Connect with us

Društvo

Prvi put u Crnoj Gori: Fudbalska utakmica zatvorskih čuvara i bivših osuđenika

Izvor: Portal Sloboda CG

U Podgorici je održana utakmica u malom fudbalu između zaposlenih u Zavodu za izvršenje zatvorskih kazni u Spužu i bivših osuđenika, što je prvi događaj te vrste u Crnoj Gori.

Organizator utakmice je bila NVO Ruka ruci, u saradnji sa sindikatom ZIKS-a.

U utakmici, koja je imala simbolični značaj, trijumfovala je ekipa bivših osuđenika rezultatom 5:1.

NVO Ruka Ruci je, prva i jedina u Crnoj Gori, koja je isključivo osnovana da bi se bavila pravima osuđenih lica, kao sprovođenjem u djelo resocijalizacije i rehabilitacije istih. Tako smo došli na ideju da, po prvi put u Crnoj Gori, uz saradnju sa sindikatom ZIKS-a, organizujemo utakmicu u malom fudbalu između zaposlenih u ZIKS-u i bivših osuđenika, kazao je izvršni direktor te NVO Vladimir Pavićević.

On je istakao da ovaj događaj predstavlja presedan u Crnoj Gori.

Cilj nam je da svima pokažemo da je saradnja moguća, odnosno da ukažemo na neophodnost saradnje svih relevatnih organa kako bi se što prije krenulo u realizaciju rehabilitacionog i resocilizacionog programa za bivše osuđenike, kojim bi se znatno smanjio stepen kriminaliteta i stepen povratništva, rekao je Pavićević.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Otvoren tender za Martinićki put

Nakon radova na asfaltiranju saobraćajnice i ispred Osnovne škole “Vuko Jovović” danas je Opština Danilovgrad otvorila tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju puta Pažići – Spuž -Stologlav.

“Priča o Martinićkom putu na zadovoljstvo najviše mještana tog kraja ulazi u završnu fazu.”, saopštio je na zvaničnoj Facebook stranici predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar grgurović.

Obezbeđivanje sredstava za eksproprijaciju bez dodatnog zaduživanja u iznosu od 240.000 eura, izrada novog projekta, revizija, raskid ugovora sa Gradnjom promet, obezbjeđivanje 5.9 miliona za radove iz Kapitalnog budžeta države, danas su zaokruženi otvaranjem tendera za izvodjaca radova na putu, naveo je predsjednik Opštine na Facebook-u.

Novim projektom, duzine 8.6km, predviđen je trotoar sa jedne strane, u dijelu puta GUR Spuž, trotoar će biti sa obje strane puta. Takođe su predviđena autobuska stajališta.

Podloga će u određenim djelovima puta u potpunosti morati biti izmijenjena zbog močvarnih karakteristika zemljišta, navodi se dalje u objavi i podjseća da će vrijednost radova prema revidovanom Glavnom projektu iznosi 5.741.400 € i obuhvata: saobraćaj, hidrotehniku, konstrukciju, signalizaciju i uz to elaborat zaštite od požara.

Novčana sredstva potrebna za realizaciju projekta u vrijednosti od 5,9 miliona eura za izvođenje radova i licencirani nadzor su obezbijeđeni amandmanom na tehnički rebalans budžeta koji je pisao naš poslanik i sugrađanin Darko Dragović. Amandman je usvojen od strane parlamentarne većine.

Na ovaj način smo uspjeli da zajedničkim djelovanjem obezbijedimo poslednji i najvazniji uslov neophodan za otvaranje tendera za izbor izvođača, naveo je Grgurović na Facebook-u i istakao da upućuje zahvalnost porodici Kalezić i firmi Gradnja promet na sporazumnom raskidu ugovora sa Upravom javnih radova. U slučaju da ugovor nije bio raskinut, došlo bi do dugih sudskih sporova koji bi neminovno prolongirali otvaranje tendera za izvodjača radova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U petak dobrovoljna akcija davanja krvi

Giving blood

Klub Dobrovoljnih davalaca krvi Danilovgrad u saradnji sa Crvenim krstom Danilovgrad, povodom Dana Opštine Danilovgrad, Nedelje Crvenog krsta i povodom 15 godina od osnivanja kluba, organizuje tradicionalnu akciju davanja krvi koja će se održati u petak, 8. decembra 2023. godine (petak), u prostorijama Centra za kulturu Danilovgrad.

Prijem gostiju i davanje krvi od 08 – 14h nakon čega će u Hotelu Zeta biti organizovao svečani ručak i dodjela zahvalnica.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije