Naslovna - Novosti - Društvo - Projekat „Legende tvrđava“ predstavljen u Trebinju
IZVOR OPŠTINA DANILOVGRAD

Projekat „Legende tvrđava“ predstavljen u Trebinju

U subotu, 25. maja 2019. godine, u Trebinju, održan je drugi promotivni događaj, koji se organizuje kroz projekat „Legende tvrđava“ (Legends of the fortress), koji Opština Danilovgrad, kao vodeći partner, implementira zajedno sa Turističkom organizacijom Danilovgrad, Turističkom organizacijom Grada Trebinja i Zajednicom opština Albanije u saradnji sa Opštinom Lješ, a koji se finansira od strane EU, kroz program razvoja turizma Regionalnog savjeta za saradnju (RCC). Događaju su ispred Opštine Danilovgrad prisustvovali Simona Bošković, kao osoba ovlašćena za praćenje implementacije projekta i Dušan Šćepanović, menadžer projekta. Pored njih događaju je prisustvovao i direktor Turističke organizacije Danilovgrad Ivan Dragojević.

Važno je napomenuti da je promotivni događaj organizovan u okviru prvog sajma Herceg fest, koji se organizuje u Trebinju i koji za cilj ima da posjetioce Trebinja upozna sa ponudom hercegovačkih proizvoda. Manifestaciju je posjetio veliki broj posjetilaca, koji su pored bogatog izbora hrane i pića, mogli da uživaju u interesantnom kulturno – zabavnom programu, kao i da čuju zanimljive legende o Spuškoj tvrđavi, tvrđavi Strač i Lješkoj tvrđavi, koje su prikupljene u  okviru navedenog projekta. Posjetiocima sajma se ispred projektnog tima obratio i Dušan Šćepanović, kao menadžer projekta kako bi ih upoznao više sa samim projektom i ciljem koji on ima.

U okviru ovoga događaja, pored navedenog, organizovan je i svečani koktel od strane gradonačelnika Trebinja, na kome su prisustvovali neki od najuspješnijih preduzetnika i predstavnika institucija iz grada Trebinja, a na kome su pored njih takođe prisustvovali i predstavnici naše Opštine i Turističke organizacije Danilovgrad. Gradonačelnik je u svom izlaganju istakao zadovoljstvo što ima priliku da na ovakvom događaju ugosti i predstavnike Opštine Danilovgrad, i izrazio želju da u budućnosti bude još ovakvih projekata.

Kako je navedeno, događaj u Trebinju je bio drugi od ukupno tri promotivna događaja. Finalni događaj, koji se organizuje u Spužu, a koji će ujedno predstavljati i završetak projekta, planiran je za početak juna.

Takođe pogledajte

Očekujemo da sud ukine neradnu nedjelju

Očekujemo da će Ustavni sud prihvatiti našu inicijativu i staviti van snage zakonsku normu o …

Danas pretežno sunčano

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost, saopšteno …

Оставите одговор

%d bloggers like this: