Connect with us

Muzika

Spuška “Parampaščad” osvajaju region!!

Na top listi stanice Radio Beograd 202 visoko se kotiraju “Komadi”, rame uz rame sa pjesmama zaista odličnih muzičara iz regiona, kao što su, recimo, Damir Urban, Zoran Predin, Gibonni…

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Tri dana vrhunske zabave i odličnih svirki na turneji po Srbiji spuškog benda “Parampaščad”. Požarevac (klub KB), Beograd (klub Ciglana) i Kučevo (Omladinski centar Denon).

Naime, bend predvođen frontmenom Stefanom Pantovićem, zakazao je svirke u Požarevcu (klub KB), Beogradu (klub Ciglana) i Kučevu (Omladinski centar Denon), a tik pred polazak zatekla ih je vijest da je bubnjar Marko Milonjić pozitivan na korona virus, tako da su bili prinuđeni da maltene u posljednji čas realizuju plan B, iako je upitan bio čak i odlazak.

To je značilo da Parampaščad za ovu priliku prerasta u trojku – Momčilo Radulović (bas gitara, mikrofon) i Pantović (gitara, mikrofon) zadržali su pozicije, a Ivan Ivanović se umjesto gitare latio palica. Da izazov bude još veći “potrudio” se Zoran Kesić. Autor i voditelj kultne emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, koja se emituje na srbijanskoj televiziji Nova S (u Crnoj Gori je pratimo na TV Nova M) ukazao je povjerenje bendu da predstavi umijeće, a za bubnjevima je tokom tog nastupa bio prijatelj muzičara Ivan Perović, koji je profesionalno odradio posao.

Na zvaničnoj Facebook stranici Parampaščad su se zahvalila Slobodanu Stokiću iz Omladinskog Centra Denon u Kučevu od kojeg je sve i krenulo, Đuri i njegovom starom Žikici koji ih je ugostio u svom predivnom domu u Grockoj, bratu Ivanu Peroviću koji je zamijenio Marka u emisiji. Parampaščad su se zahvalila i Zoranu Kesiću što ih je ugostio u fenomalnom šou 24 minuta sa Zoranom Kesićem,  Fade out bendu koji su im bili podrška u Ciglani u Bg-u, bendu Vakum iz Zajecara što su podijelili stage u Kučevu.
Vole vas Parampaščad! Idemo dalje!! poruka je za kraj iz Spuža.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Kultura

Glas Zabjela, EKSKLUZIVNO: Regionalne rock zvijezde 10. juna na stadionu Zabjela!

Danilovgradski ljubitelji rok muzike će ovog juna moći da posjete Zabjelo i uživaju u najvećim imenima rok muzike

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Kako portal Glas Zabjela ekskluzivno saznaje, na stadionu Fudbalskog kluba Zabjelo u Podgorici, planiran je muzički spektakl pod nazivom Festival kulture Zabjelo, u okviru kojeg će nastupiti regionalne zvijezde rok muzike.

Osim istorijskog prefiksa koji ovaj događaj nosi jer nikada ništa slično nije ogranizovano na Zabjelu, festival će imati i humanitarni karakter. Tim povodom Glas Zabjela je razgovarao sa organizatorima događaja, Ivanom Jokanovićem i Jankom Popovićem.

Festival kulture Zabjelo zakazan je za petak 10. jun i planirano je da se održi na stadionu Fudbalskog kluba Zabjelo. Generalni sponzor događaja je Tuborg pivo. Festival će pred publikom zabjelskog stadiona okupiti neke od najvećih zvijezda rok muzike na Balkanu.

EKSKLUZIVNO: Regionalne rock zvijezde 10. juna na stadionu Zabjela!

Kako  je portalu Glas Zabjela rečeno od organizatora, festival će trajati jedan dan, a na njemu će nastupiti četiri benda, tri regionalna i jedan domaći, dok će u okviru promocije festivala biti organizovano još drugih manjih događaja. Kako su za Glas Zabjela izjavili organizatori, ovaj projekat je zamišljen tako da postane tradicija, i na taj način obogati lokalnu kulturu i pruži podršku lokalnoj zajednici.

Festival kulture Zabjelo ima i humanitarni značaj, jer će, kako kažu organizatori, trećina cijene svake prodate ulaznice ići u dobrotvorne svrhe. Naime, organizatori su dogovorili saradnju sa fondacijom „Bajkeri dobre volje“, koja je već afirmisana svojim dobrotvornim radom i koja će donaciju od festivala proslijediti onima kojima je najviše potrebno.

Sa druge strane, dio zarade od prodatih ulaznica biće doniran Fudbalskom klubu Zabjelo, čiju upravu odnedavno čine građani, ljubitelji kluba, odlučni da svom klubu vrate stari sjaj.

EKSKLUZIVNO: Regionalne rock zvijezde 10. juna na stadionu Zabjela!
Stadion FK Zabjelo je fudbalski teren u podgoričkom naselju Zabjelo

Cijena ulaznice za festival će iznositi 10 eura u pretprodajnom periodu, dok će redovna cijena ulaznica biti 15 eura. Na dan festivala, 10. juna, cijena ulaznice će iznositi 20 eura. Zbog kapaciteta lokacije festivala, broj ulaznica u prodaji će biti ograničen.

„Festival kulture Zabjelo je jedan specifičan i iskren projekat, koji ima za cilj da obogati lokalnu kulturnu scenu i da, nadamo se, postane tradicija u našem gradu. S obzirom na to da već nekoliko godina živim na Zabjelu i da mi je supruga Zabjelčanka, osjetio sam kakvim duhom i subkulturom je obogaćeno ovo naselje, poznato kao Republika.

EKSKLUZIVNO: Regionalne rock zvijezde 10. juna na stadionu Zabjela!

Janko Popović, privatna arhiva

Razmišljajući o potencijalnim lokacijama za ovaj događaj, sjetili smo se stadiona FK Zabjelo, koji bi zbog svog značaja za lokalnu zajednicu trebalo da privlači veći broj posjetilaca nego što je slučaj.

Shvatili smo da bi održavanje ovakvog događaja doprinijelo tome da se građani bolje upoznaju sa ovom lokacijom i shvate kakvo bogatstvo ona predstavlja za ovo naselje i cijeli grad. Uprava kluba je bila dovoljno ljubazna da nam, nakon završetka aktuelnog fudbalskog prvenstva, ustupi stadion na nekoliko dana. Bilo je logično da bi ovaj događaj bio idealna prilika da građani daju svoj doprinos razvoju kluba, a da se pritom i dobro zabave!“

EKSKLUZIVNO: Regionalne rock zvijezde 10. juna na stadionu Zabjela!
Janko Popović na stadionu Zabjela

Ivan Jokanović, sa druge strane, ne živi na Zabjelu, ali je za ovo naselje vezan od djetinjstva.

EKSKLUZIVNO: Regionalne rock zvijezde 10. juna na stadionu Zabjela!
Ivan Jokanović, Privatna arhiva

Kao ljubitelji rok muzike, svjesni da našem gradu nedostaje sličnih manifestacija, naročito nakon pandemije KOVID-19, želja nam je bila da u Podgoricu dovedemo neke od velikih regionalnih zvijezda. U početku smo planirali još veći i duži festival, ali smo ubrzo shvatili da je najvažnije da se ova tradicija započne i nastavi, tako da nam je cilj da i sljedeće godine ponovimo događaj u još većem obimu. Kao dječak sam često boravio na Zabjelu kod strica, i neki ljudi sa Zabjela, poput pokojnog Labuda Petričevića, su najzaslužniji za to što se bavim muzikom.

EKSKLUZIVNO: Regionalne rock zvijezde 10. juna na stadionu Zabjela!

Ivan Jokanović, privatna arhiva

Iako izvođači na festivalu još uvijek nisu objavljeni, očekujući da će javnost željeti da sazna ime bar jednog izvođača, insistirali smo i od organizatora izvukli bar neku informaciju.

Jedino što mogu da kažem je da je jedan od najvećih bendova koji će nastupiti na festivalu, ove godine obilježio 40 godina postojanja, tako da publika može da očekuje nastup jednog od legendarnih jugoslovenskih rok bendova – obećava Jokanović.

Organizatori još uvijek nisu objavili imena izvođača ali su obećali da će festivalski program uskoro biti objelodanjen i pozvali publiku da prati zvanične Instagram i Facebook stranice Festival kulture Zabjelo.

NASTAVI SA ČITANJEM

Muzika

Balkanrock izabrao najbolje u 2021: Parampaščad – Na Putu Ka Suncu u top 25 albuma

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Kraj decembra obično je vrijeme kada se često u mislima vraćamo na neke bitne momente i sumiramo godinu koja odbrojava svoje poslednje dane. Članovi Balkanrock redakcije, sada već tradicionalno, konstruišu muzički profil 2021. godine.

U 25 muzičkih izdanja iz regiona koja su, po izboru redakcije portala Balkanrock obilježili odlazeću 2021. godinu našla su se i Spuška Parampaščad.

Pored njih “Damir Urban & 4”, “Mravi”, “Obojeni program”, Prti Bee Gee”.

Parampaščad – Na Putu Ka Suncu (Lampshade Media)

Parampaščad Na putu ka Suncu“Uhvati naš radar i dragulje s crnogorske alternativne scene i razbij mit o nepostojaju rok bendova na tom podneblju. Parampaščad nam na svom debi albumu “Put ka suncu” donose sjajne pesme na kojima su radili dugi niz godina. Njihovo glavna oružja su skladni aranžmani, pamtljive vokalne melodije (najviše refreni koji odzvanjaju u ušima) i jednostavni, ali jako efektni tekstovi. Na albumu se posebno ističu nešto sumornija “Zalet”, definitivni hit singl s albuma “Komadi” i lagana outro vožnja “Na putu ka Suncu”. Na ovom albumu naći ćete psihodeliju uz koju možete da se zavalite, fankerska pranja, bluz kulijanu, neobuzdani rokenrol i malo pankerice, ali je sve to jako skladno spakovano u kvalitetne radijske pop pesme. A opet iako prijatni na studijskom snimku ovu momci mogu da zvuče i moćno i neobuzdano uživo (poslušajte snimak u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem)”, sa oduševljenjem su prenijeli na Balkanrock-u.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije