Connect with us

Hronika

Saslušan Rade Milošević

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je sinoć u okviru akcije presijecanja krijumčarenja cigareta. Portal Analitika saznaje da su pored njega uhapšeni i Brano Mićković, Ivan Mićković i Zdravko Kosanović.

Published

on

Krijumčarenje se, kako je ranije saopšteno, dešavalo prilikom uništavanja cigareta. Riječ je o akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva.

Nadležni organi su, zajedno sa SDT, pratili aktivnosti te grupe, i to nakon što se pojavila sumnja da su umiješani u stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje cigareta. Navodno je riječ o kontingentu cigareta koji je ljetos zaplijenjen u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Inače, Milošević je prethodno bio državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i dugogodišnji je funkcioner Građanskog pokreta URA.

“Naša borba je dobra i efikasna”

Upravo je Milošević prije petnaestak dana najavljivao nove zapljene cigareta.

Nedavno je govorio i kako “politička turbulencija uvijek dobro pogoduje kriminalu, te dodao da je borbi protiv kriminala potrebna planski stabilna Vlada”.

“Činjenica je da smo otežali svim ljudima da se bave krijumčarenjem”,isticao je početkom prošlog mjeseca, kada je sa odlazećim premijerom Dritanom Abazovićem boravio u Slobodnoj zoni Luke Bar.

“Komplikovano tokom samog šverca doći do toga ko to radi”

Milošević je u jednoj od posljednjih izjava isticao i “naša borba je dobra i efikasna”.

“Mnogi nas optužuju na način da niko nije hapšen i tako dalje, mi smo se odredili za model gdje smo vidjeli da jako dobro oduzimamo robu, da se ne opterećujemo samo time da li će neko biti uhapšen ili neće. Već smo govorili da je jako komplikovano u samom toku šverca doći do toga ko to radi. Mi idemo korak dalje, oduzimamo robu i sprječavamo šverc na taj način”, govorio je Milošević nedavno.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Hronika

Ćurioc: Policija pronašla nelegalnu robu vrijednu oko 100.000 eura

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi F.V. (25) iz Podgorice, nastanjen u Danilovgradu u mjestu Ćurilac. Tom prilikom pronašli su ilegalnu robu vrijednu 100.000 eura.

Published

on

By

Kod njega je pronađena i oduzeta mrvilica sa ostacima zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, vaga za precizno mjerenje, pribor za čiščenje oružja, mobilni telefon, kao i veća količina nelegalne robe.

– Oduzimanje robe je izvršeno u prisustvu tržišnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove, te je utvrđeno da je riječ o robi ukupne težine skoro 12 tona, tržišne vrijednosti od oko 100.000 eura, i ona će biti predmet potrebnih vještačenja – navode iz Uprave policje. Sa preduzetim aktivnostima upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, međutim tužilac koji je upoznat sa događajem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina, te je protiv F.V. podnijeta krivična prijava.

Nastavite čitanje

Hronika

Uhapšen osumnjičeni za izazivanje požara

Published

on

By

Flashing red and blue police lights of handcuffs police

Policiji u Danilovgradu jutros je prijavljeno da je jedno lice podmetnulo požar na objektu koji koristi R.J., a zatim i na vozilu koje koristi V.P. u mjestu Glavica u Danilovgradu.

“Od Službe zastite i spasavanja požar na objektu je lokalizovan, a na kojem je pričinjena totalna šteta, dok je na pomenutom vozilu pričinjena manja materijalna šteta. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu izvršen uviđaj u prisustvu vještaka, te su od nekoliko lica prikupljena obavještenja na zapisnik. Policija je, sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti, u vrlo kratkom roku, došla do saznanja da je G.M. podmetnuo požar na pomenutom objektu i vozilu. Po nalogu postupajućeg tužioca koji je kvalifikovao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, G.M. je lišen slobode”, piše u policijskom saopštenju.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije