NIKŠIĆ – U narodnoj kuhinji u Nikšiću juče su pripremili više od 330 obroka, kazala je direktorica Konstantina Vojinović. Kako prenosi dnevni list DAN, broj pripremljenih obroka mnogo je veći nego što je kapacitet kuhinje, ali ona ističe da se uspješno snalaze sve u cilju da svakome kome je pomoć neophodna izađu u susret. Vojinović naglašava da narodna kuhinja funkcioniše zahvaljujući donacijama privrednika i pojedinaca koje su, kako kaže,u ovim danima posebno povećane.

-Hvala svima koji su uz naše građane, koji razumiju rizik kom smo izloženi i mi i Volonteri Crne Gore i ljudi u Crvenom krstu. Trudimo se da u ovoj situaciji budemo svi kao jedan tim i da pomoć dobije svako kome je ona potrebna – istakla je Vojinović.

Volonteri Crne Gore nikšićkoj Narodnoj kuhinji stavili su na raspolaganje jedno vozilo, a jedno su dobili od anonimnog donatora. Pomoć stiže iz svih krajeva, pa su tako Edo Musović i „Red komerc” donirali voće i povrće u vrijednosti od tri hiljade eura, „J i J kompani” hiljadu eura u namirnicama, Ribnjak „Rastovac“ 100 kilograma očišćene pastrmke. Pomoć su pružili TDS Danilovgrad, gradski „Vodovod”, nikšićke firme „Monte klas“ „Sekuritas montenegro”, „Popović“,Farma koka „Zlatni kljun” donirala je hiljadu jaja, notar Ljubiša Marković, „Majstor mesar“ iz Herceg Novog i „Kips”. Opština Nikšić i firma NTC obezbijedile su prostor za bezbjedno skladištenje hrane, a firma „Led kompani” redovnu vrši dezinfekciju kuhinje.