Connect with us

Društvo

Stjepović prisustvovao Skupštini Udruženja penzionera: U Opštini Danilovgrad i meni lično imate bezrezervnu podršku

Na poziv Udruženja penzionera Danilovgrad, potpredsjednik Opštine Danilovgrad, Duško Stjepović, prisustvovao je danas Trećoj redovnoj Skupštini ovog udruženja u 2023. godini, na kojoj je, između ostalog, za predsjednika Udruženja izabran Ratko Ćupić.

U kratkom pozdravnom obraćanju, potpredsjednik Stjepović je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici od strane predstavnika sugrađanki i sugrađana treće dobi, te iskoristio priliku da čestita predsjedniku Ćupiću na izboru i da mu poželi svu sreću u radu.

“Kao što ste u meni lično to uvijek imali, na kojoj god sam se funkciji nalazio, vjerujte da ćete u meni i dalje, naročito u ovom svojstvu, i u cijeloj Opštini Danilovgrad imati bezrezervnu podršku i pomoć u vezi sa svim potrebama za koje iskažete želju. Zajedno ćemo se suočavati sa svim preprekama koje se pojave na vašem putu, jer su vaši izazovi ujedno i naši, pa ih i prevazilaziti moramo udruženi. Dosta nam je podjela u našem društvu – penzioneri nikad više ne smiju da se dijele po političkoj osnovi i da njihov status i materijalni i svaki drugi položaj u društvu i lokalnoj zajednici zavisi od nacionalnog, vjerskog ili bilo kojeg njihovog svojstva ili uvjerenja. Ja vam garantujem da prvom prilikom kad to osjetite od nekoga iz naše Opštine, a naročito iz njenog vrha, ili ja neću više biti tu ili osoba koja je na takav diskriminatorni način postupala neće biti tu”, bio je jasan potpredsjednik Opštine u razgovoru sa penzionerima.

On je obećao pomoć u nabavci određene tehničke opreme, bez koje se ne može zamisliti osnovno funkcionisanje i nesmetan rad.

Osim potpredsjednika Stjepovića, u ime Opštine, Skupštini Udruženja penzionera Danilovgrad prisustvovao je i pomoćnik rukovodioca Službe za odnose sa javnošću i protokol, Bojan Pavićević.

Društvo

Akcija Željeznice Crne Gore: Sjutra predaja dokumentacije za besplatne godišnje karte

Novi red vožnje vozova

Crnogorski studenti dokumentaciju za besplatne godišnje karte, koje poklanja Željeznički prevoz (ŽPCG), mogu predati sjutra, od osam do 14 sati, saopšteno je iz te kompanije, prenosi portal RTCG.

Odbor direktora ŽPCG donio je odluku da pokloni 30 besplatnih godišnjih karata za crnogorske studente, povodom 13. novembra – Njegoševog dana.

Iz ŽPCG su rekli da će besplatne godišnje karte, koje se mogu koristiti za neograničen broj putovanja na svim relacijama u Crnoj Gori, važiti od 1. decembra ove do 1. decembra naredne godine.

“Kako bi iskoristili tu mogućnost, zanteresovani studenti treba da predaju važeće uvjerenje o studiranju i kopiju lične karte na arhivu ŽPCG, na adresi Trg Golootočkih žrtava br. 13 u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će besplatne godišnje karte biti dodijeljene za 30 studenata koji prvi predaju zahtjeve.

“Zadovoljstvo nam je da na taj način kao društveno odgovorna kompanija koja nudi usluge javnog prevoza, doprinesemo mobilnosti i edukaciji mladih ljudi i podstaknemo ih da koriste usluge naše kompanije”, kazali su iz ŽPCG.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Iković: Obezbijediti novčanu nadoknadu za predstavnike mjesnih zajednica

Nadoknada može da bude u visni odborničke isplate ili u visini polovine minimalne zarade u Crnoj Gori. U tom slučaju bi lice koje zastupa mjesnu zajednicu imalo primanja za svoj dnevni četvoročasovni rad. Sredstva za nadoknadu predstavnika mjesnih zajednica Opštine Danilovgrad bi na godišnjem nivou iznosila oko 50.000 eura što je manje od 10 % nadoknada koje Opština prihoduje od korišćenja prirodnih resursa. Ovo znači da je ovo više nego izvodljivo, naveo je Iković.

Iković je takođe inicirao da Opština uvede mjesečnu elektronsku karta koja će važiti kod svakog prevoznika na relaciji Danilovgrad – Podgorica kao i da posljednji polasci iz Podgorice za Danilovgrad i obrnuto budu u 24:00 sata. Ovo treba uraditi izmjenama Odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

Jedan od trenutno najvećih komunalnih problema u opštini Danilovgrad jesu atmosferski kanali za koje ne postoji urađena evidencija. Njihovo neodržavanje, nesavjesno zatvaranje i nestručno odobravanje gradnje uzrokuje sve veće poplave i štete i sve veći broj poziva građana ka komunalnoj inspekciji i komunalnim službama Opštine. Ovo je samo jedan od razloga zašto Odluka o komunalnom redu mora biti što prije izmijenjena kako bi rad komunalne inspekcije bio opravdan, a kvalitet života bolji.

Iković je ponovio da je potrebno osnovati sportsko-rekreativni kajak klub koji bi bio u vlasništvu Opštine, a za koji je Preoret već obezbijedio potrebnu kajak opremu. Danilovgrad ima izvrsne potenijale za ovakav klub i treba u tom pravcu promovisati i koristiti svoje vode. Kajak klub bi se koristio za organizovanje rekreativnih tura, izleta u prirodi, oporavak rijeke Zete, pecanje kao i sportska takmičenja na vodi.

Donošenjem novih i dopunom postojećih odluka će se unaprijediti rad Opštine Danilovgrad i kvalitet života njenih građana, zato je potrebno krenuti što prije u njihovu realizaciju, naveo je Iković..

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije