao je Vuković.

Dodaje da je najznačajnije što koze u tom trenutku nisu bile u štali.

Kazao je da su policajci i vještak došli nakon dva dana, odnosno 17. avgusta u jutarnjim satima.

“Pitao sam vještaka što može biti i da li uzrok požara može biti struja, a on mi je objasnio da treba da izuzme šinu na koju se kače osigurači. Objasnio je da je moguće došlo do prenapona koji je izbio u štali, pa da se tako zapalilo. Rekao sam mu da u štali nije bilo struje, već da je bila isključena na ulaznom zidu na kom je i bila tabla. On tvrdi da je na tom mjestu moglo da se isprazni i zapali, a tada sam ga pitao da li su, ukoliko je zbog struje, morali da izgore brojilo i kablovi, jer nisu. Rekao mi je da su, ukoliko je to uzrok, morali izgorjeti i pokazao mu da su sat i osgurači potpuno zdravi, kao i kablovi koji idu do kuće i štale. Ja se stvarno ne razumijem, možda je to sve moglo da ostane zdravo, ali mi nema logike da je ostalo ukoliko je uzrok struja”, kazao je Vuković.

Je li grom mogao ravnomjerno da zapali vatru?
Je li grom mogao ravnomjerno da zapali vatru?foto: Privatna arhiva

Nakon uviđaja obavijestili su ga da će dobiti izvještaj kada se završi vještačenje.

“Pitao sam ga da li može biti udar groma. Vještak je rekao da je i to moguće. Ipak, nema traga udara groma. Čak nema ni na limenom krovu koji je pao nakon što je izgorjela konstrukcija. Kada sam mu to pokazao, rekao je da ne vidi trag udara groma”, priča Vuković.

Taj dugogodišnji službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i vrijedni danilovgradski domaćin kaže da bi mu najlakše bilo da je struja uzrok požara, a ne da je podmetnut.

“Ne znam kako je moguće da ravnomjerno gori sa svake strane, a to se vidi i na fotografijama koje sam napravio čim sam stigao. Ipak, da ne bih prejudicirao ništa, sačekaću izvještaj. Šteta je totalna, objekat je skroz izgorio”, kazao je on.

Advertisement

Hronika

Uhapšen Ukrajinac zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloljetnim licem

Objavljeno

on

By

Arrested computer hacker with handcuffs

Policijski službenici danilovgradske policije uhapsilio su osumnjičeno za nedozvoljene polne radnje u vezi sa krivičnim djelom obljuba sa djetetom.

Za ovo djelo će krivično odgovarati V.S. (45) iz Ukrajine, sa prebivalištem u Podgorici. Sumnja se da je u periodu od avgusta 2023. godine do 25. juna 2024. godine, odnosno momenta prijavljivanja, ovo lice seksualno uznemiravalo maloljetno lice staro 13 godina, saopšteno je iz Uprave policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu V.S. lišen slobode.

Nastavite čitanje

Hronika

Pljačka u Ostrogu: Žena iz suvenirnice ukrala novac i nakit

Objavljeno

on

By

Policija u Danilovgradu prošle sedmice identifikovala je i locirala M.O. (47) koja se sumnjiči da je u manastiru Ostrog, iz kase galerije u kojoj se prodaju suveniri, ukrao 500 eura i nakit u vrijednosti od 200 eura.

To je, kako su dodali u policiji, učinila koristeći nepažnju radnice.

„O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem je nalogu protiv M.O. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila pomenuto krivično djelo“, kazali su u policiji.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije