Connect with us

Hronika

Saslušan Rade Milošević

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je sinoć u okviru akcije presijecanja krijumčarenja cigareta. Portal Analitika saznaje da su pored njega uhapšeni i Brano Mićković, Ivan Mićković i Zdravko Kosanović.

Krijumčarenje se, kako je ranije saopšteno, dešavalo prilikom uništavanja cigareta. Riječ je o akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva.

Nadležni organi su, zajedno sa SDT, pratili aktivnosti te grupe, i to nakon što se pojavila sumnja da su umiješani u stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje cigareta. Navodno je riječ o kontingentu cigareta koji je ljetos zaplijenjen u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Inače, Milošević je prethodno bio državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i dugogodišnji je funkcioner Građanskog pokreta URA.

“Naša borba je dobra i efikasna”

Upravo je Milošević prije petnaestak dana najavljivao nove zapljene cigareta.

Nedavno je govorio i kako “politička turbulencija uvijek dobro pogoduje kriminalu, te dodao da je borbi protiv kriminala potrebna planski stabilna Vlada”.

“Činjenica je da smo otežali svim ljudima da se bave krijumčarenjem”,isticao je početkom prošlog mjeseca, kada je sa odlazećim premijerom Dritanom Abazovićem boravio u Slobodnoj zoni Luke Bar.

“Komplikovano tokom samog šverca doći do toga ko to radi”

Milošević je u jednoj od posljednjih izjava isticao i “naša borba je dobra i efikasna”.

“Mnogi nas optužuju na način da niko nije hapšen i tako dalje, mi smo se odredili za model gdje smo vidjeli da jako dobro oduzimamo robu, da se ne opterećujemo samo time da li će neko biti uhapšen ili neće. Već smo govorili da je jako komplikovano u samom toku šverca doći do toga ko to radi. Mi idemo korak dalje, oduzimamo robu i sprječavamo šverc na taj način”, govorio je Milošević nedavno.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Hronika

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola 15 dana zatvora

Juče je policija u Danilovgradu, u ulici Bijelog Pavla, kontrolisala vozača M.R. (55).

Kako navode, utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,28 g/kg.

„Lišen je slobode i priveden sudiji za prekršaje koji mu je izrekao kaznu zatvora – 15 dana“, naveli su u objavi na društvenoj mreži X.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Ukinuta presuda Jovanoviću za ubistvo Zorana Pavićevića

U optužnici se navodi da je Jovanović zadao Pavićeviću najmanje 19 udaraca u predjelu glave. Jovanović izjavio da nije kriv za ubistvo, prenosi portal Vijesti.me

Prema pisanju ovog medija, Apelacioni sud Crne Gore uvažio je žalbu advokata Borisa Adžića i ukinuo prvostepenu presudu kojom je okrivljeni Zlatko M. Jovanović iz Danilovgrada, osuđen u Višem sudu u Podgorici, na 30 godina zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo.

Predmet je vraćem sudu na ponovno suđenje.

“Uvažavaju se žalbe optuženog i njegovog branioca po službenoj dužnosti advokata Borisa Adžića , a povodom tih žalbi i po službenoj dužnosti ukida se presuda Višeg suda u Podgorici i predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje”, navodi se u rješenju.

U obrazloženju se navodi da u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, na koje se dijelom ukazuje izjavljenim žalbama, a koje je dijelom utvrdio i Apelacioni sud.

“Bitne povrede se sastoje u tome da u prvostepenoj presudi nijesu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama, razlozi koji su navedeni potpuno su nejasni i u znatnoj mjeri protivrječni i o odlučnim činjenicama postoji protivrječnost između onoga što se navodi u razlozima presude. Osnovano se žalbama optuženog i njegovog branioca ukazuje da nema razloga o odlučnim činjenicama u pogledu iskaza svjedoka K.P., S. M., J. C. i I.M., na kojima prvostepeni sud zasniva svoju odluku, i koji su od bitnog uticaja za utvrđivanje krivice optuženog”, piše u obrazloženju rješenja.

Dalje se navodi da je za postojanje ubistva na svirep način potrebno da se ostvare objektivni i subjektivni elementi.

“Objektivni element ostvaren je nanošenjem teških muka i patnji ubijenom licu, koje bi po rezultatu i trajanju prelazile okvir redovnih patnji kod lišenja života. Subjektivan elemenat se sastoji u takvom ponašanju izvršioca koje u većoj mjeri ukazuje na njegovu neosjetljivost, pokvarenost i želju za uživanjem u nanošenju muka i patnji žrtvi, odnosno da je učinilac bio svjestan da usljed povreda koje nanosi, žrtva trpi bolove i patnju jakog intenziteta, odnosno da je bio svjestan da žrtvu muči u dužem vremenskom intervalu i da ona pati, pa je to htio ili na to pristao. Da bi postojalo krivično djelo teško ubistvo na svirep način, pored objektivnih, potrebno je da se ostvare i subjektivni elmenti, o čemu u prvostepenoj presudi nema razloga, kada je u pitanju ova kvalifikatorna okolnost”, navidi se u obrazloženju rješenja Apelacionog suda. Iznoseći odbranu pred sudom, okrivljeni Jovanović je izjavio da nije kriv za ubistvo Zorana Pavićevića u Danilovgradu u restoranu “Obala”.

“Razumio sam navode optužnice. Nisam kriv. Nije tačno ono što je tužilac pročitao u optužnici da sam iz koristoljublja ubio Pavićevića”, naveo je okrivljeni.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Jovanović zadao Pavićeviću najmanje 19 udaraca u predjelu glave. Prema optužnici, on je u noći između 23. i 24. novembra 2020. godine, u vremenu od 20,00 do 06,00 časova u Danilovgradu u restoranu “Obala” na svirep način iz koristoljublja sa umišljajem ubio Pavićevića.

“Svjestan svog djela, a čije izvršenje je htio, na način što je oštećenom zadao tri uboda nožem od kojih jedan u lijevom potključnom predjelu, a dva u unutrašnjoj polovini i na prednjoj strani grudnog koša, i nanio oštećenom posjekotine u predjelu prednje strane grudnog koša, u srednjem i lijevom prsnom predjelu na tri mjesta, te zadao najmanje 19 udaraca u predjelu glave čvrstim, mehaničkim oruđem. Dodaje se i dok se branio od udaraca, zadao mu najmanje dva udarca mehaničkim oruđem, nanijevši mu tako tjelesne povrede zbog kojih je oštećeni trpio bolove i strah jakog intenziteta. Okrivljeni je potom sa šanka objekta oduzeo sav novac koji se tamo nalazio u vlasništvu ugostiteljskog objekta u iznosu od oko 70 eura u metalnim apoenima. Zlatko Jovanović je optužen da je izvršio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 tačka 1 i 4 Кrivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u optužnici, a prenosi portal Vijesti.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije