Connect with us

Kultura

Promocija knjige “Epska luča slobode” autora Radojice Brajovića

Objavljeno

on

U Centru za kulturu Danilovgrad, 19. maja sa početkom u 19 čaova održaće se promocija knjige “Epska luča slobode” autora Radojice Brajovića.

O knjizi će govoriti sveštenik Predrag Šćepanović, mr. Slobodan Čurović Tušinski, pjesnici Slavko Perošević i Ranko Peković. Tokom večeri moći će se čuti i guslari Goran Perović Cuca, Milan Dašić, Milenko Kalezić, Željko Bugarin, Bajo Adžić, Siniša Petrić i Uroš Puletić.

Moderator večeri Mrkoje Lukovac. Na promociji knjige čućemo i etno pojca profesoricu Mariju Jovićević.

Advertisement

Kultura

Postavljen Art oltar u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu

Objavljeno

on

By

Jedinstvena skulptura u obliku velikog kamenog stola – Art oltar, djelo vajara Velibora Pavićevića i Jovete Ljumovića, od jutros krasi dvorište Umjetničke kolonije u Danilovgradu.

Art oltar je zamišljen kao kameni sto sa pet kamenih stolica. Na ovom stolu nalazi se amblem Umjetničke kolonije  i slijedi posao urezivanja imena umjetnika – učesnika internacionalnog simpozijuma skulpture i kao takav je jedinstven projekat – skulptura koja plijeni svojom ljepotom i monumentalnošću.

 

Nastavite čitanje

Kultura

Revija dokumentarnog filma

Objavljeno

on

By

Mreža kinoprikazivača Crne Gore, od 18. juna do 4. jula, organizuje svoju prvu aktivnost – Reviju dokumentarnog filma, koja se realizuje u saradnji sa Underhill Festom.

U gradovima širom Crne Gore, u kojima je Filmski centar Crne Gore završio proces digitalizacije – Nikšiću, Danilovgradu, Herceg Novom, Tivtu, Pljevljima, Beranama, Kotoru, Mojkovcu i Bijelom Polju, biće prikazano pet filmova, crnogorskih i regionalnih autora.

U okviru Revije biće organizovane projekcije ostvarenja:

„Porodica na određeno vrijeme“ reditelja Seada Šabotića,
„Doline“ Miljana Vučelića,
„Procenti života“ Vladimira Perovića,
„Dezerteri“ Damira Markovine,
„Yu grupa – Trenutak sna“ Darka Lungulova.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije