Connect with us

Društvo

Sastanak predsjednice Opštine Zorice Kovačević sa predsjednicima Mjesnih zajednica sa teritorije opštine Danilograd

Published

on

Dan otvorenih vrata

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Dana 23.08.2018. godine u opštini Danilovgrad, održan je sastanak predsjednice Opštine Zorice Kovačević i presjednika Skupštine opštine Zorana Boškovića sa predsjednicima Mjesnih zajednica sa teritorije opštine Danilograd.

Na sastanku su prisustvovali su prisustvovali predsjednici i predstavnici MZ Danilovgrad I, MZ Danilovgrad II, MZ Danilovgrad III, MZ Spuž, MZ Kosovi Lug, MZ Bandići, MZ Novo Selo, predstavnik MZ Orja Luka,  MZ Jelenak,  predstavnik MZ Slap, MZ Mosori, MZ Zagarače,  MZ Gostilje i  MZ Gorica.

Na sastanku nisu prisustvovali predsjednici niti predstavnici mjesne zajednice  Vražegrmci.

Na sastanku su razmatrana pitanja od značaja za rad mjesnih zajednica i način buduće saradnje. Poseban akcenat je stavljen na: transparentnost rada mjesnih zajednica, kandidovanje projekata, većoj valorizaciji resursa, poboljšanje infrastrukture, uređenosti komunalnog reda, elektro i vodovodnoj infrastrukturi, turističkim potencijalima i drugim pitanjima.

Predsjednica opštine i predsjednik Skupštine su pozitivno ocjenili prisustvo predsjednika i predstavnika mjesnih zajednica na sastanku i podržali dalje aktivnosti na jačanju uloge mjesnih zajednica u svim procesima odlučivanja koji su bitni za stanovnišvo i Opštinu i istakli da će Opština Danilovgrad u skladu sa svojim mogućnostima a u saradnji sa građanima mjesnih zajednica rješavati prioritetna pitanja koja mjesne zajednice kandiduju.

Takođe je dogovoreno da se sastanci ovog tipa održavaju češće, kao i da predsjednici mjesnih zajednica, u roku od dvadesetak dana, pismeno dostave viđenje aktuelnih pitanja koja će se sagledavati sa predstavnicima lokalne uprave.

Predsjednici mjesnih zajednica su izrazili zadovoljstvo sa predloženim modelom saradnje, isti podržali kao i iskazali spremnost da na odgovarajući način daju doprinos u budućoj saradnji.

IZVOR Opstina Danilovgrad

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Društvo

“Ujedinjeni za pravi grad”: Potvrđena još jedna izborna lista u Danilovgradu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Na lokalnim izborima koji će se održati 23. oktobra u Danilovgradu, prema informacijama koje su dostupne na sajtu OIK Danilovgrad, učestvovaće 10 lista.

 

Poslednja lista za koju je donijeto rješenje o proglašenju je “Ujedinjeni za pravi grad”.

 

Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u Danilovgradu na dan 2. avgust je 13.195.

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

– Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište – navodi MUP..

Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu.

Takođe, birači upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju i certifikata za kvalifikovani elektronski potpis koji su ugrađeni u elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, putem gore navedenog internet portala https://e.servis.mup.gov.me, mogu elektronskim putem izvršiti i promjenu adrese u okviru opštine u kojoj imaju prijavljeno prebivalište.

Napominjemo da je, a kako bi građanin bio u mogućnosti izvršiti uvid u birački spisak na opisan način ili izvršiti promjenu adrese prebivališta upotrebom elektronske lične karte, neophodno prethodno izvršiti aktivaciju certifikata u elektronskoj ličnoj karti. Uputstvo o načinu aktiviranju certifikata nalazi se na internet stranici https://ca.elk.gov.me“, navodi MUP.

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

Među učesnicima izbora u opštini Danilovgrad, nalaze se za sada, uz listu “Ujedinjeni za pravi grad”, sljedeće liste:

Građanska lista – Građanska inicijativa “21. maj”;
Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Demokrate;
Može Danilovgrad, može Crna Gora – Građanski pokret URA;
Prava stvar – koalicija Stabilno naprijed za Danilovgrad – Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija; Branko Bošković;
Preokret za Danilovgrad – Vuk Iković;
Svim srcem za Danilovgrad – Socijaldemokratska partija i Građani;
Za Danilovgrad – Evropa sad;
Za budućnost Danilovgrada – Demokratski front (NSD, DNP, PZP, Radnička partija);
SNP – Temeljno za Danilovgrad.

Sjutra se očekuje, da bude proglašena još jedna lista.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Akvaponijske jedinice uskoro u opštini Danilovgrad

Akvaponija predstavlja jednostavan vid poljoprivredne proizvodnje, koji je baziran na uzgoju biljaka u vodenom supstratu, a ne na zemlji i uzgoja ribe i vodenih organizama. Najveće komponente akvaponije predstavljaju biljke i ribe.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru projekta “Artos – prilika za inovativno zaposlenje” dva aplikanta, poljoprivredna preduzetnika, na teritoriji opštine Danilovgrad pokrenuće akvaponijsku proizvodnju. U pitanju su Đuro Đurović iz Grlića i Milan Mijajlović iz sela Podostrog.

Ovaj projekat će ih osposobiti i povećati njihovu sposobnost da otvore nova radna mjesta i prošire sopstvene kapacitete.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
20°
Облачно
06:4018:25 CEST
Осећај: 20°C
Ветар: 8km/h E
Влажност: 80%
Притисак: 1019.98mbar
УВ индекс: 0
НедПонУто
27/12°C
25/12°C
23/9°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']