Connect with us

Hronika

Danilovgrađani uhapšeni zbog otmice

Published

on

Danilovgrađani D.L (36) i D.L. (38) uhapšeni su zbog sumnje da su fizički napali i oteli jednu osobu. Sumnja se da su otetog odveli do seoskog groblja u Martinićima, gdje su nastavili sa napadima dok nije nabavio 1.500 eura koje je dugovao osumnjičenima.

Oštećeni je juče pristupio u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad i prijavio otmicu izvršenu na njegovu štetu od strane njemu nepoznatih lica koja se dogodila 16. avgusta oko 20.30 časova u Danilovgradu”, saopšteno je iz policije.

Nakon što je fizički napadnut i nasilno uguran u vozilo bez registarskih oznaka, odvezen je u pravcu naselja Martinići i seoskog groblja.

“Nepoznata lica su, po njegovom kazivanju, nastavila sa fizičkim napadima sve dok nije obezbjedio novac u iznosu od 1.500 eura, koje je duži vremenski period dugovao osumnjičenima zbog građevinskih radova koje nije završio u dogovorenom vremenu”, navode iz policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

“D.L. i D.L. su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo otmica. Oni će danas biti privedeni postupajućem tužiocu.

“Preduzimaju se mjere i radnje u cilju identifikacije i ostalih izvršilaca ovog krivičnog djela”, zaključuju iz policije.

Advertisement

Hronika

Ćurioc: Policija pronašla nelegalnu robu vrijednu oko 100.000 eura

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi F.V. (25) iz Podgorice, nastanjen u Danilovgradu u mjestu Ćurilac. Tom prilikom pronašli su ilegalnu robu vrijednu 100.000 eura.

Published

on

By

Kod njega je pronađena i oduzeta mrvilica sa ostacima zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, vaga za precizno mjerenje, pribor za čiščenje oružja, mobilni telefon, kao i veća količina nelegalne robe.

– Oduzimanje robe je izvršeno u prisustvu tržišnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove, te je utvrđeno da je riječ o robi ukupne težine skoro 12 tona, tržišne vrijednosti od oko 100.000 eura, i ona će biti predmet potrebnih vještačenja – navode iz Uprave policje. Sa preduzetim aktivnostima upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, međutim tužilac koji je upoznat sa događajem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina, te je protiv F.V. podnijeta krivična prijava.

Nastavite čitanje

Hronika

Uhapšen osumnjičeni za izazivanje požara

Published

on

By

Flashing red and blue police lights of handcuffs police

Policiji u Danilovgradu jutros je prijavljeno da je jedno lice podmetnulo požar na objektu koji koristi R.J., a zatim i na vozilu koje koristi V.P. u mjestu Glavica u Danilovgradu.

“Od Službe zastite i spasavanja požar na objektu je lokalizovan, a na kojem je pričinjena totalna šteta, dok je na pomenutom vozilu pričinjena manja materijalna šteta. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu izvršen uviđaj u prisustvu vještaka, te su od nekoliko lica prikupljena obavještenja na zapisnik. Policija je, sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti, u vrlo kratkom roku, došla do saznanja da je G.M. podmetnuo požar na pomenutom objektu i vozilu. Po nalogu postupajućeg tužioca koji je kvalifikovao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, G.M. je lišen slobode”, piše u policijskom saopštenju.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije