Connect with us

Društvo

Predstava Zijaha Sokolovića sjutra na sceni Centra za kulturu Danilovgrad

Predstava, predavanje, team building, radionica “Lijevo, desno glumac” čiji je autor i glumac Zijah Sokolović, odigraće se 25. maja na sceni Centra za kulturu Danilovgrad sa početkom u 20h.

Ova predstava koja se igrala mnogo puta i osvojila prestižne nagrade postavlja više pitanja gledaocima i otvara im teze za duboka razmišljanja.

Jesmo li glumci u vlastitim životima i da li je stvarnost pozorište? Da li svakodnevno i bez kriterijuma prihvatamo svaku ulogu koja nam se ponudi ili nametne, i zato nemamo vremena za ono što nam je važno i što nas veseli?

Citatima poput: “Cijeli svijet je pozornica, a svi su muškarci i žene puki glumci“, do neočekivanih razrada nekih teza iz Aristotelovog „Pjesničkog umijeća“ glumac nas, neprimjetno ali uporno, nastoji privoljeti da razmislimo o tim našim, svakodnevnim „ulogama“ koje nas ponekad bespotrebno iscrpljuju, ali iznad svega nam kradu vrijeme.

A kako kaže Zijah Sokolović, umjetnost sama može pomoći da spoznamo vrijednosti tog izgubljenog vremena.

Cijena ulaznice iznosi 5 eura. Informacije putem telefona 020812032.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Komunalno preduzeće Danilovgrad poziva vlasnike grobnih mjesta radi upisa u evidenciju

U cilju uređivanja gradskog groblja „Sveta Tekla“ u Danilovgradu, Pogrebne usluge Komunalnog preduzeća Danilovgrad poziva  naslednike i srodnike preminulih predaka da se jave u kancelariju pogrebnih usluga DOO Komunalno, radi identifikacije grobnih mjesta svojih predaka i regulisanja pravnog statusa na grobnim mjestima.

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 067/138-137 Pogrebne usluge DOO „Komunalno“ Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Nezadovoljni radom Opštine, mještani Kruščice sami sanirali put

Mještani sela Kruščica u blizini Martinića su se organizivali da poprave svoj put jer, kako kažu, asfalt koji im je obećala Opština još nije stigao.

Sakupili smo novac, Igor je naručio mljeveni kamen koji je pomiješan sa glinom i organizivao akciju popravke puta, kazao je za portal Volim Danilovgrad mještanin Zoran Đuković.

Zoran Đuković, stanovnik Kruščice

Kako je istekao većina mještana donirala je novac, dok se njih dvadesetak okupilo kako bi rupe popunili  mljevenim kamenom, Danilo je dovezao kamen traktorom od kojeg smo napravili privremene ivičnjake, Bago je utabao mljeveni kamen vibro žabom, ističe nam Đuković radove i radnu atmosferu.

Pogledajte dio atmosfere u videu koji su mještani kreirali tokom radne akcije.

“Ovo je bila akcija koja nam je pokazala da ako Opština ne može ili neće, da mi moramo sami da se organizujemo i da uz druženje završimo posao. Na kraju dana smo dogovorili otvaranje atmosferskih kanala pored puta da bi put duže trajao.”, ističe Đuković.

Mještani, kako kaže Đuković, od Opštine očekuju da makar sanira rupe asfaltom na ovih 500 metara puta jer će rupe koje su zakrpljene mljevenim kamenom biti pretvorene u nove rupe nakon velikih kiša i teških kamiona koji tjeraju đubrivo iako ovaj put nema nosivost za tako velike kamione.

Očekujemo da Opština zamijeni uličnu rasvjetu u kojoj tek svaka treća sijalica radi. Ako građani mogu da plaćaju onda Opština može da održava rasvjetu ističe Đuković ukazujući da se sve može brzo zavrsiti ako se okupljeno oko zajedničkog cilja.

Đukovića zabrinjava što predsjednik mjesne zajednice ne informiše šta je dogovorio sa rukovodstvom Opštine. “Zato nam je teže da se samoorganizujemo jer ne znamo kada će naše selo i naš put doći na red”, zaključuje Đuković.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije