Nepoznati počinioci su juče ili tokom prethodne noći oskrnavili spomenik u mjestu Viš nadomak Danilovgrada koji simbolizuje junačku smrt  trinaest boraca i starješina prvog Petrušinskog bataljona NOP-a ,,Bijeli Pavle“.

N.N. lica su na mermernoj ploči sa ispisanim imenima poginulih oštrim predmetom izgrebli petokraku.

Tim povodom reagovali su članovi opštinskog UBNOR-a i održali sjednicu predsjedništva u  proširenom  sastavu na kojoj su izrazili zabrinutnost zbog ovog čina ističući da se na ovaj način dovodi u pitanje antifašistički pokret i samostalnost naše zemlje.

“Danas kada je Crna Gora ,,okupirana“ trobojkama i kada se želi prikazati da ovo ona nije i da ne postoji,da su ona i crnogorci skorašnja  tvorevina, danas kada se želi izokrenuti tok njene slavne slobodarske istorije, kada se podrugljivo i sramno govori o njoj i njenim građanima i o CPC, svjedoci smo i vandalizma najgore vrste, skrnave se spomenici  iz najsvjetlije crnogorske istorije, rekao je predsjednik danilovgradske boračke organizacije Budo Brajović i podsjetio da je sa ovog područja 13. jula 1941. godine na ustanak se diglo 3340 ustanika te da je svaki treći od njih dao život za slobodu.

On se zapitao da li to treba zaboraviti i utrijeti svaku riječ i sjećanje na  herojstvo crnogoraca ili slaviti sluge okupatora.

Oni u stvari najbolje govore o sebi i o svom kućnom vaspitanju tačnije o svom neznanju.

To je velika sramota koja briše vedrinu, osmijeh i raspoloženje sa naših lica a manifestuje razočarenje i zabrinutost kod slobodnog naroda. Kao da mi pucaju u zastavu kao da mi pucaju u dijete naglasio je Brajović.

On je dodao da će ovaj slučaj procesuirati odjeljenju bezbjednosti kako bi se vinovnici otkrili i priveli pravdi.