Naslovna - Novosti - Tehnologija - Samsung Galaxy S9+ košta 379 dolara u proizvodnji

Samsung Galaxy S9+ košta 379 dolara u proizvodnji

Samsung je krajem februara objavio Galaxy S9 i S9+ modele, a kompanija TechInsights je analizirala koliko je južnokorejsku kompaniju koštala proizvodnja i implementacija različitih komponenti u Galaxy S9+ model.

Otkriveno je da cena izrade Galaxy S9+ telefona iznosi 379 dolara, što je za 10 dolara više nego što je koštao Galaxy Note8, čime Galaxy S9+ postaje najsakuplji Samsungov model u proizvodnji do sada.

Analitička kompanija je uporedila Galaxy S9+ (globalnu verziju), Galaxy Note8, Galaxy S8+, iPhone 8 Plus i iPhone X. Od svih navedenih telefona, samo je iPhone X skuplji za proizvodnju, sa cenom od 389,50 dolara.

Kada su cene različitih komponenti u pitanju, Exynos 9810 čipset košta 68 dolara, Super AMOLED panel procenjeno košta 72,50 dolara, dok su ostali skuplji delovi kamera, memorija, kao i kućište od stakla.

Naravno, cena od 379 dolara uključuje samo troškove delova i proizvodnje i u nju nisu uključeni ostali troškovi, kao što je istraživanje i razvoj, marketing, distribucija i takse.

Pre nego krenete sa komentarisanjem, uvažite prethodnu rečenicu.

(benchmark)

Takođe pogledajte

Kurs digitalnog marketinga

Saznajte kako da unapredite vaš biznis kroz društvene mreže i digitalni marketing uz najdetaljnija objašnjenja …

Google predstavio Android 10

U skladu sa informacijama koje su do sada procurile, Google je sinoć kasno po američkom vremenu predstavio novu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: