Ružne slike sa izletišta Studeno - Volim Danilovgrad
Connect with us

Hronika

Ružne slike sa izletišta Studeno

Posle izleta u prirodi, iza posjetioca ostaje smeće koje se gomila pored puteva.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Poslednjih godinu dana od kada je aktuelna epidemija koronavirusa ovo gradsko izletište trpi veći pritisak od posjetioca koji  svoje vikende provode u šetnji, roštiljima i druženjima ostavljajući za sobom velike količine otpada.

Smeće i nered smetaju svima – i turistima i Danilovgrađanima, mada, priznaju da su sami krivi.

Najveći problem predstavljaju nepristupačni djelovi, uz put, gdje je otpad gotovo srastao sa prirodom. Rješenje leži u boljoj saradnji komunalnih službi ali i većoj odovornosti građana.

Fotografije koje su objavljene na Facebook stranici portala izazvale su lavinu komentara.

“Sramota, uzalud se čisti. Samo po džepu.”, riječi su naše sugrađanke koja vjeruje da je kaznena politika jedino rješenje za ovaj vid neodgovornog ponašanja.

Dok ima i onih koji su raspoloženi doprinijeti konkretnim aktivnostima: “Ako ima neko raspoložen da ovo očisti i poveze smeće đe mu je mjesto neka javi koliko bi to koštalo pa ćemo se “neki” potruditi da to organizujemo!”


Planinski masiv i izletničko naselje, koje se nalazi na 1146-1305 m.n.v. Studeno predstavlja pravu vazdušnu banju, sa preko 400 vikendica. Ljekovito svojstvo borova i hladovina koju  oni prave od ovog izletišta čine raj na zemlji.

Nalazi se na 24km od Danilovgrada.

Hronika

Građani protestovali ispred OB Danilovgrad zbog privođenja više maloljetnih osoba

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Grupa građana protestovala je danas ispred Odjeljenja bezbjednosti u Danilovgradu zbog toga što je na informativni razgovor pozvano više maloljetnih lica koja su na protestima auto kolone u nedjelju palila baklje.

Privedeni su, prema procjeni policije, počinili prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Među okupljenima, bio je otac šesnaestogodišnje učenice prvog razreda srednje mašinske škole Darije Đuričković iz Spuža, Dario Đuričković koji  je Pobjedi rekao da je njegova ćerka dobila usmenu opomenu ali da ne zna zbog čega.

-Jedino mi je žao što su djeca otišla uzrujana i uznemerina i što će im ovaj događaj ostati u ružnoj uspomeni. A što se tiče klicanja i ljubavi prema svojoj domovini ja i moja porodica uvijek ćemo biti na njenom braniku. Ako je gospodin premijer Zdravko Krivokapić izjavio da će mu neko platiti za svaku suzu njegove ćerke, ja ću vazda biti ponosan na svaku suzu moje Darije – rekao je Đuričković i dodao da su službenici OB izuzetno korektno i maksimalno odgovorno obavili svoj dio posla.

Na snimku događaja, revoltirani građani su u razgovoru sa policajcima ispred OB-a poručili da su takva privođenja sramotna.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Građani reaguju: Burum, Spuž

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Obratili su nam se čitaoci portala, da pokušamo skrenuti pažnju na stalan problem Buruma.

Naime, slika koja je česta na mjestu za odlaganje otpada. Prepuni kontejneri  danima čekaju na reakciju.

Problem su često i mještani koji u kontejnerima i oko njih ostavljaju kabasti otpad, biljni otpad ali i uginule životinje.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
14°
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 8km/h S
Влажност: 33%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 4
ПетСубНед
18/8°C
14/8°C
14/7°C

Facebook

Instagram

Najčitanije